• Big Story

    Ραγδαίες εξελίξεις για το Noor 1: Κλήθηκαν ως ύποπτοι Τζίβα, Χριστοφορίδης και Τριανταφυλλόπουλος

    • NewsRoom
    Noor1

    Noor1


    H προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, ο λιμενικός Παναγιώτης Χριστοφορίδης, καθώς και ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος καλούνται από τον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων για την υπόθεση Noor 1.

    Oι τρεις προαναφερθέντες καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί ο κ. Μπρακουμάτσος για τα μη πολιτικά πρόσωπα, μετά τις καταγγελίες που έκανε ο ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης.

    Ο ισοβίτης, καταδικασμένος για εμπλοκή στην υπόθεση του Noor 1, κατήγγειλε πως του είχαν ασκηθεί πιέσεις τόσο από την κυρία Τζίβα και τον λιμενικό που εκτελούσε χρέη προανακριτικού υπαλλήλου, όσο και από τον δημοσιογράφο, προκειμένου να εμπλέξει με κατάθεσή του τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης.

    Της μηνυτήριας αναφοράς του Γιαννουσάκη ακολούθησε αυτή του κ. Μαρινάκη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία για το σκέλος που αφορούσε πολιτικά πρόσωπα διαβιβάστηκε στη Βουλή, ενώ για τα μη πολιτικά επίσης στον κ. Μπρακουμάτσο.

    Στη μήνυση ο εφοπλιστής έκανε λόγο για «σκευωρία» που στήθηκε σε βάρος του, η οποία «μεθοδεύτηκε συστηματικά, για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης».

    Οι τρεις ύποπτοι καλούνται να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί μετά τις καταγγελίες που περιλαμβάνονται στις δυο αναφορές.

    Η κλήτευση και για τους τρεις θα γίνει έως το τέλος του μήνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κυρίτσης για υπόθεση Noor1: Να κληθεί ο Καμμένος από τον εισαγγελέα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προειδοποίηση-φωτιά από Goldman Sachs: Έτσι θα έρθει το νέο μνημόνιο για την Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Καμπανάκι» από ακτοπλόους: Ανεπαρκείς οι λιμενικές υποδομές της χώρας – Προβλήματα με τα δρομολόγια



    ΣΧΟΛΙΑ