• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Από την Heineken ο νέος πρόεδρος του Ομίλου Vodafone

    Jean-Francois Van Boxmeer, νέος πρόεδρος Vodafone Group


    Τον διορισμό του Jean-Francois Van Boxmeer, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Heineken, στη θέση του προέδρου του ΔΣ ανακοίνωσε ο Όμιλος Vodafone, μετά από έρευνα που κράτησε πάνω από έναν χρόνο.

    Η αποχώρηση του Van Boxmeer από την Heineken ανακοινώθηκε πριν από αρκετούς μήνες. Ο Jean-Francois Van Boxmeer θα αφήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο τον Ιούνιο και θα αναλάβει καθήκοντα στον Όμιλο Vodafone στις 3 Νοεμβρίου, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Gerard Kleisterlee, πρώην «αφεντικό» της Philips Electronics.

    Στη διάρκεια της 15ετούς θητείας του Jean-Francois Van Boxmeer στη θέση του CEO της Heineken, η αξία της μετοχής της εταιρείας έχει τριπλασιαστεί, ενώ έγιναν εξαγορές άνω των 30 δισ. ευρώ. Ο ίδιος ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία ως εκπαιδευόμενος το 1984, για να αναλάβει στη συνέχεια επικεφαλής διαφόρων τμημάτων του ομίλου ανά τον κόσμο.

    Σύμφωνα με τον CEO της Vodafone, Nick Read, ο Van Boxmeer «θεωρείται ένας από τους μακροβιότερους και πλέον επιτυχημένους CEOs στην Ευρώπη».



    ΣΧΟΛΙΑ