• Big Story

    Πλήρης επιβεβαίωση του mononews: Ποιοι παίρνουν το 50% του skroutz.gr

    • NewsRoom

    Οι επικεφαλής του Skroutz.gr. Βασίλης Δήμος, Γιωργος Χατζηγεωργίου και Γιώργος Αυγουστίδης


    H επιχειρηματική ομάδα των τριών συνιδρυτών και σημερινών κατόχων του 50% της «Σκρουτζ» είναι εκείνη που κέρδισε τελικά την πρωτόγνωρη «μάχη» για την αγορά και του υπόλοιπου 50% της εταιρίας, η οποία λειτουργεί τη δημοφιλή και επικερδή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου skroutz.gr, όπως είχε αποκαλύψει ήδη από τις 11 Ιανουαρίου το mononews.gr, όταν έγραφε πως οι σαραντάρηδες πια Γιώργος Αυγουστίδης, Βασίλης Δήμος και Γιώργος Χατζηγεωργίου θα κληθούν να δώσουν το πανάκριβο τίμημα των 10 εκατ. ευρώ, για να πάρουν πίσω τη… μισή «Σκρουτζ», που οι ίδιοι πούλησαν προ 12 ετών στην εισηγμένη Dionic έναντι 300.000 ευρώ.

    Το τίμημα έφτασε σε απροσδόκητα ψηλά επίπεδα, μετά από διαδοχικά «χτυπήματα» που έγιναν από την πλευρά του επιχειρηματία Χάρη Καρώνη του ομίλου της «Viva» στον οποίο έχει συμμετοχή με 20% η οικογένεια Λάτση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Χάρης Καρώνης είχε μαζί του στη συγκεκριμένη, σκληρή διεκδίκηση της «Σκρουτζ» από τη Viva.gr και το fund DECA, του Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

    Οι επικεφαλής του Skroutz.gr. Βασίλης Δήμου, Γιωργος Χατζηγεωργίου και Γιώργος Αυγουστίδης

    Παρόλα αυτά το ιδρυτικό σχήμα των μετόχων εξασφάλισε την απαιτούμενη χρηματοδότηση, προσφέροντας 10 εκατ. ευρώ για να επαναγοράσει το 50% της εταιρείας που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών προϊόντων στην Ελλάδα, με πάνω από 7.000.000 προϊόντα από 2.650 καταστήματα.

    Έτσι, οι τρεις ιδρυτές θα έχουν πλέον το 100% του skroutz.gr, ενώ για την εξαγορά του 50% χρηματοδοτικά κεφάλαια εισέφερε το fund SouthBridge Europe Mezzanine μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκάλυψη: Ποιοι παίρνουν το 50% του skroutz.gr. Ο Λάτσης, ο Δασκαλόπουλος και ο πόλεμος των εκατομμυρίων



    ΣΧΟΛΙΑ