• Big Story

    Βραζιλία: Ομολόγησε την ενοχή της και η σύζυγος του Κ. Αμοιρίδη! Όλες οι τραγικές λεπτομέρειες (upd)

    • Αθηνά Λαρδή
    Κυριάκος Αμοιρίδης Φρανσουάζ Αμοιρίδη

    Αριστερά, ο Έλληνας Πρέσβης στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης, με τη σύζυγό του Φρανσουάζ. Δεξιά το μοιραίο αυτοκίνητο, στο οποίο βρέθηκε το πτώμα του


    Νέα δραματική τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, καθώς, όπως μεταδίδουν βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, η σύζυγός του, Φρανσουάζ, ομολόγησε κι εκείνη την ενοχή της στο αποτρόπαιο έγκλημα.

    Συγκεκριμένα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η Φρανσουάζ, υπέκυψε μετά από πολύωρες ανακρίσεις από τη βραζιλιάνικη αστυνομία και ομολόγησε τη συνενοχή της στη στυγερή δολοφονία του 59χρονου Έλληνα πρέσβη.

    Ακόμη, για την περίπτωσή του 29χρονου αστυνομικού Σέρτζιο Γκόμεζ, πρόκειται να ακολουθηθεί διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου, δηλαδή θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει είτε τη διαθεσιμότητά του, είτε την απομάκρυνσή του από το Σώμα.

    Αφού γίνουν όλες οι διαδικασίες από τις αρχές, ο δολοφόνος του Κυριάκου Αμοιρίδη πιθανότατα θα οδηγηθεί στις φυλακές.

    Σημειώνεται ότι η βραζιλιάνικη αστυνομία έχει συλλάβει, εκτός από τη Φρανσουάζ και τον Γκόμεζ, ένα ακόμη πρόσωπο, τον Eduardo Tedeschi, φίλο του στρατιωτικού αστυνομικού, ενώ εκτιμά ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και τέταρτο πρόσωπο, ο εξάδελφος του αστυνομικού, γεγονός που μένει να επιβεβαιωθεί.

    Νωρίτερα το Mononews μετέδιδε:

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, καθώς σύμφωνα με βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, ο 29χρονος αστυνομικός ονόματι Σέρτζιο Γκόμεζ ομολόγησε την εμπλοκή του στη δολοφονία.

    Βραζιλία
    Ο εραστής της Φρανσουάζ, Σέρτζιο Γκόμεζ

    Ο άντρας αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι εμπλέκεται στο έγκλημα όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν το βίντεο από την κάμερα έξω από το σπίτι του πρέσβη όπου φαίνεται να τραβάει κάτι σαν πτώμα μέχρι ένα αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό από τις κάμερες έξω από το εξοχικό όπου ο πρέσβης έκανε διακοπές βοηθάει να συναρμολογηθεί το παζλ για την υπόθεση δολοφονίας.

    Ακόμη, ο 29χρονος αστυνόμος και ο δεύτερος συλληφθείς κατηγορούν την γυναίκα του πρέσβη, Φρανσουάζ, ως «εγκέφαλο» της υπόθεσης, κάτι που η ίδια αρνείται, καθώς, αναφέρεται πως ο 29χρονος αστυνόμος έχει ομολογήσει απλή συμμετοχή στο έγκλημα.

    Σημαντικό στοιχείο για τη διαλεύκανση της υπόθεση αποτέλεσαν οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στον καναπέ στο σπίτι όπου ζούσε το ζευγάρι. Από εκεί κατάλαβαν ότι ο Αμοιρίδης έπεσε εκεί μέσα νεκρός και μετά μεταφέρθηκε στο αυτοκίνητο όπου και απανθρακώθηκε.

    Σύμφωνα με άνδρες της βραζιλιάνικης αστυνομίας ο 59χρονος διπλωμάτης μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, ωστόσο τον τελικό λόγο έχουν οι ιατροδικαστές, το πόρισμα των οποίων αναμένεται στις επόμενες ώρες.

    Πηγές της βραζιλιάνικης αστυνομίας, που επικαλούνται τα ΜΜΕ της Βραζιλίας, ο Αμοιρίδης και η σύζυγός του είχαν μια «έντονη συζήτηση» κατά τη διάρκεια της οποίας ενδεχομένως εκείνος να άσκησε βία κατά της γυναίκας. Στη συνέχεια εκείνη επικοινώνησε με το Σέρτζιο Γκόμεζ και άρχισαν να καταστρώνουν το σατανικό τους σχέδιο.

    Τραγική φιγούρα αποτελεί η μητέρα της Φρανσουάζ, Ροζάντζελα Ολιβέιρα που μόλις έμαθε την εμπλοκή της κόρης της κατέρρευσε. Μάλιστα, όπως δήλωσε η ίδια στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, «Ο Αμοιρίδης ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Δεν το άξιζε αυτό».

    Βραζιλία Φρανσουάζ Αμοιρίδη

    Έγκλημα πάθους

    Έγκλημα πάθους βλέπουν οι αρχές πίσω από τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη στη Βραζιλία, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε λευκό αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει.

    Στη  σύλληψη της συζύγου και του φερόμενου ως εραστή της προχώρησαν οι αρχές της Βραζιλίας για τη δολοφονία του 59χρονου έλληνα πρέσβη  σύμφωνα με αποκλειστικές του τηλεοπτικού δικτύου Globo.

    Ο στρατιωτικός αστυνομικός Sergio Gomes Moreira Filho είναι ο άνδρας με τον οποίο η σύζυγος του πρέσβη διατηρούσε σχέση και εμπλέκεται σύμφωνα με τις αρχές στη δολοφονία του πρέσβη.

    Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και για δύο ακόμη συνεργούς του, των οποίων οι ταυτότητες δεν έχουν αποκαλυφθεί.

    Αμοιρίδης
    Η Φρανσουάζ Αμοιρίδη

    Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν την τελευταία ώρα τα ΜΜΕ στη Βραζιλία το αίμα του Έλληνα διπλωμάτη βρέθηκε στον καναπέ του σπιτιού του και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Αμοιρίδης σκοτώθηκε εκεί πριν μεταφερθεί στο λευκό αυτοκίνητο όπου και απανθρακώθηκε. Η αστυνομία μάλιστα γνωρίζει ακριβώς την ώρα που έγινε η μεταφορά, περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης και σύντομα θα γίνουν και ανακοινώσεις.

    Πριν λίγο η σύζυγός του Φρανσουάζ Αμοιρίδη έφτασε ξανά στο αστυνομικό τμήμα στη Βραζιλία, συνοδευόμενη από τρεις αστυνομικούς.

    Αμοιρίδης
    Φρανσουάζ Αμοιρίδη

    Σύμφωνα με όσα διαρρέουν η σύζυγός του είχε σχέση με αστυνομικό, ο οποίος έχει προσαχθεί από χθες το βράδυ.

    Στο μεταξύ, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρουν ότι κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας αναχωρεί για τη Βραζιλία, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες των βραζιλιάνικων Αρχών για τον πρέσβη της Ελλάδας, Κυριάκο Αμοιρίδη.

    Βραζιλία

    Παράλληλα, σημειώνεται ότι επιβεβαιώθηκε, κατόπιν επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας με το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας, πως το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου της πόλης του Ρίο, στο οποίο βρέθηκε απανθρακωμένη σορός, είχε ενοικιαστεί, προ ημερών, από τον Έλληνα πρέσβη στη Μπραζίλια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θρίλερ με το απανθρακωμένο πτώμα του Έλληνα πρέσβη – Τι λένε οι αρχές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελεύθεροι Επαγγελματίες: Υπολογίστε αναλυτικά το χαράτσι που θα πληρώσετε για τις εισφορές σας (όλη η εγκύκλιος )

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Μπουτάρης: Μέχρι 100 χρονών θα είμαι δήμαρχος Θεσσαλονίκης



    ΣΧΟΛΙΑ