• Big Story

    «Πονοκέφαλος» για το Μαξίμου διαπλοκή και αναποτελεσματικότητα

    Τσίπρας


    Σε προβληματισμό βάζει το Μέγαρο Μαξίμου η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ακυρώσει το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύοντας θέματα που σχετίζονται με ζητήματα διαπλοκής ή και αναποτελεσματικότητας.

    Το πρωθυπουργικό επιτελείο στα δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης θεωρεί ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί προνομιακό πεδίο κάθε πολιτική συζήτηση περί θεμάτων αδιαφάνειας και διαφθοράς. Εξ αυτού του λόγου άλλωστε ουκ ολίγες φορές ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει προκαλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ζητήματα που θεωρούνται ότι πλήττουν την ΝΔ, όπως για παράδειγμα η Siemens, δυσθεώρητα κομματικά δάνεια, σκάνδαλα στον χώρο της υγείας. Τις περισσότερες φορές μάλιστα ο πρωθυπουργός έριξε το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη εντός του κοινοβουλίου ζητώντας από εκείνον να πάρει ξεκάθαρη θέση για θαλασσοδάνεια, για τις σχέσεις του με συγκεκριμένα ΜΜΕ ή και με επιχειρηματικά συμφέροντα.

    Αυτήν την φορά όμως διαπιστώνεται μία συστηματική προσπάθεια της Πειραιώς να αμαυρώσει την εικόνα μίας άφθαρτης κυβέρνησης και να αντιστρέψει τις εντυπώσεις αποδεικνύοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία διαπλεκόμενη κυβέρνηση.

    Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι εδώ και ημέρες συντηρεί πολύ ψηλά στην αντιπολιτευτική της ατζέντα την υπόθεση Νoor 1 ως προς την διάστασή της με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του υπουργού Άμυνας με ισοβίτη που εμπλέκεται στην υπόθεση. Η κορύφωση αυτής της γραμμής της ΝΔ εκδηλώθηκε έπειτα από συσκέψεις σε ηγετικό επίπεδο στην Πειραιώς με την κατάθεση αιτήματος για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής. Το Μαξίμου αντιτείνει ότι πρόκειται για αντιπερισπασμό κι ως εκ τούτου «σ’ αυτό το παιχνίδι δεν θα παίξουμε». Προσθέτει δε μέσω κύκλων του πως είναι «περίεργο η ΝΔ να ζητεί διερεύνηση της υπόθεσης μόνο ως προς το σκέλος των επαφών Καμμένου-ισοβίτη και όχι ως προς την ουσία  της σκοτεινής υπόθεσης με το πλοίο Νοοr 1».

    Την ίδια ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση βρήκε ευκαιρία να ανασύρει στην επικαιρότητα τα περίφημα σενάρια για την έκδοση παράλληλου νομίσματος το 2015 παίρνοντας ως αφορμή τα όσα είπε ο οικονομικός σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη και σημερινός συνεργάτης του Ευκλείδη Τσακαλώτου , Κιμ Γκλέν. Ο Γκλέν δεν αποκάλυψε τίποτε καινούργιο ωστόσο δημιούργησε εντυπώσεις κι έδωσε τροφή στην ΝΔ για να ανεβάσει το συγκεκριμένο θέμα προαναγγέλλοντας νέο αίτημα για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.

    Προφανώς και λόγω της έλλειψης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας τα αιτήματα δεν θα γίνουν δεκτά ωστόσο τα επιτελεία κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης από τώρα προετοιμάζονται για την νέα μάχη που θα δοθεί στη Βουλή κατά την συζήτησή τους. Ο Αλέξης Τσίπρας που έχει καλύψει τον υπουργό Άμυνας έχει δώσει οδηγίες στους συνεργάτες του να τού προσκομίσουν στοιχεία που θα ενισχύσουν την κυβερνητική επιχειρηματολογία και θα αναδείξουν τις σχέσεις-όπως λένε στο Μαξίμου- της ΝΔ με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

    Προς το παρόν ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί στη Βουλή την Τρίτη για να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για ένα εθνικό ζήτημα, το Κυπριακό, μετά το νέο «ναυάγιο» που διαπιστώθηκε σ’ ένα βουνό, το Κραν Μοντάνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γεννηματά: Η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου στοιχίζει πολύ ακριβά στον τόπο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον Πύργο για μπάνιο και…. κρασάκι ο Τσακαλώτος: Έδωσα άδεια 48 ωρών στον εαυτό μου

    MH XAΣΕΤΕ: Φίλης: Η ανάπτυξη θα υπονομευθεί από τα βαριά πλεονάσματα 3,5%



    ΣΧΟΛΙΑ