• Ελλάδα

    Στα «μαχαίρια» Τσίπρας – Γεννηματά λίγο πριν τη συνάντηση: Επικοινώνησαν ή όχι για το Σκοπιανό;

    • NewsRoom
    Τσίπρας - Γεννηματά tsipras gennimata

    Αλέξης Τσίπρας – Φώφη Γεννηματά


    Στα άκρα οδηγείται η ένταση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, λίγες ώρες πριν τις  συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς. Έπειτα από το μίνι θρίλερ με τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αποφάσισε για λόγους θεσμικής τάξης να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, μια νέα εστία έντασης ήρθε μεταξύ του μεγάρου Μαξίμου και της Φώφης Γεννήματα.

    Συνεργάτες της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης διέρρευσαν πως υπήρξε   επικοινωνία μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Αλέξη Τσίπρα, με τον πρωθυπουργό να παραδέχεται πως δεν έχει εξασφαλίσει καν την συναίνεση του Πάνου Καμμένου, παρ’ ότι οι ΑΝΕΛ συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, και γι’ αυτό ζήτησε να πραγματοποιηθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν ότι η κυρία Γεννηματά θα πάει στην αυριανή συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, ωστόσο εξέφραζαν την άποψή τους ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μυστική διπλωματία και με όσα κάνει διχάζει τους Έλληνες.

    Τσίπρας – Γεννηματά

    Στις διαρροές από την πλευρά της ΔΗΣΥ απάντησε  κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος εγκάλεσε την κ. Γεννηματά για «ανακριβείς διαρροές υποτιθέμενων διαλόγων της με τον πρωθυπουργό». Όπως σημείωνε, «η κ. Γεννηματά πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη πολιτική δυσκολία για να προβαίνει σε ανακριβείς διαρροές υποτιθέμενων διαλόγων της με τον πρωθυπουργό, πριν ακόμα προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου για ενημέρωση. Λίγο περισσότερη εθνική υπευθυνότητα σε τέτοια συγκυρία δεν θα έβλαπτε», καλεί την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος.

    Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από την ΔΗΣΥ. «Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, το ποιος λέει ψέματα σε αυτόν τον τόπο είναι πια γνωστό», ανέφεραν οι συνεργάτες της κ. Γεννηματά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γεννηματά: Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την στάση μας στο ονοματολογικό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό: Στον ΠτΔ ο απόψε Τσίπρας-Αύριο η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών



    ΣΧΟΛΙΑ