• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Apple: Πόσα λεφτά πήρε το 2019 το αφεντικό της εταιρείας

    • Bloomberg

    Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple


    Ο CEO της Apple, Τιμ Κούκ, είναι απο τους άτυχους manager του 2019. Το  μπόνους του ήταν χαμηλότερο σε σχέση με το 2018. Ο λόγος ήταν οτι τα αποτελέσματα της εταιρίας ηταν χαμηλότερα του αναμενομένου.

    Ο ισχυρος άνδρας της Apple έβγαλε 125 εκατ. δολάρια εκ μέρους της εταιρείας που εργάζεται, με αποτέλεσμα να δει μια μείωση του ετήσιου μπόνους του σε σχέση με το 2018.

    Συγκεκριμένα, ο Κούκ επειδή δεν έπιασε τους στόχους της εταιρείας αναφορικά με τις πωλήσεις, το μπόνους του μειώθηκε στα 7,7 εκατ. δολάρια ενώ το 2018 έπιασε άγγιξε τα 12 εκατ. δολ.

    Ο CEO της Apple έλαβε για το 2019, τρία εκατομμύρια μισθό, 7,7 εκατ. μπόνους και κάτι λιγότερο από 1 εκατ. για έξοδα και επιδόματα. Σε αυτά τα ποσά πρέπει να προστεθούν και οι μετοχές της εταιρείας που έχει, οι οποίες του αποτιμήθηκαν  στα 113,5 εκατ. δολάρια το 2019.

    Έτσι, συνολικά τα περίπου 125 εκατ. του Κούκ είναι μειωμένα κατά 11 εκατ. σε σχέση με όσα έβγαλε το 2018, όπου πήρε και το μεγαλύτερο μπόνους. Η μη επίτευξη των στόχων αλλά και των λειτουργικών εισοδημάτων δεν έπιασαν του στόχους, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Ο Κούκ κατέχει έμμεσα (unvested) μετοχές της Apple αξίας 400 εκατ. δολαρίων τις οποίες έλαβε το 2011 όταν και πήρε τη θέση του Στιβ Τζομπς.

    Τα πακέτα παροχών μειώθηκαν και για άλλα στελέχη της εταιρεία για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

    Επιπλέον, η Apple ξόδεψε περίπου 1 εκατ. δολάρια για την προστασία και τα μεταφορικά έξοδα του Κούκ, ενώ ο ίδιος δώρισε 2 εκατ. δολάρια σε μετοχές για φιλανθρωπικούς σκοπούς, έχοντας δηλώσει ότι θα δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του πριν πεθάνει.



    ΣΧΟΛΙΑ