• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αυτός είναι ο νέος πλουσιότερος άνθρωπος της Σιγκαπούρης με περιουσία 20 δισ. δολάρια

    • Bloomberg
    Αυτός είναι ο νέος πλουσιότερος άνθρωπος της Σιγκαπούρης με περιουσία 20 δισ. δολάρια

    Forest Li


    Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sea Ltd, Forest Li, έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Σιγκαπούρης, καθώς οι μετοχές της εταιρείας του εκτινάχθηκαν.

    Ο Li, ο οποίος γεννήθηκε στην Κίνα και αργότερα έγινε πολίτης της Σιγκαπούρης, έχει τώρα περιουσία 19,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index, καθώς οι μετοχές της αυξήθηκαν κατά 67% φέτος.

    Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας, ο μεγιστάνας των χρωμάτων Goh Cheng Liang, έχει περιουσία 17,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

     

    Sea's shares have soared since listing

     

    Ο Forest Li αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της ανόδου που σημειώνουν οι δισεκατομμυριούχοι της τεχνολογίας στις λίστες με τους πλουσιότερους ανθρώπους των χωρών της Ασίας.

    Νωρίτερα φέτος, ο Brian Kim, ο ιδρυτής του διαδικτυακού κολοσσού Kakao Corp, αναδείχθηκε στον πλουσιότερο άνθρωπο της Κορέας.

    Η Sea, η εταιρεία με την μεγαλύτερη αξία στη Νοτιοανατολική Ασία, μετατρέπεται σε fintech για περαιτέρω ανάπτυξη, πέρα ​​από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το ηλεκτρονικό εμπόριο, ενώ επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές.

    Εξασφάλισε άδεια για ψηφιακές τραπεζικές εργασίες και απέκτησε την ινδονησιακή τράπεζα PT Kesejahteraan Ekonomi, πιο γνωστή ως Bank BKE, αναφέρουν πηγές.

    Τα έσοδα της Sea αυξήθηκαν κατά 159% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους και ανήλθαν στα 2,3 δισ. δολάρια.

    Οι τρεις ιδρυτές της Sea, ο Li, ο Gang Ye και ο David Chen, δημιούργησαν την εταιρεία το 2009. Ο Ye, COO της επιχείρησης, έχει περιουσία 10,8 δισ. δολάρια, ενώ ο Chen, έχει περιουσία αξίας 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Στα τέλη Μαρτίου, η Sea δώρισε 37,1  εκατ. δολάρια στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης για να προωθήσει την έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη και την εκμάθηση μηχανών.

    Ο αναλυτής του Bloomberg Intelligence, Naidu, δήλωσε ότι παραμένει θετικός για τις προοπτικές της Sea, ακόμη και μετά την άνοδο της μετοχής πάνω από 20 φορές από την εισαγωγή της το 2017.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ