• Big Story

    Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Βγαίνουν από το αρχείο οι καταγγελίες του εισαγγελέα Αγγελή

    • Contributor
    AGGELIS2

    Γιάννης Αγγελής. πρώην εισαγγελέας


    Μετά τη δικογραφία Βγενόπουλου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου βγάζει από το αρχείο και τις καταγγελίες του εισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή για «προσπάθειες παρέμβασης στους δικούς του χειρισμούς» αλλά και «περιέργων αποφάσεων» σχεδόν του συνόλου των συναδέλφων του, που ασχολήθηκαν με την έρευνα σε βάρος του επιχειρηματία.

    Η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου ανέσυρε από το αρχείο τη δικογραφία, ακυρώνοντας ουσιαστικά την τελευταία ενέργεια της προκατόχου της Ευτέρπης Κουτζαμάνη. Στις 30 του περασμένου Ιούνη, ημέρα αποχώρησής της από το εισαγγελικό σώμα, η κ.Κουτζαμάνη είχε εγκρίνει την αρχειοθέτηση της δικογραφίας και το πολυσέλιδο πόρισμα του διενεργούντα την προκαταρκτική εξέταση αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Μανώλη Ρασιδάκη.

    Ξένη Δημητρίου . Εισαγγελέας Αρείου Πάγου
    Ξένη Δημητρίου . Εισαγγελέας Αρείου Πάγου

    Ο τελευταίος, μετά από μακρά έρευνα, έκρινε ότι οι δύο αναφορές του σημερινού εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όχι μόνο «δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια αλλά μειώνουν και θίγουν την τιμή των δικαστικών λειτουργών», για τους οποίους ο κ.Αγγελής ζητούσε «έλεγχο των αποφάσεων τους».

    «Δεν προέκυψαν παντάπασι ενδείξεις ή υπόνοιες που να πιθανολογούν έστω τη διάπραξη αξιοποίνων πράξεων εκ μέρους των αναφερομένων εισαγγελικών λειτουργών ως υπόπτων τέλεσης αξιοποίνων πράξεων στις αναφορές του εισαγγελέως Εφετών Ιωάννη Αγγελή», ήταν το «δια ταύτα» του πορίσματος του κ.Ρασιδάκη. 

    Στο πόρισμα των 110 σελίδων, ο ανώτατος εισαγγελέας ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για την επιλογή του κ. Αγγελή να μην εμφανιστεί ενώπιον του προκειμένου να καταθέσει και να κατονομάσει τους συναδέλφους του, ενέργειες των οποίων απαριθμούσε στις αναφορές του, αφήνοντας από τη μία αιχμές για το αδέκαστο της κρίσης τους, «φωτογραφίζοντας» από την άλλη κάποιους άλλους για «καθοδήγηση δικών του ενεργειών στη διερεύνηση της υπόθεσης Βγενόπουλου», πριν ακόμα εκείνη η δικογραφία αρχειοθετηθεί.

    Παρά το γεγονός ότι ο καταγγέλλων εισαγγελέας δεν κατέθεσε, ο κ.Ρασιδάκης εξέτασε περίπου 20 εισαγγελείς και δικαστές που χειρίστηκαν, σε διάφορα στάδια, τη δικογραφία του ισχυρού άνδρα της MIG . Ουδείς από αυτούς μίλησε για πιέσεις ή απόπειρα επηρεασμού της κρίσης τους.

    Τώρα η κ.Δημητρίου ανέθεσε στον αντεισαγγελέα Δημήτρη Παπαγεωργίου τη νέα διερεύνηση των καταγγελιών Αγγελή.

    Ρεγγίνα Σπυράτου, Δημοσιογράφος

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλλαγές στα αναδρομικά των δικαστικών. Τι λέει η νέα εγκύκλιος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O δικηγόρος του Μ. Ζολώτα στο mononews: “O εφοπλιστής δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Για αυτό εμφανίστηκε αυθορμήτως στις αρχές” 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ