• Big Story

    Τράπεζα Πειραιώς: Πρόσωπο έκπληξη στη θέση του CEO

    χαράτσι


    Πρόσωπο έκπληξη θα προταθεί για τη θέση του CEO στην Τράπεζα Πειραιώς, η διοίκηση της οποίας βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με υποψήφιους. Ταυτόχρονα υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας θα μεταβούν εντός των ημερών στην Φρανκφούρτη όπου θα έχουν νέο γύρο επαφών με τους αξιωματούχους του SSM, με στόχο το θέμα του διευθύνοντος συμβούλου να έχει λυθεί μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου.

    Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν στο mononews.gr, πως η εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ των μετόχων της τράπεζας θα συμβάλλει να υπάρξει συμφωνία στο πρόσωπο υποψηφίου κοινής αποδοχής. Ωστόσο -οι ίδιες πηγές- δεν παραβλέπουν το γεγονός ότι για τον κ. Πόλσον (το fund του οποίου ελέγχει το 9% της τράπεζας) ο τωες διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς κ. Άνθιμος Θωμόπουλος εξακολουθεί να είναι ο πλέον κατάλληλος για τη θέση του CEO στην Πειραιώς. Βέβαια ο κ. Θωμόπουλος όπως λένε πηγές της αγοράς εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να λάβει και τυπικά την έγκριση από την Τραπεα της Ελλάδος για την δημιουργία νέας τράπεζας. 

    Το θέμα της Πειραιώς συζητήθηκε σήμερα και στο Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Το άλλο θέμα που συζητήθηκε είναι αυτό της διοικητικής κρίσης στην Εθνική Τράπεζα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι τόνοι έχουν πέσει και από τις δύο πλευρές αν και οι επαφές μεταξύ του Ταμείου και της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας συνεχίζονται ώστε να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση, που θα βγάλει από το «κάδρο» την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης και ταυτόχρονα θα αποκαθιστά την αξιοπρέπεια του ΤΧΣ.

    Ωστόσο κύκλοι προκείμενοι στο Ταμείο, αναφέρουν ότι το ΤΧΣ προετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο έκτακτης συνέλευσης, ώστε να έχει τους υποψήφιους που θα προτείνει, ενώ η υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Τσιτσιράγκου συνεχίζει να υφίσταται.

    Υπενθυμίζουμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης έχει δηλώσει στο mononews.gr, ότι και η τράπεζα κινείται στην κατεύθυνση να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

    Τέλος για το θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με τον διορισμό του κ. Βασίλη Κατσικιώτη, στη θέση του CEO στο ΤΧΣ, ο οποίος διαφώνησε με την ολιγόμηνη διάρκεια της θητείας, κύκλοι του Ταμείου αναφέρουν ότι η επιλογή είναι αποκλειστικά και μόνο θέμα του selection panel και ο διορισμός υπόθεση του υπουργού Οικονομικών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΤΧΣ: Τρία θέματα στην ατζέντα – Σε πρώτο πλάνο η Εθνική Τράπεζα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάνει πίσω η κυβέρνηση. Εκτός εξωδικαστικού συμβιβασμού οι ελεύθεροι επαγγελματίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ραγδαίες εξελίξεις. Οι θεσμοί είπαν στις τράπεζες: διώξτε τα Δ.Σ. από τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ