• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Από το Χονγκ Κονγκ έως τη Νέα Υόρκη, οι τιμές των πολυτελών ακινήτων σημειώνουν πτώση

    • Bloomberg


    Οι τιμές των πολυτελών ακινήτων σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς πόλεις του κόσμου μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο, καθώς η πανδημία άρχισε να επηρεάζει και την αγορά του real estate.

    Τα σπίτια υψηλών προδιαγραφών στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Χονγκ Κονγκ, το Βανκούβερ και τη Σιγκαπούρη σημείωσαν πτώση των τιμών τους έναντι των πρώτων τριών μηνών του 2019, σύμφωνα με μια έκθεση της Knight Frank LLP που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

    Σε σύγκριση με το τρίμηνο του Δεκεμβρίου, και οι πέντε πόλεις που σημείωσαν την ασθενέστερη ανάπτυξη ήταν στην Ασία – γεγονός που επιβεβαιώνει την εξάπλωση του ιού στην περιοχή εκείνη την εποχή.

    Αντίθετα, η κρίση «βρισκόταν στα αρχικά της στάδια στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να δούμε την πορεία των τιμών και κατά το δεύτερο τρίμηνο προτού μπορέσουμε να μετρήσουμε με ακρίβεια τον πλήρη αντίκτυπο», αναφέρει η έκθεση της Knight Frank.

    Ωστόσο, ακόμη και εν μέσω μιας πανδημίας, οι τιμές των πιο προνομιακών κατοικιών σε ορισμένες πόλεις, όπως το Τόκιο και η Στοκχόλμη, αυξήθηκαν.

     

    Losing Their Luster

     

    Η Knight Frank αναμένει ότι η αγορά πολυτελών κατοικιών παγκοσμίως είναι γενικά στάσιμη, λόγω των περιορισμών στα ταξίδια.

    «Με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς να παραμένουν σε ισχύ και με πολλά δικηγορικά γραφεία και κτηματολόγια να είναι κλειστά, αναμένουμε το δεύτερο τρίμηνο να σημειωθεί σημαντική πτώση του όγκου των πωλήσεων», ανέφερε. Οι τιμές, από την άλλη πλευρά, ενδέχεται να εμφανίζουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ