• Big Story

    «Ραντεβού» στον δεύτερο γύρο για Γεννηματά και Ανδρουλάκη – Τα μηνύματα της κάλπης


    Με νικητές δύο στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, την πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά και τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, οι οποίοι προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο κατά την πρώτη φάση των εκλογών για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

    Με καταμετρημένο το 83,2% των ψήφων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λαμβάνει ποσοστό 42.50% ενώ ο ευρωβουλευτής του κόμματος πέρασε στον πρώτο γύρο με 25,14%.

    Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

    Φώφη Γεννηματά 42,50% (73.939 ψήφοι)
    Νίκος Ανδρουλάκης 25,14% (43.735 ψήφοι)
    Γιώργος Καμίνης 13,52% (23.520 ψήφοι)
    Σταύρος Θεοδωράκης 9,81% (17.062 ψήφοι)
    Γιάννης Μανιάτης 4,26% (7.417 ψήφοι)
    Γιάννης Ραγκούσης 2,39% (4.162 ψήφοι)
    Κωνσταντίνος Γάτσιος 1,65% (2.877 ψήφοι)
    Απόστολος Πόντας 0,53% (924 ψήφοι)
    Δημήτρης Τζιώτης 0,20% (343 ψήφοι)

    Στα επιτελεία τόσο της κας Γεννηματά όσο και σε αυτό του κου Ανδρουλάκη επικρατεί ικανοποίηση, όχι μόνο για την επιτυχία τους αλλά και για το γεγονός πως στις κάλπες προσήλθαν 210.264 πολίτες.

    Η συμμετοχή φαίνεται, ωστόσο, πως προκάλεσε προβληματισμό στη Κυβέρνηση, η οποία είχε προεξοφλήσει πως το εγχείρημα θα στρεφόταν από μερική αποτυχία. Στο Μαξίμου θεωρούσαν πως οι εκλογές θα κατάφερναν να συγκεντρώσουν μόλις μερικές δεκάδες χιλιάδες ψήφους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως μεγάλο μέρος των ανθρώπων που πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές είναι παλαιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια είχαν στραφεί προς τον Αλέξη Τσίπρα, δυσαρεστημένοι από την οικονομική κρίση.  Ο τελευταίος, άλλωστε, έχει κατηγορηθεί από το ΠΑΣΟΚ πως προσπαθεί να καπηλευθεί τον χώρο, παρουσιάζοντας ως πολιτικός διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου.

    Οι εκλογές στην Κεντροαριστερά, πάντως, είχαν επιπτώσεις στο εσωτερικό του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, με στελέχη του Ποταμιού να ζητούν με επιστολή τους την διενέργεια έκτακτου συνεδρίου και τη συνέχεια της αυτόνομης πορείας του κόμματος, κόντρα στις απόψεις του αρχηγού της για πορεία μέσα στον νέο φορέα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Τρικυμία» στο Ποτάμι μετά τις εκλογές – Ποιοι ζητούν έκτακτο συνέδριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κοινωνικό μέρισμα: Σε ποιους θα δοθεί και πότε

     



    ΣΧΟΛΙΑ