• Big Story

    Τηλεοπτικές άδειες… Μέρος δεύτερο!

    • NewsRoom
    τηλεόραση


    Και ενώ ο έντονος αναβρασμός στο τηλεοπτικό τοπίο μετά τον διαγωνισμό για τις τέσσερις άδειες των καναλιών καλά κρατεί, τα σενάρια για επερχόμενες συμμαχίες, μεταξύ των καναλαρχών, όλο και φουντώνουν! Όλα αυτά μόνο λίγες ώρες πριν την συνάντηση των “νικητών” του διαγωνισμού με το μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Δευτέρας.

    adeies

    Οι νέοι καναλάρχες και οι εκπρόσωποί τους θα συναντηθούν με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη και τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο, για να συζητήσουν τα επόμενα διαδικαστικά βήματα σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, μετά το τέλος του διαγωνισμού.

    Όλα αυτά, ενώ έχει αρχίσει ήδη η αντίστροφη μέτρηση των 90 ημερών που έχει θέσει η κυβέρνηση ως όριο λειτουργίας των καναλιών που δεν πήραν άδειες.

    Ταυτόχρονα, η ανεργία απειλεί περίπου 2.000 εργαζόμενους στους τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας που δεν κατάφεραν να πάρουν άδεια (Mega, Star, Alpha, E). Η ΕΣΗΕΑ έχει προαναγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων εκφράζουν την απόγνωση και το φόβο καθώς ζουν την αντίστροφη μέτρηση έως την ημέρα που θα πρέπει -βάσει των κυβερνητικών εξαγγελιών- να πέσει μαύρο στους σταθμούς που εργάζονται.

    Σύμφωνα με πληροφορίες δύο από τους μεγάλους νικητές του διαγωνισμού, Βαγγέλης Μαρινάκης και Χρήστος Καλογρίτσας βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την σύναψη συμμαχιών. 

    Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μια μελλοντική “συμμαχία” θα μπορούσε να δημιουργηθεί με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα στενών συνεργατών του, φέρεται να θέλει να αγοράσει το STAR, μιας και επρόκειτο για ένα κανάλι πλήρως λειτουργικό, ενώ δεν θα χρειαστεί πλην ελαχίστων διορθώσεων. Το STAR φαντάζει καλή επιλογή αφού θα έχει να μιλήσει μόνο με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, με την οποία διατηρεί άψογες σχέσεις τα τελευταία χρόνια.

    marinakis

    Από την μεριά του πρωτοεμφανιζόμενου καναλάρχη, Χρήστο Καλογρίτσα, η επιλογή συμμαχίας με το κανάλι “Ε” φαίνεται επίσης πιθανή καθώς, φέρεται να έχει κάνει ήδη τρία ραντεβού με τον Φίλιππο Βρυώνη, οι οποίες πιθανότατα να καταλήξουν σε μια συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών.

    adeies

     

     

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/e-marinakis-protes-skepsis-ine-na-chtisi-ena-kanali-apo-tin-archi/71433

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ