• Big Story

    Σαρωτικό προβάδισμα 16,5 μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία νέα δημοσκόπηση

    Δημοσκόπηση


    Προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της Opinion Poll, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής.

    Το συμπέρασμα που προκύπτει από όλους τους δείκτες, μάλιστα, είναι πως το κυβερνών κόμμα βρίσκεται υπό κατάρρευση.

    Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 31% και ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,7%, ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5% και φαίνεται πως αυτά τα τρία κόμματα έχουν εξασφαλίσει την άνετη είσοδό τους στη Βουλή στις επόμενες εκλογές.

    Αντίθετα, οριακά εμφανίζονται η Ενωση Κεντρώων με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%, ενώ ποσοστό 2% καταγράφουν οι ΑΝ.ΕΛ., η ΛΑΕ και η Ανταρσύα. Το Ποτάμι στο 1%.

    Οι πολίτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία (86,7%) εκτιμά ότι όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα για τη χώρα, ενώ το 75,1% απαντά ξεκάθαρα πως δεν πιστεύει τη νέα υπόσχεση της κυβέρνησης, ότι δηλαδή θα υπάρξουν αντίμετρα που θα μηδενίζουν την οικονομική επιβάρυνση στα νοικοκυριά από τα νέα μέτρα.

    Η ίδια έρευνα δείχνει επίσης ισχυρό προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα πρωθυπουργού και πολύ χαμηλά ποσοστά για τον Αλέξη Τσίπρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κρυφό έλλειμμα 300 εκατ. ευρώ στο ΕΤΕΑΕΠ καταγγέλλει ο Γ. Βρούτσης – Ποιο το «μεγάλο κόλπο»
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνος Καμμένος: Ο Ιερώνυμος (και όχι ο Ν. Φίλης) λέει την αλήθεια για τη συνάντηση στο Μαξίμου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κουρουμπλής: Είμαστε κυβέρνηση οκταετίας



    ΣΧΟΛΙΑ