• Big Story

    Ο πόλεμος για την τηλεόραση συνεχίζεται. Ο Κυριακού επιτίθεται εναντίον του Σαββίδη (video)

    Θεόδωρος Κυριακού, Επικεφαλής ΑΝΤΕΝΝΑ

    Θεόδωρος Κυριακού, Επικεφαλής ΑΝΤΕΝΝΑ


    Νέα μέτωπα ανοίγουν τις τελευταίες ώρες μεταξύ των υποψήφιων καναλαρχών δείχνοντας για μια ακόμα φορά ότι ο πόλεμος για την απόκτηση μιας εκ των 4 τηλεοπτικών αδειών θα είναι σκληρός. Στο στόχαστρο των περισσότερων που σήμερα είναι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών έχουν βρεθεί κυρίως οι επιχειρηματίες Καλογρίτσας και  Σαββίδης οι οποίοι  έως σήμερα ήταν εκτός τηλεοπτικού παιχνιδιού  αλλά τώρα διεκδικούν επί ισοις όροις μια άδεια. Έτσι λοιπόν την Παρασκευή το απόγευμα στις 19.15 ο τηλεοπτικός  σταθμός ΑΝΤ1 (ιδιοκτησίας Θεόδωρου Κυριακού) εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του Ιβάν Σαββiδη κατηγορώντας τον (μέσω επίσημων εγγράφων) για λαθρεμπόριο τσιγάρων. Ο ANT1 παρουσίασε έγγραφα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας καταπολέμησης του εγκλήματος στο λαθρεμπόριο τσιγάρων τα οποία αναφέρουν ότι μάρκα τσιγάρων  εταιρίας  συμφερόντων του Σαββίδη στην Ρωσία έχει πλημμυρίσει με εξαγωγές περιοχή της Μολδαβιας που θεωρείται μαύρη τρύπα ελέγχων για τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές.

    Δεν είναι πρώτη φορά που ο κ. Σαββίδης δέχεται επίθεση από έναν εκ των καναλαρχών. Προ ημερών και η οικογένεια Βαρδινογιάννη μέσω του Star κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων (συζητήθηκε σήμερα Παρασκευή) ζητώντας να απαγορευθεί η συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Ιβάν Σαββίδης, επιχειρηματίας και μέτοχος ΠΑΟΚ
    Ιβάν Σαββίδης, επιχειρηματίας και μέτοχος ΠΑΟΚ

    Χρήστος Καλογρίτσας. 

    Στο στόχαστρο των υποψήφιων καναλαρχών δεν έχει βρεθεί μόνο ο Ιβαν Σαββίδης. Τις περισσότερες επιθέσεις έχει δεχτεί ο Χρήστος Καλογρίτσας. Πριν από δυο 24ωρα ο Πάνος Καμμένος (για δεύτερη φορά) κατηγόρησε τον γνωστό κατασκευαστή ότι χρηματοδοτεί με μαύρα λεφτά κάποια site ενώ ο ίδιος  έχει δεχτεί τα πυρά και της οικογένειας Βαρδινογιαννη μέσω του STAR.  Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων εβδομάδων και ο μέτοχος του ΣΚΑΙ Γιάννης Αλαφούζος είχε επιτεθεί με δριμύτητα εναντίον του κ. Καλογρίτσα.

    Ταυτόχρονα όμως τις τελευταίες ημέρες έρχονται στο φως της δημοσιότητας ιδιαιτερα ενδιαφέροντα στοιχεια για την οικογένεια Καλογρίτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί οι φορολογικές αρχές έχουν καταλογίσει στον Χρήστο Καλογρίτσα και τη σύζυγό του (κάνουν κοινή φορολογική δήλωση) φορολογικές υποχρεώσεις για υπόθεση συνολικού ύψους 51 εκατ. ευρώ. Ο Καλογρίτσας αντιμετωπίζει εκτός από τη φορολογική διάσταση του θέματος και την ποινική, η οποία είναι ανοικτή. Προσφάτως μάλιστα απολογήθηκε ενώπιον των αρχών.

    Χρήστος Καλογρίτσας. Επιχειρηματίας
    Χρήστος Καλογρίτσας. Επιχειρηματίας

    Καναλάρχης θα δώσει 4 Εκατ ευρω 

    Επιπρόσθετα όπως αποκάλυψε σήμερα το mononews.gr υποψήφιος καναλάρχης (είναι ιδιοκτήτης σταθμού που εκπέμπει σήμερα)  διαρρέει σε φιλικές του παρέες ότι είναι έτοιμος να δώσει το ποσό των 4 εκ ευρώ για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας. Το ποσό αυτό θεωρείται ιδιαίτερα μικρό και ως εκ τούτου οι συνομιλητές του θεωρούν ότι μπλοφάρει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/etimazese-gia-spoudes-aftes-ine-10-polis-ta-kalitera-panepistimia-tis-evropis/69679

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/simeon-palios-kat-archin-simfonia-tis-diana-tis-trapezes-anavathmizi-deutsche-bank-ti-metochi/69700



    ΣΧΟΛΙΑ