• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πατάει γκάζι η Ferrari (αλλά ο κόσμος θα έχει πάντα μία λιγότερη…)

    • Bloomberg


    Η Ferrari NV, η οποία φημίζεται για τα γρήγορα αυτοκίνητά της στους δρόμους και στις πίστες, ανεβάζει τώρα ταχύτητα και στα εργοστάσιά της.

    Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία των supercars, η οποία διαχωρίστηκε από τη Fiat Chrysler Automobiles NV το 2016, σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή της, διπλασιάζοντας τις βάρδιες στις μονάδες τις σε δύο την ημέρα το 2018, καθώς οι παραδόσεις αναμένεται να φτάσουν τον στόχο των 9.000 οχημάτων τον χρόνο που είχε θέσει η αυτοκινητοβιομηχανία νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

    Η αύξηση εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου του CEO Sergio Marchionne να αυξήσει την κερδοφορία, διευρύνοντας την γκάμα της Ferrari, αλλά διατηρώντας ταυτόχρονα τον αποκλειστικό χαρακτήρα των μοντέλων της αυτοκινητοβιομηχανίας, η τιμή των οποίων κινείται από τα 200.000 δολάρια και πάνω.

    Μάλιστα, ο 65χρονος Marchionne θα παρουσιάσει την τελευταία μεσοπρόθεσμη στρατηγική της αυτοκινητοβιομηχανίας στις αρχές της χρονιάς, της τελευταίας του στο «τιμόνι» της εμβληματικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

    Το πλάνο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα SUV, το πρώτο που θα φέρει το σήμα της Ferrari, καθώς στοχεύει σε ετήσιες πωλήσεις άνω του ορίου των 10.000 οχημάτων που ίσχυε μέχρι σήμερα. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στους στόχους της εταιρείας είναι ο διπλασιασμός των λειτουργικών κερδών σε περίπου 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2022.

    Μοντέλα περιορισμένης έκδοσης

    Η εταιρεία, τον περασμένο μήνα, αναθεώρησε προς τα πάνω τον στόχο για τα κέρδη του 2017, καθώς η κυκλοφορία supercars περιορισμένης έκδοσης, συμπεριλαμβανομένου του αγωνιστικού FXX K Evo, τη βοήθησε να επιτύχει τον στόχο που είχε θέσει για τα κέρδη της δύο χρόνια νωρίτερα από το αναμενόμενο.

    H Ferrari είχε θέσει ως στόχο να πιάσει τις 9.000 πωλήσεις ετησίως το 2019, όπως είχε ανακοινώσει στο πλαίσιο της αρχικής δημόσιας προσφοράς της στις ΗΠΑ, τον Οκτώβριο του 2015.

    Ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων επιταχύνεται, καθώς αυξάνεται και ο πληθυσμός των πλουσίων του πλανήτη. Είναι ενδεικτικό ότι ο αριθμός των εκατομμυριούχων παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 36% στα 13,6 εκατ. ευρώ άτομα, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας μέχρι το 2016, και ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω κατά 37% μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση Wealth Report της εταιρείας ακινήτων Knight Frank. Αντιστοίχως, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 45% την ίδια περίοδο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγωγή της Ferrari θα μπορούσε να αυξηθεί περίπου 7% στα 9.000 αυτοκίνητα το 2018, από περίπου 8.400 αυτοκίνητα φέτος.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ferrari έχει λίστα αναμονής πάνω από 12 μήνες για τα περισσότερα μοντέλα της, ενώ για να διατηρήσει την αποκλειστικότητά της πουλάει πάντα ένα αυτοκίνητο λιγότερο από όσα της ζητούνται, κάτι που υπήρξε βασική αρχή του ιδρυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας Enzo Ferrari.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H Porsche παρουσιάζει το πιο δυνατό πολυτελές σεντάν του κόσμου: την 2018 Panamera Hybrid Sport Turismo

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το μεγάλο στοίχημα της Fiat: Η επιστροφή της Alfa Romeo στη F1 και η συμμαχία-έκπληξη με τη Hyundai



    ΣΧΟΛΙΑ