• Big Story

    Εκτός ΝΔ όσοι δεν αποσύρουν τις προσφυγές για αναδρομικά – Τα «μαζεύει» ο ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    κυριακος μητσοτακης

    Κυριάκος Μητσοτάκης. Αρχηγός ΝΔ


    Να αποσύρουν τις προσφυγές τους στη δικαιοσύνη καλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους πρώην βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν αποζημιώσεις, αλλιώς -όπως τονίζεται σε ανακοίνωση- θα διαγραφούν από το κόμμα.

    Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως «βάσει του νόμου 4387/2016, γνωστού και ως νόμου Κατρούγκαλου, που καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία, αλλά έγινε νόμος του κράτους από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πρώην βουλευτές που έχουν συνταξιοδοτηθεί, νομιμοποιούνται να αξιώσουν αναδρομικά αποζημιώσεις από το Δημόσιο, επικαλούμενοι την “ανάγκη” εξίσωσης των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου».

    Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ υπενθυμίζει πως το κόμμα είχε αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη το 2008, αρνούμενη να εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση. «Η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε αμφισβητεί τη νομιμότητα. Ωστόσο, οι πρώην βουλευτές της οφείλουν να συναισθανθούν την κραυγαλέα πρόκληση που συνιστά για τους πολίτες μια τέτοια αξίωση, ακόμη και αν αυτή είναι νόμιμη με την κατάπτυστη ρύθμιση Κατρούγκαλου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί όλους τους πρώην βουλευτές του κόμματος που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας τις σχετικές αποζημιώσεις, να αποσύρουν άμεσα τις προσφυγές τους. Σε άλλη περίπτωση θα έχουν θέσει εαυτούς εκτός κόμματος» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

    Επιχείρηση «μαζέματος» από την κυβέρνηση

    Οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει σάλο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί επικοινωνιακό τρικ, την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση έχει ψηφίσει ήδη τη σχετική διάταξη για την επιστροφή αυτών των αναδρομικών

     «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετηθεί έγκαιρα και με σαφήνεια σχετικά με τις προσφυγές πρώην βουλευτών στα δικαστήρια, για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά, καταδικάζοντας αυτή την πράξη ως ντροπιαστική σε συνθήκες κρίσης» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

    Η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει πολιτικά ανήθικη τη συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά των βουλευτών και υπογραμμίζει «Είχαμε καλέσει, ήδη από το 2011, όλους όσοι προσέφυγαν, να αποσύρουν κάθε διεκδίκηση. Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να είναι νόμιμη, αλλά δεν είναι καθόλου πολιτικά ηθική».

    Παρά τις ανακοινώσεις η κυβέρνηση έχει ψηφίσει τη σχετική διάταξη στο άρθρο 23 παράγραφος 4β και 4γ του νόμου Κατρούγκαλου! Σε αυτόν το νόμο ψήφισε από τη μια άγριες μειώσεις συντάξεων και ΕΚΑΣ και από την άλλη τη διάταξη για αύξηση συντάξεων σε πρώην -και σήμερα συνταξιούχους- βουλευτές.

    Πέραν αυτών, στον ίδιο νόμο, όπως αποκάλυψε ο «Ε.Τ.» της Κυριακής πριν από μερικούς μήνες, τα μόνα πρόσωπα για τα οποία δεν γίνεται καμία αναφορά στο θέμα του επανυπολογισμού συντάξεων και στην ένταξή τους στον ΕΦΚΑ είναι οι βουλευτές, πρώην και νυν!

    Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

    «Είχαμε έγκαιρα ζητήσει να αποσυρθούν οι προσφυγές των πρώην βουλευτών. Το ζήτημα αυτό στην εποχή της κρίσης, λειτουργεί αρνητικά στην κοινωνία, Γι’ αυτό καλούμε και πάλι όσους πρώην βουλευτές έχουν προσφύγει, να παραιτηθούν από τα επιδικασθέντα ποσά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να τα «μπαλώσει» με τα αναδρομικά των βουλευτών!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος σκληρός γύρος διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γεννηματά: Ο κ.Τσίπρας σε ρόλο Μαρίας Αντουανέτας



    ΣΧΟΛΙΑ