• Big Story

    Θα είναι ο Γιώργος Χατζηνικολάου ο νέος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς;

    Τράπεζα Πειραιώς

    Τράπεζα Πειραιώς


    Από την Nomination Committee της τράπεζας Πειραιώς φαίνεται να βγήκε λευκός καπνός και να υπήρξε συμφωνία στο πρόσωπο του Γιώργου Χατζηνικολάου, πρώην αντιπροέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ) , ο οποίος διατέλεσε CEO στην Tbank με βαρύ βιογραφικό σε διάφορες θέσεις στο εξωτερικό. Ο Γιώργος Χατζηνικολάου έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο εξωτερικό αλλά η θητεία του στην ΕΚ ήταν πολύτιμη, όπως φαίνεται για να γνωρίζει την εγχώρια τραπεζική αγορά.

    Γιώργος Χατζηνικολάου
    Γιώργος Χατζηνικολάου

    Επόμενα βήματα θα είναι η εκλογή του από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας και η έγκριση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ο κ. Χατζηνικολάου  σπούδασε στο NYU και η τραπεζική του εμπειρία περνά στη συνέχεια, από την Παγκόσμια Τράπεζα, την UBS, την Dresdner Kleinwort, το IFC, την Etolian Capital ενώ ήταν αντιπρόεδρος της ISDA, της  International Swaps and Derivatives Association

    Την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που γνωρίζουν και οι θεσμικές αρχές, το nominationcommittee θα πρέπει να καταλήξει στον CEO της τράπεζας, θέμα για το οποίο σημειώνεται ακόμη και τώρα ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση αφού η δυστοκία συνεχίζεται. Θεσμικοί παράγοντες σημειώνουν ότι σκόπιμο είναι να πρόκειται για πρόσωπο που να γνωρίζει την ελληνική τραπεζική αγορά και να έχει το επαγγελματικό σθένος να διοικήσει την μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.

    Πάντως το θέμα θα πρέπει να κλείσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας τουλάχιστον στο σκέλος που αφορά την πρόταση της επιτροπής.

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στην Εθνική Τράπεζα. Ονόματα ακούγονται πολλά  αλλά πηγές κοντά στις διαδικασίες επισημαίνουν ότι οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα. Και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προχωρά η διαδικασία εκλογής CEO και αναπληρωτή CEO ενώ  το τρίτο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ο Δημήτρης Φραγγέτης έχει υποδειχθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ικανοποίηση από τον SSM για το σχέδιο διάσωσης της Τρ. Αττικής από το Θ. Πανταλάκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Κεφαλάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα σε κατάσταση σχιζοφρένειας

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ