• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ανεβάζει στροφές η συγκέντρωση στον χρηματιστηριακό κλάδο: Νέα συγχώνευση στα σκαριά

    • Bloomberg


    Πρόταση εξαγοράς ύψους 625 εκατ. ευρώ σε μετρητά για το Χρηματιστήριο του Όσλο (Oslo Bors) κατέθεσε το Euronext, καθώς η συγκέντρωση στον χρηματιστηριακό κλάδο επιταχύνεται. Μάλιστα, το Euronext έχει ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη μερίδας μετόχων του Oslo Bors που αντιπροσωπεύουν το 49,6% των μετοχών του και προσφέρει 145 νορβηγικές κορώνες ανά μετοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε premium της τάξης του 32% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της 17ης Δεκεμβρίου.

    Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Euronext, Stephane Boujnah, ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία διαθέτει περίπου 650 εκατ. ευρώ για εξαγορές, ενώ μπορεί να δαπανήσει συνολικά γύρω στο 1 δισ. ευρώ για την επέκτασή της.

    Το Euronext, το οποίο απέκτησε προσφάτως και το Ιρλανδικό Χρηματιστήριο, υποστηρίζει ότι με την εξαγορά του Oslo Bors θα αποκτήσει τεχνογνωσία σε κλάδους όπως οι υπηρεσίες πετρελαίου και η ναυτιλία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι «Κροίσοι» των υπεραξιών: Βαρδινογιάννης, Φέσσας, Λεμπιδάκης, Σαράντης και οι άλλοι επιχειρηματίες-«Survivors» του ΧΑ



    ΣΧΟΛΙΑ