• Big Story

    Οι big business του Μακρόν στη Θεσσαλονίκη: Τι θα προτείνει στον Τσίπρα

    Μακρόν

    Εμμανουέλ Μακρόν, πρόεδρος της Γαλλίας


    Γαλλικό ενδιαφέρον για δημιουργία κέντρου logistics στην ευρύτερη περιοχή του Λιμένος Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα ζητήματα που θα μπουν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων μεταξύ της ελληνικής και της γαλλικής κυβέρνησης κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Εμμανουέλ Μακρόν στην χώρα μας στο διάστημα 7-8 Σεπτεμβρίου θα είναι η συμφωνία για δημιουργία κέντρου logistics στην συμπρωτεύουσα από γαλλικούς ομίλους.

    Σημειωτέον πως οι Γάλλοι συμμετέχουν με ποσοστό 25% στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και πλέον επιδιώκουν να αναπτυχθούν και σε αυτόν τον τομέα στα πρότυπα των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του κινεζικού κολοσσού της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε κοινοτικό επίπεδο έχει ξεκινήσει μία συνολικότερη συζήτηση για το κατά πόσο θα πρέπει να εκχωρηθούν όλες οι δυνατότητες επέκτασης στην ευρωπαϊκή αγορά στους Κινέζους με το σκεπτικό πως ανάλογες δραστηριότητες θα μπορούσαν να αναπτύξουν και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο κι εν προκειμένω γαλλικές εταιρίες.

    Εξ αυτού του λόγου, όπως ήδη έχει γράψει το mononews, ο Μακρόν θα έρθει στην Αθήνα συνοδευόμενος από πολλούς επιχειρηματίες. Μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Πρόεδρος της Γαλλίας για να υπερτονίσει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης του για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προτίθεται να επισκεφθεί και την συμπρωτεύουσα για να σηματοδοτήσει την πρόθεση για γαλλικές επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή.

    Η κυβέρνηση προετοιμάζεται εντατικά για την έλευση Μακρόν στην Αθήνα θεωρώντας ότι ενίσχυση της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών μπορεί να βελτιώσει σε πολιτικό επίπεδο τις ήδη στενές σχέσεις μεταξύ του Μεγάρου των Ηλυσίων και του Μεγάρου Μαξίμου. Σε μία περίοδο μάλιστα που άπαντες στην Ευρώπη θα αναμένουν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών που θα καθορίσουν εν πολλοίς και την νέα πολιτική στις χώρες της ευρωζώνης.

    Επισημαίνεται πως η κυβέρνηση τρέχει συγχρόνως και τον φάκελο των στρατηγικών επενδύσεων θέλοντας να εκπέμψει μηνύματα ανάπτυξης και να προσελκύσει ξένους επενδυτές. Ήδη την προηγούμενη Παρασκευή εντάχθηκε στο πρόγραμμα των στρατηγικών επενδύσεων πρόταση για δημιουργία μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή του Αγίου Νικόλαου στην Κρήτη, επένδυση που θα συνοδεύεται από μεγάλα ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Πχ πέραν της δημιουργίας 743 νέων θέσεων εργασίας θα δίνονται ετησίως για τα επόμενα 15 χρόνια τέσσερις υποτροφίες ύψους 15.000 ευρώ, ενώ από τα κέρδη της επένδυσης θα δίνονται χρήματα για την συντήρηση νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών.

    Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου θα συγκαλέσει νέα σύσκεψη μεταξύ των αρμοδίων υπουργών για να επανεξεταστούν άλλοι τρεις επενδυτικοί φάκελοι που αφορούν την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες και την δημιουργία ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου στην Κρήτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στην Αθήνα για business ο Μακρόν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Μητσοτάκης: «Aπαράδεκτη η επίθεση στον δήμαρχο Κυθήρων, διχάζει την κοινωνία»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Τατσόπουλος μιλάει για όλα: Ο Βαρουφάκης βασίστηκε στην ασχετοσύνη του Τσίπρα στα οικονομικά



    ΣΧΟΛΙΑ