• Big Story

    Όλοι αναμένουν λευκό καπνό στην Πειραιώς. Ποιοι αποσύρθηκαν, ποιοι παίζουν για CEO


    Εξαιρετικά κρίσιμες είναι οι επόμενες μέρες για την Τράπεζα Πειραιώς καθώς την Τετάρτη θα πρέπει να βγει «λευκός καπνός» από τη συνεδρίαση του ΔΣ της τράπεζας και να ανακοινωθεί το όνομα του νέου διευθύνοντος συμβούλου. Τις τελευταίες ώρες, δύο υποψήφιοι αποσύρθηκαν από την κούρσα διεκδίκησης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αλλαγές στα ονόματα των υποψηφίων. Σταθερά παραμένουν τα ονόματα των κ.κ. Γιώργου Πουλόπουλου, αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς που εκτελεί σήμερα καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου και Σπύρου Παπασπύρου, γενικού διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς.  Επιπρόσθετα προστέθηκε και το όνομα του επικεφαλής της Πειραιώς international Κωνσταντίνου Λοιζίδη (τέως Πειραιώς Κύπρου)

    Ωστόσο απέσυραν τις υποψηφιότητες τους οι κ.κ. Θόδωρος Καλαντώνης, υψηλόβαθμο στέλεχος της Eurobank και Μιχάλης Κολακίδης, πρώην τραπεζικό στέλεχος με μεγάλη εμπειρία τόσο σε τράπεζες της Ελλάδος όσο και του εξωτερικού.

    Τα ονόματα των τεσσάρων διεκδικητών είχε αποκαλύψει την περασμένη Τετάρτη το mononews.gr. Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των υποψηφιοτήτων τους οι κ.κ Καλαντώνης και Κολακίδης, απέσυραν τις υποψηφιότητες τους, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

    Το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Διορισμού της Πειραιώς (Nomination Comittee) και αυτή τη φορά θα πρέπει να βγει «λευκός καπνός» σε ότι αφορά την επιλογή του CEO, καθώς έχουν εξαντληθεί τα χρονικά περιθώρια και μέχρι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, οι εποπτικές αρχές θα πρέπει να έχουν εγκρίνει την τοποθέτηση του νέου CEO.

    Η γερμανική εταιρεία EGON ZEHNDER, καταρτίζει τη νέα short list, στην οποία –σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του mononews.gr- περιλαμβάνεται και το όνομα ενός ακόμα υψηλόβαθμου στελέχους της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς και τα ονόματα δύο στελεχών με μακρά εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

    Τραπεζικές πηγές που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς το θέμα, σημειώνουν πως ο νέος CEO θα είναι Έλληνας και δίνουν μεγάλες πιθανότητες να προέρχεται από την Πειραιώς.

    Σημειώνουμε ότι για τη θέση «βολισκοπήθηκε» και ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, διευθύνων σύμβουλος σήμερα στην εταιρεία Κωτσόβολος, ο οποίος έχει επίσης σημαντική τραπεζική εμπειρία καθώς εργάστηκε στις τράπεζες Πειραιώς, Eurobank και Εθνική.

    Τέλος υπενθυμίζουμε ότι έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του κ. Γιώργου Χατζηνικολάου για την θέση του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς. Ο κ. Χατζηνικολάου, που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθώς και CEO στην Tbank.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Maserati έφτιαξε SUV και «κλείνει το μάτι» στους οικογενειάρχες (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η νέα βουτιά της λίρας είναι μόνο η αρχή της πτώσης. Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Η Jaguar F-Pace είναι το πιο όμορφο SUV που υπάρχει στη Γηjaguar_fpace_0



    ΣΧΟΛΙΑ