• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Το Αρσάκειο θρηνεί το χαμό της Εβίτας και του μικρού Αντρέα

    • NewsRoom


    Ένας πατέρας και τα δυο του παιδιά άφησαν την τελευταία τους πνοή, προσπαθώντας να σωθούν από τις φλόγες. Όπως έγινε γνωστό μεταξύ των θυμάτων από την πύρινη λαίλαπα ήταν πρώην αθλήτρια ποδηλασίας της ΑΕΚ, Εβίτα Φύτρου. Ήταν μόλις 13 ετών και θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ποδηλασίας. Χρήστης του facebook ζητούσε βοήθεια για τον εντοπισμό του πατέρα της, Γρηγόρη Φύτρου, ετών 54 και του αδερφού της, Ανδρέα Φύτρου, μόλις 11 ετών. Λίγες ώρες αργότερα τόσο ο πατέρας της όσο και ο μόλις 11 ετών αδερφός της δυστυχώς εντοπίστηκαν νεκροί, καθώς έγινε η ταυτοποίηση στους σορούς τους.

    Η μόλις 13 ετών, Εβίτα Φύτρου πέρυσι ανήκε στην Ακαδημία της ΑΕΚ και είχε πάρει μεταγραφή για τον Κρόνο Νίκαιας, ενώ και ο μόλις 11χρονος αδερφός είχε επίσης πάθος για τη ποδηλασία, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα τους.

    Ο πατέρας και ο γιος που δυστυχώς βρέθηκαν νεκροί

    Τα δύο αδέρφια φοιτούσαν στο Αρσάκειο σχολείο, ο πρόεδρος του οποίου, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, με ανακοίνωσή του, εξέφρασε τη λύπη και το θρήνο της σχολής για τα δύο αστέρια της.

    Ο κ. Μπαμπινιώτης αναφέρει

    Μια ασύλληπτη και ανείπωτη τραγωδία!

    Δύο μαθητές μας των Αρσακείων και ο πατέρας τους είναι μεταξύ των θυμάτων τής συμφοράς που έπληξε την Αττική. Η Εβίτα, μαθήτρια τής Β΄ Γυμνασίου, και ο αδελφός της Ανδρέας, μαθητής τής Ε΄ Δημοτικού, έχασαν τη ζωή τους με τον πιο τραγικό τρόπο. Η Εβίτα βρήκε τον θάνατο πηδώντας απελπισμένα στον γκρεμό από ψηλά για να σωθεί και ο Ανδρέας απανθρακώθηκε  αγκαλιά με τον πατέρα του, δύο από τα 26 απανθρακωθέντα θύματα τής φωτιάς. Όλοι τους (πατέρας και παιδιά) αθλητές τής ποδηλασίας, άριστοι μαθητές τού Αρσακείου Εκάλης (στην Άνοιξη) τα δύο παιδιά, πολύ καλά και ιδιαιτέρως αγαπητά παιδιά, που ξεχώριζαν στο Σχολείο τους. Το ίδιο καλός και αγαπητός και ο τραγικός πατέρας τους.

    Πιο τραγική φιγούρα, όμως,  η μάννα, που κλήθηκε να αναγνωρίσει το τσακισμένο από την πτώση σώμα τής Εβίτας και το αγνώριστο απανθρακωμένο πτώμα  τού Ανδρέα, μαζί με το επίσης απανθρακωμένο πτώμα τού συζύγου της!  

    Πώς να περιγράψει κανείς μια τέτοια τραγωδία που ξεπερνάει τα όρια τής ανθρώπινης φαντασίας. Η Αρσακειακή Κοινότητα (δάσκαλοι, συμμαθητές, Διοίκηση) θρηνεί  τον χαμό μιας (σχεδόν) ολόκληρης οικογένειας των αγαπημένων παιδιών-μαθητών  μας  που δεν τους άξιζε ένας τόσο άδικος και απάνθρωπος θάνατος.

    Αδυνατώ να συλλάβω την τραγωδία αυτή!

    Υπογραμμίζεται ότι η Εβίτα, αφού έπιασε φωτιά, πήδηξε από το γκρεμό στη θάλασσα προκειμένου να σωθεί, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία.

    Η ίδια πήδηξε στη θάλασσα να σωθεί και έμεινε στο νερό για 2 ώρες. Περιγράφοντας χαρακτηριστικά την τραγική αυτή εικόνα, η κυρία Μαρία Πάτσιου είπε πως το φόρεμα του κοριτσιού είχε πιάσει φωτιά.

    «Η φωτιά ξεκίνησε πάνω από εμάς, υπήρχε μόνο ένα ελικόπτερο, μετά ήρθε άλλο ένα, αλλά η φωτιά έφτασε εδώ πολύ γρήγορα.Στο οικόπεδο δεν ξέρω τι έγινε. Είδα μία κοπελίτσα 13 ετών που πήδηξε από το γκρεμό. Καιγόταν, στην απελπισία της πήδηξε. Προφανώς δεν μπορούσε να δει λόγω του καπνού».

    O μόλις 11 ετών, Ανδρέας Φύτρο

    Ο παλιός αθλητής του τμήματος ποδηλασίας της ΑΕΚ Γρηγόρης Φύτρος



    ΣΧΟΛΙΑ