• Big Story

    Προκαλεί ο Ερντογάν: 3 εκατ. Σύροι πρόσφυγες μπορούν να πάνε στην Ευρώπη ακόμη και με τα πόδια!

    • NewsRoom
    Ερντογαν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Με το γνωστό προκλητικό του ύφος, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις απειλές εκβιάζοντας την ΕΕ ότι 3 εκατ. Σύροι πρόσφυγες μπορούν να πάνε στην Ευρώπη ακόμη και με τα πόδια!

    Η Τουρκία δε λαμβάνει την υποσχεθείσα οικονομική βοήθεια για το προσφυγικό, επεσήμανε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, ο Τούρκος Πρόεδρος τονίζοντας ότι στα εδάφη της Τουρκίας υπάρχουν 3 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη.

    Ο Ερντογάν κατηγορεί την ΕΕ για έλλειψη οικονομικής στήριξης της Τουρκίας, την ώρα που η χώρα του δαπανά δισεκατομμύρια γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

    «Αυτή τη στιγμή η Τουρκία έχει 3 εκατ. Σύρους πρόσφυγες. Αυτοί μπορούν να πάνε στην Ευρώπη ακόμη και με τα πόδια. Και την ώρα που εμείς τους φροντίζουμε, η ΕΕ είναι υποχρεωμένη να μας συνδράμει. Αν αυτοί οι πρόσφυγες κατευθυνθούν προς την Ευρώπη, τι θα κάνει η ΕΕ; Θα πάθει πανικό. Τώρα δεν θέλει 100 ή 500 άτομα» είπε ο Ερντογάν με σαφή απειλητικό τόνο.

    Υπενθύμισε δε, ότι τον Ιούνιο στην Σύνοδο Κορυφής του υποσχέθηκε βοήθεια αρχικά 3 δισεκ. ευρώ και άλλη μια δόση με το ίδιο ποσό. «Τίποτα από αυτά δεν έχει εκπληρωθεί» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος λέγοντας ότι μέχρι στιγμής η οικονομική βοήθεια που πήρε η Τουρκία δεν είναι πάνω από 250-300 εκατ. ευρώ και άλλα 500 εκατ δολάρια από το γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μπάρακ Ομπάμα: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική Τράπεζα: πανίσχυρος ο Λ. Φραγκιαδάκης. Οι επόμενες κινήσεις του ΤΧΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άρθρο παρέμβαση του mononews. Το μεγάλο παρασκήνιο στην Εθνική Τράπεζα: Ποιοι πιέζουν έναν CEO για χάρη ενός προέδρου χωρίς αρμοδιότητες;



    ΣΧΟΛΙΑ