• Business

    Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος: «Αντικειμενικώς αδύνατο να έχει δώσει συνέντευξη ο πατέρας μας»

    • NewsRoom
    Αγγελόπουλος Χαλυβουργική

    Ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και τα παιδιά του κ. Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος.


    Πλήρως αναληθή χαρακτηρίζουν τη συνέντευξη του πατέρα τους, Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» οι γιοι του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, σε ανακοίνωσή τους.

    Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος εξέφρασε την άποψη πως η Χαλυβουργική θα έπρεπε προ πολλού να έχει κλείσει καθώς δεν μπορεί να ξαναγίνει ανταγωνιστική στην Ελλάδα, καθώς και ότι μπορεί να αξιοποιηθεί αλλά με άλλον τρόπο, όχι ως χαλυβουργία. «Πρέπει να αναζητήσει νέα δραστηριότητα και να κάνει νέα αρχή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Ο 74χρονος επιχειρηματίας αναφέρει πως μια βαριά βιομηχανία, όπως η Χαλυβουργική, δεν έχει μέλλον στην Ελλάδα καθώς έχει σταματήσει η οικοδομική δραστηριότητα.

    «Για να λειτουργήσει η χαλυβουργία πρέπει να αρχίσουν να χτίζονται σπίτια και να γίνονται μεγάλα έργα. Αυτό δεν προβλέπεται να συμβεί στα επόμενα χρόνια», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος.

    «Η Χαλυβουργική αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια την τεράστια πτώση στην οικοδομική δραστηριότητα και στην εκπόνηση και κατασκευή μεγάλων δημόσιων έργων. Σε αυτό πρέπει να προστεθούν η υψηλή τιμή για την ενέργεια καθώς και η τιμή του ίδιου του σκραπ. Για να καταλάβετε, να σας δώσω σύγκριση όγκων πωλήσεων μεταξύ των ετών 2011 και 2016. Οι πωλήσεις της εταιρείας το 2011 ήταν 388.000 τόνοι και το 2016 ήταν 9.608 τόνοι. Αντιλαμβάνεσθε και την τραγική πτώση του τζίρου. Αυτά τα χρόνια έβαλα από προσωπικά αποθέματα σημαντικά χρηματικά ποσά για να μπορέσω να διατηρήσω σε στοιχειώδη λειτουργία την εταιρεία. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί διότι δεν εξυπηρετεί κανέναν και πολύ περισσότερο τους εργαζομένους. Η Χαλυβουργική μπορεί να αξιοποιηθεί αλλά με άλλον τρόπο, όχι ως χαλυβουργία. Πρέπει να αναζητήσει νέα δραστηριότητα και να κάνει νέα αρχή. Δεν υπάρχει σήμερα οπουδήποτε στον κόσμο τράπεζα που να δέχεται να χρηματοδοτήσει μια χαλυβουργία. Ο μόνος λόγος για τον οποίο η εταιρεία παραμένει εν ζωή είναι για την προστασία των εργαζομένων. Διαφορετικά θα είχε κλείσει προ πολλού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος.

    Όπως αναφέρουν οι γιοι του επιχειρηματία, ο κ. Αγγελόπουλος είναι αδύνατο να έχει δώσει αυτή τη συνέντευξη, ενώ υποστηρίζουν ότι το περιεχόμενό της αποσκοπεί στην άσκηση αθέμιτης επιρροής ενόψει της δικαστικής απόφασης που πρόκειται να εκδοθεί στη δίκη για τη θέση του σε δικαστική συμπαράσταση.

    Αναλυτικά η δήλωση των αδερφών Αγγελόπουλου:

    «Η σημερινή «συνέντευξη» που υποτίθεται ότι έδωσε ο πατέρας μας στη εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ενώ εκκρεμεί και αναμένεται η έκδοση της απόφασης στη δίκη για τη θέση του σε δικαστική συμπαράσταση, μας προκαλεί έκπληξη και οργή.

    Από το  – πλήρως αναληθές – περιεχόμενο της συνέντευξης προκύπτει ξεκάθαρα ότι η κατασκευή της αποσκοπεί αποκλειστικά αφενός στην άσκηση αθέμιτης επιρροής ενόψει της δικαστικής απόφασης που πρόκειται να εκδοθεί και αφετέρου στην ουσιαστική προαναγγελία του κλεισίματος της Χαλυβουργικής.

    Στους επίδοξους σφετεριστές της περιουσίας του πατέρα μας που την επινόησαν, υπενθυμίζουμε ότι, για λόγους που έχουν διαγνωσθεί από τα πλέον αρμόδια πρόσωπα, είναι αντικειμενικώς αδύνατο να έχει δοθεί οποιαδήποτε συνέντευξη από τον ίδιο και μάλιστα προφορικά. Είναι σαφές, επομένως, ότι δόθηκε με μορφή ήδη συντεταγμένου εγγράφου προς την εφημερίδα, για την οποία δημιουργείται μείζον θέμα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ραγδαίες εξελίξεις στη Χαλυβουργική: Δεν κατατέθηκαν προτάσεις, κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι κρατά ζωντανή τη Χαλυβουργική; Ποιοι κινδυνεύουν;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι θα συζητήσει ο Παύλος Μυλωνάς της Εθνικής με τους Γ. και Π. Αγγελόπουλο (Χαλυβουργική)



    ΣΧΟΛΙΑ