• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    ABN Amro: Κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα στο τρίτο τρίμηνο του έτους

    • Bloomberg


    Η ABN Amro NV εμφάνισε κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα στο τρίτο τρίμηνο, καθώς προχώρησε σε μείωση του κόστους και υπολόγισε λιγότερες προβλέψεις για την κάλυψη πιθανών απωλειών δανείων.

    Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 301 εκατομμύρια ευρώ (356 εκατομμύρια δολάρια) το τρίτο τρίμηνο, δήλωσε η ολλανδική τράπεζα με έδρα το Άμστερνταμ, την Τετάρτη. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει 110 εκατ. ευρώ σε δημοσκόπηση του Bloomberg. Η ABN Amro σημείωσε ζημιές στα δύο προηγούμενα τρίμηνα.

    Η τράπεζα επλήγη κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους από απώλειες δανείων στο εταιρικό τμήμα της, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν τα συνολικά αποτελέσματα της. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Robert Swaak ανακοίνωσε ένα σχέδιο τον Αύγουστο για την περικοπή του 1/3 των εταιρικών τραπεζικών δραστηριοτήτων της τράπεζας.

    Οι προβλέψεις ανήλθαν στα 270 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 547 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, ο CEO της τράπεζας εμφανίστηκε επιφυλακτικός για την πορεία της οικονομίας τους επόμενους μήνες.

    «Στα μέσα Οκτωβρίου, οι Κάτω Χώρες μπήκαν σε μερικό lockdown. Συνεπώς, είμαστε επιφυλακτικοί για τις προοπτικές και ανησυχούμε για τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στην κοινωνία», δήλωσε ο Swaak.

    Τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν τα χαμηλότερα των τελευταίων έξι ετών, και διαμορφώθηκαν στα 1,47 δισ. ευρώ, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις. Το λειτουργικό κόστος ανήλθε σε 1,36 δισεκατομμύρια ευρώ, το οποίο ήταν ελαφρώς καλύτερο από το αναμενόμενο. Η ABN Amro δήλωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει τον στόχο εξοικονόμησης κόστους που είχε θέσει για το τρέχον έτος.

    Η τράπεζα σκοπεύει να ανακοινώσει την ανανεωμένη στρατηγική της  στις 30 Νοεμβρίου. Τον Αύγουστο, δήλωσε ότι θα σταματήσει να παρέχει εταιρική χρηματοδότηση εκτός Ευρώπης και θα αποχωρήσει από τη χρηματοδότηση εμπορίου και βασικών προϊόντων, πράγμα που σημαίνει ότι 800 θέσεις εργασίας θα περικοπούν μέσα σε διάστημα τριών έως τεσσάρων ετών.

    Στο μεταξύ, η τράπεζα στοχεύει να αναπτυχθεί, προσεκτικά, στις εταιρικές τραπεζικές δραστηριότητες στη βορειοδυτική Ευρώπη.

     

    Ένα βήμα πιο κοντά CVC και ΕΤΕ για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

    Η Moody’s αναβαθμίζει τα καλυμμένα ομόλογα Eurobank και Εθνικής Τράπεζας

    Εθνική Τράπεζα: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων – Τι προβλέπει

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ