• Big Story

    Ο Αλεξιάδης επιβεβαιώνει το mononews και απειλεί με ελέγχους εξπρές τους καταθέτες

    • NewsRoom

    Τρύφων Αλεξιάδης. Ετών 58. Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών


    Η είδηση, που αποκάλυψε χθες το απόγευμα το mononews.gr και έχει προκαλέσει αίσθηση, επιβεβαιώθηκε το μεσημέρι με τον πλέον επίσημο τρόπο.

    Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αποστολή από τους Γερμανούς της Βόρειας Ρηνανίας λίστα με 10.588 ονόματα Ελλήνων, με καταθέσεις στην Ελβετία και συνολικά ποσά, που ξεπερνούν μόνο για δύο χρονιές – το 2006 και το 2008 – τα 6,5 δισ. Ελβετικά φράγκα !

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

    Λίγο αργότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, δήλωνε ότι, από τη Δευτέρα, με τη συνδρομή και της Γερμανίας, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών αρχίζουν εξονυχιστικούς ελέγχους, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα νέο σχέδιο αμνήστευσης. “Πιάνουμε το νήμα από την αρχή. Δίνουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στη φοροδιαφυγή. Έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας”, τόνισε ο κ. Αλεξιάδης και προσέθεσε: “Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ελέγξουν και θα αξιοποιήσουν όλα τα στοιχεία, δεν θα μείνει τρία χρόνια στα συρτάρια αυτή η λίστα, όπως έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ”.

    Ο κ. Αλεξιάδης εκτίμησε ότι πίσω από αυτά τα ποσά και τα ονόματα πιθανόν να κρύβονται και άλλα πρόσωπα όπως είχε διαπιστωθεί και για τη λίστα Λαγκάρντ. “Πίσω από μια περίπτωση στη λίστα Λαγκάρντ κρύβονταν πολλά ΑΦΜ. Κάτι τέτοιο περιμένουμε να ελέγξουμε και για τη λίστα από τη Γερμανία”, επεσήμανε, σημειώνοντας ότι στους καταθέτες αυτούς “θα δοθεί μια τελευταία ευκαιρία για εθελοντική αποκάλυψη των εισοδημάτων τους”.

    ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ

    Όπως αποκάλυψε το mononews.gr, όλα άρχισαν με την επίσκεψη προ μηνών στη Γερμανία του Γενικού Γραμματέα Διαφθοράς, Γιώργου Βασιλειάδη, κατ΄ εντολή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη. Ακολούθησαν και άλλες επαφές, μέχρι οι γερμανικές αρχές να ξεχωρίσουν τα ελληνικά ονόματα μεταξύ Γερμανών και άλλων εθνοτήτων, και να τα αποστείλουν στην Αθήνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΛΙΣΤΑ – ΠΟΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΡΗΝΑΝΙΑ ΟΙ MASTER ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ

    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΗ

    Οι δηλώσεις του κ. Αλεξιάδη, για τελευταία ευκαιρία εθελοντικής αποκάλυψης, δεν έγιναν τυχαία. Στην Καραγιώργη Σερβίας επεξεργάζονται εδώ και μήνες το σχετικό σχέδιο, το οποίο, όμως, δεν έχει πάρει ακόμα το πράσινο φως της τρόικας. Αυτό προβλέπει φορολόγηση των κρυφών εισοδημάτων με βάση το συντελεστή της εκάστοτε χρονιάς, αλλά και ισχυρά κίνητρα – μέσω εκπτώσεων φόρου – για τις περιπτώσεις, που τα επαναπατρισθέντα χρήματα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ