• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ανατροπή στα σχέδια των αεροπορικών εταιρειών-Βουτιά για τη μετοχή της μητρικής της British Airways, πτώση για Ryanair, ΕasyJet

    • Bloomberg


    Η μετοχή της μητρικής της British Airways, IAG SA, οδηγεί την πτώση των μετοχών των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, που χάνουν έδαφος λόγω της ανησυχίας ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας στην Γηραιά Ήπειρο και τα πρόσφατα σχόλια Βρετανού αξιωματούχου μπορεί να περιορίσουν τις προοπτικές για ταξίδια στο εξωτερικό το καλοκαίρι.

    Η μετοχή της IAG υποχώρησε μέχρι και 16%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 16 Μαρτίου 2020, όταν τέθηκαν σε ισχύ τα lockdowns σε όλο τον κόσμο, ενώ νωρίτερα έχανε ποσοστό 4,5% στο Λονδίνο. Αντίστοιχα, η Ryanair Holdings κατέγραφε πτώση 7,4% και η EasyJet υποχωρούσε κατά 10%.

    “Οι αεροπορικές εταιρείες και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αρνούνται όπως φαίνεται να δεχθούν το τραγικό ενδεχόμενο ενός ακόμη καλοκαιριού με προβλήματα και είχαν διαφημίσει έντονα τον εμβολιασμό ολοένα και μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο”, δήλωσε ο Russ Mold, διευθυντής επενδύσεων στην AJ Bell. «Ο κλάδος των ταξιδιών βρέθηκε αντιμέτωπος τη Δευτέρα με μία δόση πραγματικότητας».

    British Airways-owner and rest of sector have rallied on vaccine hopes

    Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη προσπαθούν να ασκήσουν πιέσεις για την επανέναρξη των πτήσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μετά από μήνες περιορισμών και ταξιδιωτικών απαγορεύσεων, που έπληξαν τους ισολογισμούς τους.

    Την προηγούμενη εβδομάδα η Κομισιόν παρουσίασε ένα σχέδιο για την εισαγωγή του ψηφιακού πιστοποιητικού που θα διευκολύνει τα ταξίδια για όσους έχουν εμβολιαστεί, έχουν ανακάμψει από τον ιό ή έχουν προσφάτως κάνει τεστ και είναι αρνητικό.

    Ωστόσο αυτά τα σχέδια μπορεί να είναι πρόωρα, καθώς η Γαλλία και άλλες κυβερνήσεις ανακοίνωσαν νέα lockdowns σε αρκετές περιοχές, για να αναχαιτίσουν το τρίτο κύμα.

    Το Σάββατο, ο Mike Tildesley, επιστήμονας σε συμβουλευτική επιτροπή της βρετανικής κυβέρνησης, δήλωσε στο BBC ότι οι καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό φαντάζουν εξαιρετικά απίθανες λόγω του κινδύνου οι ταξιδιώτες να μεταφέρουν νέες μεταλλάξεις στη χώρα.

    Τα πρόσφατα μέτρα – μαζί με τη σύγχυση σχετικά με τα διαγνωστικά τεστ και τις καραντίνες, και το γεγονός ότι οι νέοι περιμένουν ακόμη να εμβολιαστούν – σημαίνουν ότι «οι περισσότερες από τις προσδοκίες του καλοκαιριού είναι αβάσιμες και αδικαιολόγητες», έγραψαν οι αναλυτές της Citigroup με επικεφαλής τον Mark Manduca σε σημείωμα προς τους πελάτες τη Δευτέρα.

    “Το καλοκαίρι κατά την άποψή μας δεν θα είναι φυσιολογικό”, υποστήριξαν.

    Διαβάστε ακόμα:

    Bloomberg: H British Airways ετοιμάζει τα μεγάλα αεροσκάφη της για την Ελλάδα

    Σε κλοιό… σορτάκηδων αεροπορική που είδε τη μετοχή της να… απογειώνεται

    Ολική επαναφορά για τον ευρωπαϊκό δείκτη Ταξιδίων-Αναψυχής: «Απογειώθηκε» σε προ πανδημίας επίπεδα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ