• Big Story

    Μαξίμου κατά Μαρινάκη: Όταν έχεις μάθει να εκτελείς συμβόλαια δεν έχεις και πολλά περιθώρια για δημοσιογραφία

    Βαγγέλης Μαρινάκης Capital Alter Ego


    Για προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Μαρινάκη, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές.

    «Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, με αφορμή μια καταδικαστέα ενέργεια του Ρουβίκωνα ενάντια σε ένα άδειο κτίριο (πρώην γραφεία του ΔΟΛ, άδεια σήμερα), συνεχίζει την προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης, με αδιανόητες κατηγορίες -τώρα τη βλέπουν και σε ρόλο… καθοδηγητή! Ούτε μια στοιχειώδη πολιτική ανάλυση δεν μπορούν να κάνουν…».

    «Είναι φανερό ότι όταν έχεις μάθει να εκτελείς συμβόλαια δεν έχεις και πολλά περιθώρια για δημοσιογραφία…» σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

    Ήταν περίπου χθες στις 10 το βράδυ, όταν ομάδα πέντε-δέκα ατόμων έκανε καταδρομική επίθεση στο κτίριο, όπου μέχρι πριν από λίγο καιρό στεγαζόταν ο ΔΟΛ.

    Οι άγνωστοι πέταξαν μπογιές στο κτίριο και με σφυριά έσπασαν τα τζάμια της πρόσοψης του κτιρίου. Σύμφωνα με την αστυνομία και τις πρώτες μαρτυρίες, οι δράστες ήταν περίπου δέκα. Φορούσαν κράνη, κουκούλες και μαύρα ρούχα.

    Κρατούσαν σφυριά και λοστούς, έσπασαν τζάμια και πέταξαν κουτιά με κόκκινη μπογιά στο εσωτερικό του κτιρίου.

    Λίγο μετά την επίθεση, στο site της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» ανέβηκε κείμενο, με τίτλο: «Άνανδρη επίθεση στον ΔΟΛ: δεν φοβόμαστε, δεν φιμωνόμαστε».

    Στο κείμενο γίνεται λόγος για ύπουλη και συντονισμένη από τα κέντρα εξουσίας απόπειρα να καταβάλει τα συγκεκριμένα μέσα, ενώ εξαπολύεται δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση.

    «Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν την εξουσία, τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού επιδίδονται σε μια συστηματική επιχείρηση κατασκευής εχθρών. Όποιος δεν είναι μαζί τους είναι εναντίον τους» τονίζεται.

    «Έχει έρθει η ώρα για την κυβέρνηση να μαζέψει τα καθεστωτικά σκυλιά της. Για να μην έχουν άλλες αυταπάτες εξηγούμαστε: είμαστε και θα παραμείνουμε εδώ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Η ανακοίνωση της ΝΔ

    Μετά τις ανακοινώσεις του Βήματος και των Νέων, ήταν η σειρά της Νέας Δημοκρατίας να εκφράσει την κατηγορηματική της καταδίκη.

    Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως «η ελεύθερη έκφραση είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας», ενώ καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει, όπως λέει, την αδράνεια απέναντι στους γνωστούς- αγνώστους που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν όσους εκφράζουν διαφορετική άποψη.

    «Δεν μπορούν ούτε να εκβιάζουν, ούτε να τρομοκρατούν τον δημοσιογραφικό κόσμο. Η ανοχή στη βία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Tα «Νέα» απαντούν στην επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία στην Μιχαλακοπούλου: Δεν φοβόμαστε, δεν φιμωνόμαστε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Νέα κερδοφόρα deals για τον εφοπλιστή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνελήφθη πασίγνωστος επιχειρηματίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη

     



    ΣΧΟΛΙΑ