• Πολιτική

    Όλα ΟΚ με την συμφωνία: O ΕΝΦΙΑ του 2018 θα υπολογιστεί με βάση τις νέες τιμές

    Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Όλα ΟΚ με την τεχνική συμφωνία για τη δ’ αξιολόγηση. “Έχουμε συμφωνία για όλα τα θέματα. Ακόμα και στο θέμα των αντικειμενικών αξιών υπήρξε συμφωνία και ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με βάση τις νέες τιμές“, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. Πολλά πράγματα πρέπει να αρχίσουν να εφαρμόζονται τις επόμενες μέρες, μερικά είναι δύσκολα τεχνικά, παραδέχθηκε.

    “Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να γίνει μέχρι τις 21 Ιουνίου (δηλαδή στο Eurogroup στο οποίο θα επιχειρηθεί η συνολική πολιτική συμφωνία μετά την εφαρμογή των προαπαιτούμενων). Πρέπει να τρέξουμε, να είμαστε οργανωμένοι”, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

    Ανέφερε, επίσης, ότι η επικύρωση του SLA θα γίνει στο Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης. Στην ίδια σύνοδο, όπως είπε, θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την πορεία ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για το χρέος.

    ΕΝΦΙΑ

    Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ σημείωσαν ότι στο θέμα των αντικειμενικών αξιών υπήρξε συμφωνία και ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με βάση τις νέες τιμές.

    Ανέφεραν ακόμη ότι είναι ικανοποιημένοι, ότι και οι θεσμοί έβαλαν νερό στο κρασί τους (δεν διευκρινησε ποια ειναι αυτα) σε κάποια θέματα, και είχαν συζήτηση επί της ουσίας. Για τα ζητήματα που θεωρούσαμε ως αγκάθια, θεωρούμε ότι λύθηκε με έναν τρόπο ικανοποιητικό για την ελληνική πλευρά, υπογράμμισαν.

    Στις 21 Ιουνίου αναμένεται να συζητηθεί και η μεταμνημονιακή εποπτεία της Ελλάδος, συμπλήρωσε.

    Έκλεισαν τα κριτήρια για το επίδομα στέγασης 

    Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, στα 8.000 ευρώ για ένα άτομο και με ανώτατο εισοδηματικό όριο τα 24.000 ευρώ διαμορφώθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη του υπουργείου Εργασίας τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα στέγασης. 

    Αυξάνεται κατά 50% για κάθε μέλος, δηλαδή για ένα ζευγάρι το επίδομα δίδεται για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.

    Το ποσό του επιδόματος ξεκινά από τα 70 ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και το ανώτατο  ποσό του επιδόματος είναι τα 210 ευρώ.

    Το μέτρο θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2019 και αφορά 1,2 εκατ. δικαιούχους.

    Τσακαλώτος
    Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)



    ΣΧΟΛΙΑ