• Big Story

    Στο φως όλη η ροζ αλληλογραφία του δικαστή του ΣτΕ από την Αυγή (video)

    • NewsRoom


    Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει το θέμα της πρωτοσέλιδης δημοσιοποίησης των στοιχείων του δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας από την εφημερίδα Αυγή. Η απόφαση του διευθυντή της Αυγής Κώστα Νικολακάκου να βγάλει στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας το όνομα του εν λόγω δικαστικού ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ακόμα και εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

    Φυσικά, οι υπεύθυνοι της εφημερίδας διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, υποστηρίζοντας πως η Αυγή δεν στάθηκε στις ροζ λεπτομέρειες της υπόθεσης, ούτε τις αναπαρήγαγε, αλλά ήταν «δημοσιογραφικό καθήκον» να αναφερθεί στην έρευνα. Πάντως, το πρωί της Πέμπτης, ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, κινήθηκε σε αυτήν ακριβώς τη γραμμή. Είπε ότι η «Αυγή» δημοσίευσε το θέμα «χωρίς να βάλει τα ροζ στοιχεία» και αναρωτήθηκε «ήταν αποκάλυψη της Αυγής ή ανταπόκριση σε δημοσιογραφικό καθήκον;».

    https://www.youtube.com/watch?v=zbMyxeqT_sc

    Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριου Σαντορινιού: “Τα στοιχεία που βγήκαν, βγήκαν από ένα site, που ΣΥΡΙΖέικο δεν το λες, από μια εφημερίδα κυριακάτικη που την οποία ΣΥΡΙΖεικη δεν την λες, καθαρά Αντισυριζέικη την λες. Και την επόμενη ημέρα έγινε ερώτηση, όχι από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Bουλή, όπου αναφέρονταν ονόματα. Από την στιγμή που έγινε ερώτηση, o υπουργός Δικαιοσύνης ήταν υποχρεωμένος να διατάξει έρευνα. Η Αυγή, αναφέρεται στο παράπτωμα και όχι σε όλα τα υπόλοιπα!… Η Αυγή δεν αναφέρθηκε σε καμία ροζ απόχρωση της συγκεκριμένης υπόθεσης, αναφέρθηκε στα πραγματικά δεδομένα που είχαν να κάνουν με το συγκεκριμένο παράπτωμα.”

    https://www.youtube.com/watch?v=8eTkHT1NIhQ

    Κρίνοντας από τις δηλώσεις των κ.κ Φίλη και Σαντορινιού, συμπεραίνουμε πως λογικά δεν έχουν διαβάσει, ούτε καν δει, το πρωτοσέλιδο της Αυγής, που  κυκλοφόρησε την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στο οποίο είχε δημοσιεύσει κανονικότατα τη ροζ αλληλογραφία του δικαστικού. Η εφημερίδα είχε βγάλει φόρα παρτίδα τα ροζ mail του δικαστικού και στο φύλλο της επόμενης ημέρας φρόντισε να ενημερώσει και ποιον δικαστικό αφορούσε η ηλεκτρονική αλληλογραφία!

    aygh

    Εισαγγελική έρευνα για την υποκλοπή της αλληλογραφίας του αντιπροέδρου του ΣτΕ

    Το πως διέρρευσαν τα mail από την προσωπική αλληλογραφία του ανώτατου δικαστικού του Συμβουλίου της Επικρατείας θα διερευνήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Την έρευνα θα διεξάγει ο κ. Σπύρος Παππάς, ύστερα από εντολή του διευθύνοντος την Εισαγγελία κ. Ηλία Ζαγοραίου για κατεπείγουσα  αυτοπρόσωπη προκαταρκτική έρευνα.

    Πηγές διευκρινίζουν ότι η διερεύνηση δεν αφορά σε καμία περίπτωση το περιεχόμενο των μηνυμάτων, για το οποίο άλλωστε έχει διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, παρά μόνον το πως διέρρευσαν τα mail.

    Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Γιατί η ΕΥΠ παρακολουθούσε δικαστή;

    Από την πρώτη στιγμή οι δικαστικές ενώσεις έκαναν λόγο για προσπάθεια εκβιασμού του Συμβουλίου Επικρατείας με «όπλο» την κίτρινη δημοσιογραφία, ενώ και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κατήγγειλε την παραβίαση της ιδιωτικότητας του εν λόγω δικαστή που «μας καθιστά όλους «εκβιάσιμους» ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να προβαίνουμε σε καμία αξιόποινη ή αξιόμεμπτη συμπεριφορά», εκφράζοντας ανησυχίες για το γεγονός ότι, σύμφωνα με το αρχικό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αποκάλυψε την υπόθεση, στην παρακολούθηση του εν λόγω δικαστή εμπλέκεται και η ΕΥΠ. «Χρειάζεται άμεσα να διερευνηθεί ποιος και για ποιο λόγο έδωσε την άδεια στην ΕΥΠ να παρακολουθεί το 2014 έναν υψηλόβαθμο δικαστικό», αναφέρει η Ένωση.

    Η Αυγή στην αντεπίθεση: «Άλλοι είχαν βγάλει στη φόρα το όνομα του δικαστή»

    avgi simerino

    Η Αυγή πάντως ξεσπαθώνει κατά των «φαρισαίων κομιστών» που επιτίθενται σε βάρος της. «Οι θύτες υποκρίνονται τα θύματα! Οι εκπρόσωποι του χρεοκοπημένου συστήματος διαπλοκής επιτίθενται σε κυβέρνηση και Αυγή, με απώτερο στόχο τη χειραγώγηση του ΣτΕ και τον νόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών», υποστηρίζει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα και στοχοποιεί συγκεκριμένους δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους: «Οι συνήθεις δημοσιογράφοι του ΔΟΛίου συγκροτήματος, αυθεντικοί εκπρόσωποι του κίτρινου Τύπου, όπως ο Θ. Αναστασιάδης, διακεκριμένοι ηθικολόγοι, όπως ο Θ. Πάγκαλος, τομεάρχες “πολιτισμού”, όπως ο κ. Χειμωνάς, και το κόμμα των απανταχού “Παραιτηθείτε”, η Ν.Δ., επιδόθηκαν σε πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας, σε μια προσπάθεια να κρύψουν τον πόλεμο που διεξάγεται εναντίον της Δικαιοσύνης και θεσμών όπως το ΕΣΡ, γενικότερα».

    ΠΑΣΟΚ: «Αριστερές» παρακρατικές Υπηρεσίες Πληροφοριών 

    Αφιερωμένο στις μεθοδεύσεις ελέγχου της Δικαιοσύνης και τον ρόλο της Αυγής είναι το δελτίο του βασικού σχολιασμού της Χαριλάου Τρικούπη.

    “Όλοι οι «αντιφρονούντες» είναι ύποπτοι…αλλά οι «αριστερές» παρακρατικές Υπηρεσίες Πληροφοριών επαγρυπνούν και φροντίζουν» επισημαίνουν οι συντάκτες του και θέτουν δύο ερωτήματα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφους της Αυγής:

    – «Πως το δέχονται αυτό οι υπουργοί κι οι βουλευτές του; Πως το δέχονται οι δημοσιογράφοι της ΑΥΓΗΣ, που με την συμμετοχή ή την ανοχή που επιδεικνύουν, έχουν μετατρέψει  την ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς σε μια από τα πιο κίτρινα έντυπα;»

    – Ποια είναι αυτά τα σκοτεινά πρόσωπα που τους έδωσαν το όνομα του ανώτατου δικαστή, την ιδιωτική ζωή του οποίου, κάποιοι κύκλοι προσέφεραν τροφή στα στόματα φασιστοειδών και ύποπτων οικονομικών – πολιτικών συμφερόντων;…Και γιατί δεχθήκαν, αυτοί οι, διαπρύσιοι κατά τα άλλα,  υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να παίξουν αυτόν τον ρόλο;”

    Μητσοτάκης: Μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε παρακράτος και φασιστικά καθεστώτα»

    Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας την για «μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε παρακράτος και φασιστικά καθεστώτα», για υπονόμευση  της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. Αναφορικά δε με τις νομικές περιπέτειες του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες είπε «Το “μαύρο” στην πολυφωνία και στην ενημέρωση δεν θα περάσει»

    «Είχα προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι η πατρίδα μας αντιμετωπίζει οικονομική κρίση και δεν αντέχει και μια κρίση Δημοκρατίας. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Η χώρα βιώνει πρωτοφανή δημοκρατικό εκφυλισμό» είπε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει «τις τελευταίες ημέρες βιώσαμε απαράδεκτες μεθοδεύσεις που είχαν σκοπό την πίεση σε δικαστές ενόψει της διάσκεψης του ΣτΕ  για την Συνταγματικότητα του νόμου Παππά. Μεθοδεύσεις που δεν παραπέμπουν σε κράτος Δικαίου».

    Για «βοθροφυλλάδες» μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εκβιάζει το Ανώτατο Δικαστήριο». Μάλιστα, έκανε λόγο για «μαύρες μέρες για τη δημοκρατία».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Χοντραίνει» το παιχνίδι με τις εμετικές διαρροές για το δικαστή του ΣτΕ – Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το πρωτοσέλιδο της Αυγής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απρόβλεπτες εξελίξεις: Γιατί οι δικαστές απέδειξαν ότι δεν φοβούνται τα media (ούτε την Αυγή)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φίλης: Ήττα της κυβέρνησης αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά



    ΣΧΟΛΙΑ