• Big Story

    Η Ευρώπη ξανά υπό τον φόβο της τρομοκρατίας – Θρήνος στο Λονδίνο για το διπλό χτύπημα με τους 5 νεκρούς

    Λονδίνο


    Απέραντος θρήνος και αγωνία επικρατεί από το απόγευμα της Τετάρτης στο Λονδίνο έπειτα από την διπλή τρομοκρατική (όπως θεωρούν οι Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου), επίθεση με τους 5 νεκρούς.

    3E86F17E00000578-4338998-image-a-72_1490197386153

    Η Μητροπολιτική Αστυνομία δεν γνωρίζει εάν τα περιστατικά θα έχουν και συνέχεια και ο στρατός της χώρας είναι έτοιμος να επέμβει εάν κριθεί απαραίτητο. Την ίδια ώρα, σύγχυση επικρατεί με την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης. Το αρχικό όνομα που είχε δοθεί, αυτό του Αμπού Ιζαντίν, δεν ισχύει καθώς ο 42χρονος βρίσκεται ακόμα στις βρετανικές φυλακές και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι ο δράστης.

    london3

    Οι αρχές δεν έχουν ξεκαθαρίσει απόλυτα αν ο δράστης της διπλής επίθεσης έδρασε μόνος του, αν είχε συνεργούς ή αν η διπλή επίθεση ήταν μέρος σχεδίου σε εξέλιξη. Το σίγουρο είναι όμως πως τα χτυπήματα προκάλεσαν φόβο και αγωνία στην πρωτεύουσα της Βρετανίας.

    3E87468300000578-4338998-A_man_lies_injured_on_the_footpath_under_Westminster_Bridge_foll-a-163_1490204858214

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την επίθεση σκοτώθηκαν 5 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο δράστης. Ανάμεσα στα θύματα συμπεριλαμβάνεται μια γυναίκα, ενώ νεκρός είναι και ένας από τους αστυνομικούς που δέχθηκαν την επίθεση του δράστη, έξω από το κοινοβούλιο.

    3E871E6E00000578-4338998-image-m-81_1490197982894

    Ο δράστης τραυμάτισε τουλάχιστον 40 άτομα, οι περισσότεροι από τους οποίους διέσχιζαν πεζή την γέφυρα του Ουεστμίνστερ, όταν έπεσε πάνω τους το αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια ο δράστης προσέκρουσε με το αυτοκίνητο πάνω στον περίβολο του Κοινοβουλίου και κατευθύνθηκε, οπλισμένος με μαχαίρι, προς το εσωτερικό του. Εκεί επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό, για να δεχθεί τελικά τα πυρά των συναδέλφων του.

    Η πιθανή αλληλουχία των γεγονότων, σύμφωνα με τη Daily Mail
    Η πιθανή αλληλουχία των γεγονότων, σύμφωνα με τη Daily Mail

    Την οργή της για την επίθεση που δέχτηκαν αθώοι άνθρωποι έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο εξέφρασε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, στο διάγγελμά της προς τον λαό της Βρετανίας, μετά την τρομοκρατική επίθεση της Τετάρτης, αποτέλεσμα της οποίας ήταν 5 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 40 να τραυματιστούν.

    Λονδίνο

    Η Τερέζα Μέι χαρακτήρισε την επίθεση «αρρωστημένη» και «άθλια» και επαίνεσε τη γενναιότητα των αστυνομικών δυνάμεων και όσων συμμετείχαν στην τεράστια επιχείρηση πέριξ και εντός του Κοινοβουλίου και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τον νεκρό αστυνομικό.

    Είπε επίσης ότι ο δράστης δεν επέλεξε τυχαία το σημείο της επίθεσης, καθώς το Κοινοβούλιο συμβολίζει τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και τον Νόμο. Πρόσθεσε δε, πως δεν θα παραδοθεί η χώρα στην τρομοκρατία.

    Μετά το τέλος του διαγγέλματος, η πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν δέχτηκε ερωτήσεις και αποχώρησε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Πέντε οι νεκροί της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία δείχνει τώρα τη Μέρκελ μπροστά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνεχίζει τις απειλές ο Ερντογάν: Κανείς Eυρωπαίος δεν θα περπατά με ασφάλεια στους δρόμους



    ΣΧΟΛΙΑ