• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αυτά είναι τα 5 καλύτερα laptop για όσους ταξιδεύουν (και δεν είναι Apple…)

    • Bloomberg


    Υπήρχε μια εποχή που το MacBook Air θεωρείτο ο καλύτερος φορητός υπολογιστής που θα μπορούσε να έχει όποιος ταξιδεύει συχνά. Κι όμως, δέκα χρόνια μετά το λανσάρισμά του, το συγκεκριμένο laptop είναι από τα λιγότερο δημοφιλή προϊόντα της Apple. Ένα προϊόν που κάποιοι φοβούνται, μάλιστα, ότι θα καταργηθεί εντελώς.

    Αντί να ανασχεδιάσει και να αναβαθμίσει τη συσκευή, όπως κάνει με όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που φέρουν το σήμα της, η Apple άφησε το Air να μαζεύει σκόνη και έφερε στο προσκήνιο το MacBook και το MacBook Pro. Τα τελευταία, όμως, αν και πιο ισχυρά, δεν είναι τόσο βολικά για συχνά ταξίδια.

    Την ίδια στιγμή, έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά πολύ πιο «σέξι» φορητοί υπολογιστές: πιο ελαφροί, πιο λεπτοί και πιο ισχυροί. Υπολογιστές που «τρέχουν» Windows και Chrome OS.

    Το Bloomberg δοκίμασε κάποιους από αυτούς και ξεχώρισε τους καλύτερους, με βάση τη φορητότητα, την άνεση του πληκτρολογίου, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την υπολογιστική ισχύ τους.

    Αν θέλετε απόδοση…

    …πάρτε το Google Pixelbook.

    Γιατί μας αρέσει: Με σούπερ-σέξι σχεδίαση, από κρύσταλλο Gorilla και ματ μεταλλικές επιφάνειες, δεν λερώνει με τίποτα. Είναι πανάλαφρο, ενώ οι τετραπύρηνοι επεξεργαστές i7 και η μνήμη RAM των 16 GB εγγυώνται ταχύτατη φόρτωση και εύκολη ταυτόχρονη εκτέλεση πολλαπλών εργασιών. Μέσα σε μόλις 15 λεπτά, χάρη στον φορτιστή ταχείας φόρτισης, μπορείτε να προσθέσετε δύο ακόμη ώρες ζωής στην μπαταρία, η οποία έχει διάρκεια λειτουργίας συνολικά εννέα ώρες. Επιπλέον, χρησιμοποιείται σαν laptop, tablet ή διπλώνει για να παρακολουθείτε καλύτερα τις ταινίας σας. Τέλος, εκτός από το δωρεάν λειτουργικό ασφαλείας, η Google σάς δίνει 1 TB επιπλέον χώρο αποθήκευσης online.

    Αν θέλετε να μαγνητίσετε όλα τα βλέμματα…

    …πάρτε το Microsoft Surface Laptop.

    Γιατί μας αρέσει: Είναι το πρώτο laptop που θα ζήλευε και το MacBook Air. Το Surface κυκλοφορεί σε μια εντυπωσιακή παλέτα χρωμάτων και διαθέτει εντυπωσιακή σχεδίαση. Επιπλέον, η μπαταρία του διαρκεί 14 ολόκληρες ώρες.

    Αν δουλεύετε σε μέρη με συνωστισμό…

    …πάρτε το Dell XPS 13.

    Γιατί μας αρέσει: Κάποιες φορές, τα επίθετα «λεπτό» και «ελαφρύ» σημαίνουν υπερβολικά μικρή οθόνη. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του ανασχεδιασμένου XPS 13 της Dell. Πιο ελαφρύ, πιο λεπτό και πολύ πιο μικρό σε όγκο από το MacBook Air, διαθέτει ακριβώς την ίδια οθόνη σε ό,τι αφορά το μέγεθος (13,3 ιντσών) την οποία μπορείτε να παραγγείλετε και με λειτουργία αφής. Όμως, χάρη στις διαστάσεις του, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε με ανοιχτή εντελώς την οθόνη ακόμη και πάνω στο τραπεζάκι της θέσης του αεροπλάνου.

    Αν είστε πάντα μα πάντα συνδεδεμένοι…

    …πάρτε το Lenovo ThinkPad Carbon X1.

    Γιατί μας αρέσει: Η έκτη γενιά του ThinkPad Carbon X1 από τη Lenovo είναι φτιαγμένη για δουλειά, χάρη στην ασύγκριτη διάρκεια ζωής της μπαταρίας που κρατά 15 ώρες! Έχει επίσης τετραπύρηνους CPUs όγδοης γενιάς για ταχύτερες επιδόσεις, πολλαπλές υποδοχές/εισόδους σύνδεσης (USB-C, στάνταρ USB, Mini DisplayPort και HDMI), αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος και κινούμενο κάλυμμα webcam, οθόνη HDR με πλούσια χρώματα και πληκτρολόγιο που δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου. Επιπλέον, είναι ανθεκτικό στο κούνημα, στις αλλαγές θερμοκρασίας και στις δονήσεις, αν πέσετε σε αναταράξεις.

    Αν θέλετε να πιάσουν τόπο τα χρήματά σας…

    …πάρτε το Huawei Matebook X Pro.

    Γιατί μας αρέσει: Όπως και τα κινητά της, το laptop-ναυαρχίδα της Huawei Technologies προσφέρει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις σε πιο προσιτή τιμή από τα ανταγωνιστικά μοντέλα. Επιπλέον, έχει τα καλύτερα ηχεία από τα laptop που δοκιμάσαμε.



    ΣΧΟΛΙΑ