array(0) {
}
        
    
Menu
1.25%
Τζίρος: 261.62 εκατ.

Η Goldman Sachs προειδοποιεί για τον χαλκό καθώς ο πόλεμος στο Ιράν απειλεί την παγκόσμια οικονομία

Πάνος Σκουρλέτης
Comments

Κανονικά ο Πάνος Σκουρλέτης έπρεπε να πάρει ένα κουτί γεμάτο χρωματιστά, αφράτα μακαρόν, να τα προσφέρει στον πρωθυπουργό και να του πει «φίλε μου, σε ευχαριστώ για τη ευκαιρία που μου δίνεις». Ναι, η πιθανή απόκρυψη του Σκουρλέτη από το κάδρο της διακυβέρνησης μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει σε βάθος χρόνου. Θα καθίσει στον πάγκο με την Ρένα Δούρου και θα περιμένουν στωικά την επόμενη μέρα. Εκείνος θα ξέρει ότι υπήρξε συνεπής, τότε και τώρα.

Λώρη Κέζα
Λώρη Κέζα

Να δούμε μέσα από ένα παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο άσκησε κυβερνητική εξουσία ο Σκουρλέτης. Διαφώνησε ξεκάθαρα με την πώληση του 17% της ΔΕΗ, του ποσοστό δηλαδή που πέρασε στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων. Από αυτό το μικρό αλλά κρίσιμο στοιχείο φαίνεται ότι ο υπουργός ενέργειας είναι συνεπής στις πολιτικές του θέσεις, από την αντιπολίτευση ως σήμερα.

Από αυτό το μικρό καταλαβαίνουμε ότι διαφοροποιείται από μια διακυβέρνηση τύπου Πινόκιο. Θεωρεί ότι η ενέργεια είναι αγαθό και δεν μπορεί να ελέγχεται αποκλειστικά από ιδιώτες. Η σταθερότητα στις αρχές είναι ένα προσόν, όπως και να το κάνουμε.

Να δούμε και τη θέση του μέσα στο κόμμα. Ο Σκουρλέτης διατηρεί την εκτίμηση των συντρόφων του χωρίς να βρίσκεται στην παρακάμαρα. Συνομιλεί με όλους αλλά δεν έχει ομάδα, αυλή, φράξια. Κρατάει τις ισορροπίες επί τέσσερις δεκαετίες και κατάφερε με την τακτική των ίσων αποστάσεων να βρίσκεται υψηλά στην δημοτικότητα μεταξύ μελών του κόμματος_ το απέδειξε στο συνέδριο με τους σταυρούς που μάζεψε.

 Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας τον ξεχώρισε, τον έβγαλε απέξω από τη λίστα με τα αγαπημένα πρόσωπα. Δεν τον πρότεινε για τα νέα κομματικά όργανα με το πρόσχημα της ποσόστωσης των γυναικών. Ταυτόχρονα διακινείται η πληροφορία ότι δεν τον θέλουν οι δανειστές. Όλα υπέρ του.

Είναι πιθανό ο Πάνος Σκουρλέτης να χάσει το υπουργείο στον ανασχηματισμό, να είναι εκτός κομματικών οργάνων και να μείνει με ένα απλό, ταπεινό βουλευτικό έδρανο. Σε αυτήν την περίπτωση θα έχει άπειρο ελεύθερο χρόνο να οργανώσει το επόμενο βήμα του. Θα μπορούσε να είναι αρχηγικό βήμα. Γιατί όχι;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ένας Σκουρλέτης με μέλλον

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σχίσμα στο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πάνος Σκουρλέτης και οι …53 υποστηρικτές του

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Ζαχαράκη κι ένα μπουρλότο που χρειάζεται
Έχει έργο ο Χάρης Δούκας;
Εξώδικο Βασίλη Κικίλια στο mononews.gr – H απάντηση της δημοσιογράφου Λώρης Κέζα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Δημοκρατικοί και υπερσυντηρητικοί διερωτώνται για την ψυχική υγεία του προέδρου Τραμπ μετά τις ακραίες δηλώσεις του
Γαλλία σε Τραμπ: «Κανείς δεν σβήνει έναν πολιτισμό» – Έκκληση για αποφυγή κλιμάκωσης με το Ιράν
Πάπας Λέων ΙΔ’: Η απειλή του Τραμπ κατά του Ιράν είναι απαράδεκτη
Μπαχρέιν: Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας θα διακόψει προσωρινά τη λειτουργία του αύριο Τετάρτη
HMS Dragon: Στάση ανεφοδιασμού στην Ανατολική Μεσόγειο – Παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για επιχειρήσεις στην Κύπρο
Κουβέιτ: Οι αρχές προτρέπουν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους τη νύχτα «για προληπτικούς λόγους»
Ισραήλ: Σειρήνες συναγερμού για νέα πυραυλική επίθεση από το Ιράν
Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ: Επιστροφή στον διάλογο και σεβασμός του Δικαίου της Θάλασσας στα Στενά του Ορμούζ
Τραμπ Τζούνιορ από Βοσνία: Η Ανατολική Ευρώπη αποτελεί την τελευταία ελπίδα
OHE προς ΗΠΑ: Έγκλημα πολέμου η επίθεση εναντίον πολιτικών υποδομών