• Big Story

    Παραιτήθηκε ο εποπτεύων εισαγγελέας σε υποθέσεις διαφθοράς

    αρειος παγος


    Την παραίτηση του από την εποπτεία της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς υπέβαλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής.

    Η αιφνιδιαστική αποχώρηση του έρχεται μόλις 1,5 μήνα μετά το ταξίδι στη Βιέννη με τους 3 εισαγγελείς κατά της Διαφθορας, όπου συναντήθηκαν με κλιμάκιο Αμερικανών εισαγγελέων και ανδρών του FBI για την υπόθεση της Novartis.

    Ακολούθησε πρόσφατα δημοσίευμα  σε κυριακάτικη εφημερίδα, σύμφωνα με το οποίο στη συνάντησητης της Βιέννης, οι Αμερικάνοι έδωσαν στοιχεία για πρώην υπουργό, αλλά οι Έλληνες εισαγγελείς αρνήθηκαν να τα παραλάβουν με το επιχείρημα ότι ήταν προιόντα υποπλοκής.

    Το δημοσίευμα είχε διαψευστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κάτι που έκανε και ο κ. Αγγελής σε αναφορά του προς την κα Ξένη Δημητρίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή την αναφορά ο κ. Αγγελής ζήτησε την αντικατάσταση του, στην οποία τελικά προχώρησε η κα Δημητρίου.

    Ο κ. Αγγελής παραιτείται μόλις 3 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του να εποπτεύει των «καυτών» ερευνών διαφθοράς. Αξιοσημείωτο είναι ότι από αυτή τη θέση είχε παραιτηθεί και ο προκάτοχός του.

    Νέος εποπτεύων ανέλαβε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έρευνα Novartis: Γιατί η Ελλάδα ζήτησε να είναι υπό την αιγίδα της Eurojust η ανταλλαγή στοιχείων με τις ΗΠΑ;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πάνω-κάτω στην υπόθεση Novartis: Στο αρχείο οδεύουν οι καταθέσεις Μανιαδάκη, τινάζεται στον αέρα η διαδικασία



    ΣΧΟΛΙΑ