ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
To bull market των τραπεζών, τι συμβαίνει με ΟΠΑΠ – ΟΤΕ, ο Βακάκης, το παλτό JUMBO και οι βόλτες με τα mega yachts, το big deal του Προκοπίου, όλη η αλήθεια για το Θριάσιο 1 και την Κιμπερλι, η Όλγα και το παρασκήνιο της Α’ Αθήνας
Talk of the town η λίστα mononews100, τι είπαν ΚΜ και Όλγα, ποιοι αγοράζουν Βιοχάλκο, Cener, Aegean, το ράλι σε Eurobank – Alpha, το δίλημμα του Μυλωνά, οι περίεργες προμήθειες του Δ. Αθηναίων, τα ψώνια Λαιμού, Μαρτίνου, Ιγγλέση, Τσάκου, τα μηνύματα της Κίμπερλι σε υπουργό, και η άγνοια της κόκκινης Άννας
Την παράταση της εξαίρεσης από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% στα πέντε μεγάλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που δέχονται τις μεγαλύτερες επιπτώσεις την προσφυγική κρίση ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες, μετά από συμφωνία, όπως είπε, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα νησιά: Χίος, Λέσβος, Σάμος, Κως και Λέρος.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι έχει δώσει εντολή σήμερα και η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σε νόμο που θα αναιρεί την αποφασισμένη το προηγούμενο διάστημα άδικη αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές.
Είπε ότι είχε θέσει το ζήτημα στον Ζ. Κ. Γιούνκερ όταν είχε έρθει στην Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές.Το συζήτησαν ξανά χτες και σήμερα, είπε, έχει δώσει εντολή σήμερα, η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σε νόμο που θα αναιρεί αυτή την αποφασισμένη το προηγούμενο διάστημα άδικη αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά.
Τόνισε ότι πρόκειται για “εξαιρετικά θετική εξέλιξη”.
Ερωτηθείς για πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η ρύθμιση, απάντησε για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση και όσο είναι εκείνος πρωθυπουργός, σχολιάζοντας ότι θα είναι για πολύ καιρό ακόμα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας: Είχαμε μία δύσκολη Σύνοδο αλλά αποφύγαμε μία σειρά κινδύνων για το μέλλον μας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βέροια: 89χρονος οδηγούσε για 10 χλμ ανάποδα στην Εγνατία Οδό – Τραυμάτισε 50χρονη
- Αραγτσί (ΥΠΕΞ ΙΡΑΝ): Την Παρασκευή στην Άγκυρα – Ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν επιδιώκει η Τουρκία
- Υποχώρησε στο 7,5% η ανεργία τον Δεκέμβριο του 2025
- ΙΝΚΑ: «Στα σκαριά» ομαδικές αγωγές κατά του ΔΕΔΔΗΕ για ρευματοκλοπές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.