• Big Story

    Θ.Δρίτσας για την τραγωδία στην Αίγινα: Συνεχίζουμε τις έρευνες-Αφαιρέθηκε ο 77χρονος χειριστής


    Δυστυχώς η τραγωδία στην Αίγινα δεν έχει τελειώσει ακόμα.  “Η εξεύρεση αγνοούμενων ειναι πρωταρχικής σημασίας ενέργεια ακόμη και εάν όλες οι ενδείξεις λένε ότι μάλλον δεν έχουμε άλλον αγνοούμενο”, επεσήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας κατα την επισκεψή του στην Αίγινα όπου έγινε το πολύνεκρο δυστύχημα σημέρα το πρωι, τονίζοντας ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν για τις επόμενες 48 ώρες  για την ανεύρεση κάποιων εκ των αγνοουμένων.

    “Φυσικά οι ευθύνες αναζητούνται να καταγραφούν με όλη την σοβαρότητα και την αυστηρότητα” τόνισε ο Θοδωρής Δρίτσας, υπογραμμίζοντας ότι «το πρώτο φυσικά μέλημα πριν από αυτό, είναι η διάσωση όσων ακόμα ενδεχομένως βρίσκονται, εάν και οι ελπίδες έχουν πια εξασθενήσει, αλλά ακόμη οι έρευνες για την εξεύρεση αγνοουμένων συνεχίζονται γιατί δεν έχουμε ακριβή αριθμό, με αντικειμενικό τρόπο, επιβαινόντων στο μικρό σκάφος που μετέφερε τους επιβαίνοντες από την Πέρδικα στην Μονή”.

    Αναφερόμενος στους τραυματίες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε ότι “οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αττικής, κάποιοι είναι σε ελαφρότερη κατάσταση κάποιοι είναι σε βαριά. Οι νεκροί είναι τέσσερις δυστυχώς, μεταξύ αυτών ένα μικρό παιδί, πατέρας και παιδί και ο κυβερνήτης του μικρού σκάφους. Όλοι όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς από θάλασσα και ειδικά από την περιοχή της Πέρδικας και της Μονής θεωρούν ότι δεν είναι δυνατόν αυτό να οφείλεται σε αυτό που λέμε ατύχημα ή έστω δυστύχημα. Είναι ένα εγκληματικό ανθρώπινο λάθος και θα πρέπει οι ευθύνες να αποδοθούν με απόλυτη αυστηρότητα”.

    “Ούτε αυτό δεν φτάνει, δεν πρέπει να φτάνει σε αυτά τα γεγονότα και φυσικά έστω και εκ των υστέρων και σε αυτό θα βγουν συμπεράσματα για να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια συμβάντα. Ο κυβερνήτης του σκάφους είχε δίπλωμα, όλες οι λεπτομέρειες εξετάζονται σε βάθος, οι ελαφρά τραυματισμένοι παρέμειναν στο νησί για να δώσουν κατάθεση”, κατέληξε ο Θοδωρής Δρίτσας.

    Ο χειριστής του ταχυπλόου

    Ο 77χρονος χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου “Ντουέντε” που στοίχισε τη ζωή σε 4 συνανθρώπους μας στην περιοχή Πέρδικα της Αίγινας, “αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος “Αντωνία” και όταν τελικά το είδε δεν πρόλαβε να αντιδράσει” κατά δήλωσή του. Έτσι το ταχύπλοο πέρασε στην κυριολεξία πάνω από την λάντζα, κόβοντας την στη μέση και ρίχνοντας τους επιβάτες στη θάλασσα.
    Οπως ισχυρίζεται ο ίδιος, ο οποίος κρατείται στο Λιμεναρχείο της Αίγινας, δεν έτρεχε, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στην στενή δίαυλο, γεγονός που ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χειριστής του ταχύπλοου, συνελήφθη λίγο μετά το δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα, ενώ στο σκάφος ήταν άλλα τρία άτομα, (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), τα οποία από την πρώτη στιγμή προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο.

    Σημειώνεται, ότι ο χειριστής είναι ηλικίας 77 ετών και είναι κάτοχος διπλώματος για το σκάφος, το οποίο είχε θεωρηθεί το 2014.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τραγικός απολογισμός της σύγκρουσης ταχυπλόου με τουριστικού σκάφους στην Αίγινα  είναι 4 νεκροί και 16 τραυματίες. Ανάμεσά τους, πιο σοβαρά τραυματισμένη είναι μία γυναίκα 29 ετών αλλοδαπή με μερικό ακρωτηριασμό αριστερής κνήμης, και ένας έφηβος 16 ετών, με τραύματα και επαπειλούμενο αεραγωγό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/sparagmos-stin-egina-meta-tin-tragodia-diakopes-metatrapikan-se-efialti-gia-tous-20-paratheristes-pics/67665

     



    ΣΧΟΛΙΑ