• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αυτά είναι τα καλύτερα και τα χειρότερα συνταξιοδοτικά συστήματα στον κόσμο

    • Bloomberg


    Η Ισλανδία έχει το καλύτερο συνταξιοδοτικό σύστημα στον κόσμο, σύμφωνα με μια παγκόσμια μελέτη που αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο τα κράτη  προετοιμάζουν τους πολίτες τους για τη συνταξιοδότηση.

    Η χώρα κατέλαβε την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Συντάξεων του Ινστιτούτου Mercer CFA, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, κερδίζοντας επαίνους για την καλή διοίκηση της και την παροχή ισχυρών προνομίων στους συνταξιούχους, συμπεριλαμβανομένης μιας γενναιόδωρης κρατικής σύνταξης. Η Ολλανδία και η Δανία βρέθηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ενώ κατά την τελευταία δεκαετία, κατείχαν τις πρώτες θέσεις.

    Where to Retire

    Οι βαθμολογίες 11 χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Κορέας, υποχώρησαν φέτος, καθώς ο κόσμος αγωνίζεται να περιορίσει τις οικονομικές επιπτώσεις που προκάλεσε η κρίση του Covid-19. Το τρέχον οικονομικό περιβάλλον με μειωμένη αύξηση των μισθών, ιστορικά χαμηλά επιτόκια και συρρίκνωση των αποδόσεων σε πολλές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, ασκεί πρόσθετες οικονομικές πιέσεις στα υφιστάμενα συστήματα συνταξιοδότησης, αναφέρει η έκθεση.

    Στην έρευνα 43 χωρών, η Ταϊλάνδη κατατάχθηκε τελευταία, ακολουθούμενη από την Αργεντινή και τις Φιλιππίνες λόγω των συστημάτων τους, που έχουν «μεγάλες αδυναμίες και/ή παραλείψεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

    Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κίνα, στην 9η και 28η θέση αντίστοιχα, παρουσίασαν τη μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με πέρυσι, ως αποτέλεσμα της σημαντικής μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, σύμφωνα με την έκθεση. Οι ΗΠΑ, στη 19η θέση, θα μπορούσαν να αυξήσουν τη βαθμολογία τους εάν αυξήσουν την ελάχιστη σύνταξη για συνταξιούχους χαμηλού εισοδήματος, ανέφερε.

    «Παρά τις προκλήσεις, τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάλουμε φρένο στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση- στην πραγματικότητα, είναι ώρα να την επιταχύνουμε», δήλωσε ο David Knox, ανώτερος συνεργάτης της Mercer και επικεφαλής σύνταξης της έκθεσης.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ