ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την έντονη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η είδηση της απελευθέρωσης και των τελευταίων Τούρκων αξιωματικών στην Αθήνα, αφού παρήλθε το δεκαοκτάμηνο, ανώτατο όριο προφυλάκισης.
Με μια οξύτατη ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ ανέφερε πως η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες και πως θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους οκτώ αξιωματικούς στην Τουρκία.
Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην υπόσχεση που υποστηρίζει ο Ερντογάν πως έλαβε από τον Έλληνα πρωθυπουργό για την έκδοση των αξιωματικών στην τηλεφωνική τους επικοινωνία τις πρώτες ώρες μετά την είσοδό τους στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «νομίζαμε πως ο Τσίπρας τηρεί τις δεσμεύσεις του».
«Η Ελλάδα είναι χώρα που έχει πολλά πραξικοπήματα και θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους 8 πραξικοπηματίες», δήλωσε ο Μπεκίρ Μποζντάγ για να προσθέσει: «Η Ελλάδα προστατεύει και υποστηρίζει πραξικοπηματίες, τρομοκράτες, γκιουλενιστές. Θεωρήσαμε ότι ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα είναι λόγος ανδρός. Υπάρχει πολιτική κατεύθυνση στην απόφαση αυτή».
Σημειώνεται ότι και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την εξέλιξη της απελευθέρωσης των υπολοίπων τεσσάρων ως «σκάνδαλο».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελεύθεροι και οι τελευταίοι 4 Τούρκοι στρατιωτικοί
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Cordelia de Castellane: Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior Maison και Baby Dior δηλώνει Ελληνίδα
- Δημήτρης Κεραμίτσης: Ο νέος… Καρέτσας που έχει προπονήσει ο Ζοσέ Μουρίνιο! Πώς εκτοξεύτηκε η αξία του
- Eletson: Το Εφετείο Πειραιά αναγνωρίζει τη νομιμότητα της νέας διοίκησης – Ακόμη μία ήττα για τους παλαιούς μετόχους
- Buy, Hold or Sell: Άμεση Ανάλυση για Viohalco, ΔΑΑ, ΔΕΗ, Πειραιώς, Amazon, Boeing και Tesla
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.