• Big Story

    Ποτάμια οι δρόμοι της Αθήνας από την σφοδρή καταιγίδα – Δεκάδες προβλήματα (video)

    • NewsRoom


    Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης η Αθήνα, με την σφοδρή καταιγίδα να πλήττει από τις 10 το βράδυ την περιοχή.

    Από την καταιγίδα, η οποία συνοδεύεται από χαλάζι, έχουν προκληθεί τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις και την κυκλοφορία των οχημάτων. Οι δρόμοι της πρωτεύουσας σε πολλά σημεία θυμίζουν ποτάμι, ενώ και στο Πειραιά τα προβλήματα είναι αυξημένα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους, καθώς οι δρόμοι θυμίζουν ποτάμια και η ορατότητα είναι σχεδόν μηδενική, ενώ δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί η πυροσβεστική. Πολλά προβλήματα στους δρόμους και στην τροφοδοσία ρεύματος έχουν καταγραφεί σε όλα τα νότια προάστια, από τον Πειραιά έως τη Γλυφάδα και τη Βούλα.

    Μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται πως υπάρχει στην έξοδο 1 της Αττικής οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, στο οποίο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω συσσώρευσης υδάτων.

    Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει από τις 11:15 και στην Πειραιώς και στα δύο ρεύματα, στο ύψος της Χαμοστέρνας, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

    Επίσης, έχουν καταγραφεί πολλά τροχαία ατυχήματα λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου και της περιορισμένης ορατότητας στους δρόμους.

    Σύμφωνα με απόφαση της περιφέρειας, όλα τα σχολεία της Αττικής θα μείνουν αύριο κλειστά για προληπτικούς λόγους.

    «Μπορεί ο καιρός να δείχνει ελαφρώς βελτιωμένος ως προς τις βροχοπτώσεις στην Αττική, όμως μην ξεγελιέστε! Από τις βραδινές ώρες σήμερα αναμένω νέο “ξέσπασμα” με σποραδικές καταιγίδες που θα απασχολήσουν μεγάλο μέρος του νόμου Αττικής και ενδεχομένως και των δυτικότερων περιοχών της που εχθές επλήγησαν.
    Φαίνεται ότι θα έρθει κάτι αρκετά δυνατό και ότι σε τοπικό επίπεδο θα σημειωθούν αρκετά χιλιοστά βροχής», είχε γράψει νωρίτερα στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

    Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έγραψε ότι η σφοδρή καταιγίδα «κινείται γρήγορα και προς Πειραιά, Καλλιθέα και Παλαιό Φάληρο» και πως «η χερσόνησος των Μεθάνων στην ΒΑ Πελοπόννησο, η Αίγινα και η Σαλαμίνα στο επίκεντρο σφοδρών καταιγίδων τις τελευταίες ώρες».

     



    ΣΧΟΛΙΑ