• Big Story

    Μια συγκλονιστική επιστολή στο mononews.gr: Πως τέως επιχειρηματίας έκλεβε την εταιρία του και τις τράπεζες

    • Contributor


    Το mononews συχνά δημοσιεύει επιστολές αναγνωστών του, αρκεί φυσικά να υπάρχει το όνομα τους. Σήμερα θα κάνουμε μια εξαίρεση. Προ ημερών λάβαμε μια επιστολή από έναν αναγνώστη. Η επιστολή του αναγνώστη ( το όνομα του είναι στην διάθεση του mononews.gr ) αναφέρεται στα έργα και τις ημέρες μιας επιχείρησης και του επιχειρηματία που την διοικούσε. Η επιχείρηση υπάρχει εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Προ καιρού άλλαξε χέρια και η διοίκηση πέρασε σε νέους μετόχους. Αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε την επιστολή χωρίς το όνομα του συγγραφέα. Επίσης δεν δημοσιεύουμε το όνομα της επιχείρησης,  του τέως  Eπιχειρηματία και της οικογένειας του, παρόλο που υπάρχουν στην επιστολή.  Ίσως δεν έχει τόση μεγάλη σημασία. Έχει όμως σημασία η ανάγνωση του κειμένου για να καταλάβει κάποιος πως λειτουργούσαν οι επιχειρηματίες τις καλές εποχές. Και για την ακρίβεια πως έκλεβαν το ταμείο για προσωπικό τους όφελος. Η επιχείρηση αυτή έχει πια πωληθεί. Δεν ανήκει πια στα πρόσωπα που την διοικούσαν στο παρελθόν. Όμως όλα αυτά τα χρέη που άφησε πίσω της θα τα πληρώσουμε εμείς οι Έλληνες πολίτες. Και ήταν πολλά εκατομμύρια ευρώ.

    Κείμενο αναγνώστη

    Έχω διαβάσει τα άρθρα σας για την επιχειρηματική οικογένεια. Θα συμπληρώσω το χρονικό της καταστροφής που ξέρετε με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Ξέρω τόσα που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Έχω ανακατευτεί σε όλες τις χλιδές τους και υπήρξα θύμα τους αλλά έζησα και την αλαζονεία τους και το υφάκι των 1000 καρδιναλίων που είχαν αναπτύξει.

    Ο υπερόπτης τέως Eπιχειρηματίας (όχι ότι οι άλλοι πάνε πίσω) όταν είδε τα σκούρα άρχισε να βάζει το χέρι στη τσέπη ανθρώπων που του έδειχναν εμπιστοσύνη.

    Ήδη πληροφορημένη η οικογένεια του για την κρίση άρχιζε να βάζει χέρι σε όσους μπορούσε.

    Ο πατέρας του τέως Eπιχειρηματία ,  που επίσης δούλευε στην επιχείρηση μου είπε όταν τον συνάντησα σε κάποιον γάμο, (ο γάμος έγινε στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας) “επειδή σε αγαπάω θα σου δώσω μια συμβουλή. Ότι λεφτά έχεις βγάλτα έξω. θα γίνει χαμός στην Ελλάδα”.

    “Μα τι λέτε όλα ευημερούν και πάνε καλά”

     “Άκουσέ με και δεν θα χάσεις. Βγάλτα όλα έξω. Του χρόνου θα είναι αργά και τα χρόνια που θα έρθουν δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο στην οικονομία. Φύγε και εσύ αν μπορείς από την χώρα.”

    Όλα αυτά τα ήξεραν γιατί με τα μάτια μου έβλεπα που μπαινόβγαιναν οι υπουργοί και οι διευθυντάδες των τραπεζών στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας κάπου στην Αθήνα .

    Το prive του κτιρίου κάθε μέρα είχε “υψηλούς καλεσμένους” και βεβαίως τα ανάλογα εδέσματα.

    Η επί μισθό σεφ, ετοίμαζε καθημερινά τα ειδικά πιάτα της οικογένειας και των καλεσμένων τους στα γραφεία της εταιρίας.

    Από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Καταρχήν μην ξανακούσω ότι ο αδελφός του τέως Επιχειρηματία είναι σπουδαγμένος.

    Ένας άσχετος – αμόρφωτος – κουτοπόνηρος που γεννήθηκε πλούσιος είναι και δεν έχει ούτε έναν σοβαρό τίτλο σπουδών.

    Ο μόνος που έχει σπουδάσει κάτι, είναι το γιαπάκι ο ίδιος ο τέως Επιχειρηματίας με τις μεγάλες ιδέες και το ύφος 1000 καρδιναλίων.

    Για τον αδελφό του δεν έχω να πω σκληρά λόγια. Μάλλον ο πιο cool, ο πιο Low level και το μεγάλο θύμα  του επιχειρηματία (όπως όλοι τους).

    Βλέπετε πίστεψαν τις Αμερικανιές που ήθελε να εισάγει ο ίδιος ο τέως Eπιχειρηματίας.

    Ξοδεύεις με λεφτά των άλλων

    Όταν του έλεγα “Ρε συ πως είναι δυνατόν να ξοδεύεις πιο πολλά απ’ όσα βγάζεις” μου έλεγε: ” Έτσι γίνονται οι επιχειρήσεις δεν ξέρεις εσύ από τέτοια.

    Δεν γίνονται με τα δικά σου λεφτά. Αν περιμένεις να βγάλεις λεφτά και να επενδύσεις δεν σε φτάνουν 10 ζωές. Με τα λεφτά των άλλων δουλεύεις”

    Απ ότι φαίνεται η δημοσιογραφική σας έρευνα δεν τα έχει αποκαλύψει όλα. Να σας πως εγώ που έχω ανακατευτεί σε κάθε λεπτομέρεια σε ¨ΟΛΑ!!!.

    Μαγαζιά, εργοστάσιο, γραφεία, σπίτια, κότερα  αεροπλάνα, ελικόπτερα.  Έχετε βρει μερικά. Θα σας εμπλουτίσω αυτά που ξέρετε και θα σας δώσω κι άλλα τόσα.

    Για το σπίτι στο χωριό κάπου στην Πελοπόννησο ξέρετε.  Ότι μπορεί να κοιμηθεί μια οικογένεια μέσα στο τζάκι του ισογείου το ξέρατε; Α! και η πισίνα δεν είναι στον όροφο. Είναι στο 1ο υπόγειο. Εσωτερική, Θερμαινόμενη. 32 βαθμούς το νερό μέσα, -20 η θερμοκρασία έξω.

    Το 2ο υπόγειο είναι οι κοιτώνες του προσωπικού.

    Μόνιμη μια οικογένεια εκεί.

    Αυτόνομη κατοικία ενεργειακά και με ενδοδαπέδια θέρμανση σε όλα τα καλντερίμια του περιβάλλοντος χώρου για να μην πιάνει πάγο και δεν μπορούν να μπουν στο σπίτι τους ή δεν μπορούν να περπατήσουν γύρω από αυτό.

    Εμφιαλωμένο νερό με αυτόνομη διανομή μέσα στο σπίτι

    Τα εγκαίνια έγιναν στα γενέθλια του πατέρα του τέως Eπιχειρηματία την προηγούμενη δεκαετία. Κουβάλησαν ολόκληρο πιάνο από την Αθήνα μόνο και μόνο για να παίξει ο Χατζηνάσιος που ήταν καλεσμένος.

    Ένα φορτηγό για το πιάνο και από ένα φορτηγό για τον κάθε πολυέλαιο και τα πανάκριβα συλλεκτικά χαλιά

    Φυσικά το σπίτι όλο λειτουργεί και από μπαταρίες ακόμα και αν μείνει από πετρέλαιο η γεννήτρια.

    Για να σας αναλύσω δε τα ηλεκτρονικά γκατζετάκια (και τις δικλίδες προστασίας) του επιχειρηματία δεν με φτάνουν 100 σελίδες.

    Θέλετε φωτογραφίες από μέσα, από το γυμναστήριο, από την σάουνα με τις οπτικές ίνες, την πισίνα, τα σαλόνια, το εσωτερικό μπαλκόνι, το home cinema, την ύψους 10 μέτρων οροφή του ισογείου, την δεξαμενή πόσιμου νερού των 75 κυβικών μέτρων;

    Όλα υπάρχουν. Πανάκριβοι πίνακες, συλλεκτικά έπιπλα…

    Ας μην ξεχάσω την ζωγράφο από την Ιταλία που ζωγράφισε τους τοίχους του υπογείου.

    Δεκάδες μερόνυχτα υψηλής ζωγραφικής με ειδική επεξεργασία για να μην χαλάει από την υγρασία της πισίνας.

    Για αυτό το σπίτι – το μοναδικό μέσα στο δάσος στην περιοχή, ο Δήμαρχος της περιοχής είχε δηλώσει ότι θα φροντίσει να μην πάρει ποτέ νερό και ρεύμα.

    Βέβαια ο τέως Eπιχειρηματίας  είχε φέρει τους καλύτερους και είχαν μελετήσει μια πλήρως αυτόνομη – αυτοματοποιημένη κατοικία σε ρεύμα και σε συλλογή και διαχείριση νερού.

    Ξαφνικά όμως, άρχισαν να ανεβαίνουν μαγικά κολόνες προς τον δρόμο προς το χωριό.

    Τελικά  και “φίλος” με τον Δήμαρχο  έγινε ο πατέρας του τέως Επιχειρηματία και ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ του συνδέσμου για την πράσινη ανάπτυξη της  περιοχής »

    Αράχοβα-Λιβάδι

    banksΓια αυτά ξέρετε; Για τα 2 σαλέ του Eπιχειρηματία; Σε ένα δεν χώραγε. Έτσι πήρε 2 και τα ένωσε από κάτω υπόγεια (παράνομα).  Στο ίδιο μοτίβο και βάλε με τα σπίτια στο  χωριό στην Πελοπόννησο.

    Προσθέστε και ηλεκτρικά θερμαινόμενους τοίχους.

    Ο τύπος ήταν τόσο ψώνιο που ακούστε τι έκανε για να μπει στο μάτι των άλλων λεφτάδων γειτόνων του (Του κολλητού του Καίσσαρη του γνωστού) και ακόμα και του παιδικού του φίλου του που τον έπεισε να αγοράσει και αυτός σαλεδάκι.

    Πέμπτη βράδυ: Γιαπί τα 2 σαλεδάκια.

    Συνεργεία δούλευαν, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, προγραμματιστές, μπογιατζίδες, ξυλάδες, πατωματζίδες κλπ….

    Όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής κλειστά επί μήνες ολόκληρους για τα συνεργεία του επιχειρηματία και στα μαγαζιά της περιοχής κάθε βράδυ έβλεπες στρατιές από εργαζόμενους των έργων του.

    Η ημερομηνία εγκατάστασης σαφής.

    Εγώ θα μπω μέσα την Πέμπτη.

    Σκάει λοιπόν ο Eπιχειρηματίας με το “πειραγμένο με BMW κινητήρα 600 HP Rover” και από πίσω ένα 50αρι πούλμαν με συνεργεία καθαρισμού.

    Δεν έχω δει πιο πολλά πανιά να δουλεύουν ταυτόχρονα, κοριτσάκια με άσπρες ποδίτσες, ηλεκτρικές σκούπες, πιεστικά μηχανήματα ατμού κλπ.

    Απόγευμα έφτασαν, o επιχειρηματίας και η σύζυγος του στις 10:30 ήταν ξαπλωμένοι στο στρωμένο κρεβάτι τους και έβλεπαν το αγαπημένο τους έργο από την ιδιωτική ψηφιακή ταινιοθήκη τους.

    Και Χριστούγεννα? Πως θα κάνουμε χωρίς δέντρο στο συγκρότημα!

    Μην στεναχωριέστε ο τέως Eπιχειρηματίας είναι εδώ για όλους.

    Εισαγωγή από το εξωτερικό, ζωντανό έλατο 20 μέτρων.

    Ακόμα θυμάμαι τους ηλεκτρολόγους με τον νοικιασμένο γερανό με καλάθι να το στολίζουν με λαμπιόνια. Μια μέρα ολόκληρη 3 άτομα.

    Τι άλλο να πει κανείς για το μέγεθος. Κόστος; Υποθέστε το! ΚΑΙ! εισαγόμενο! (Αν θυμάμαι καλά ο λογαριασμός ήταν 28.000 Ευρώ).

    Φυσικά τα πάντα αυτόνομα στα σαλέ με δική τους γεννήτρια και φυσικά δωμάτιο δεκάδων μπαταριών μήπως και μείνει από πετρέλαιο η γεννήτρια.

    Πάντα κυρίαρχα τα πληθωρικά ηλεκτρονικά του επιχειρηματία οι πανάκριβες τηλεοράσεις, οι οθόνες αφής παντού και τα τηλεχειριστήρια.

    Μόνο η οθόνη ελέγχου του σπιτιού του ισογείου που τη χαϊδεύεις και βγαίνει από τον τοίχο για να την πάρεις στα χέρια, κόστιζε περί τις 8.000 Ευρώ. Δεν έχει internet η περιοχή;

    Σιγά το πρόβλημα. Σας δίνει επιχειρηματίας μέσω του ιδιωτικού δικτύου της τέως εταιρίας του. Αυτό το δίκτυο υπάρχει παντού ακόμα και όταν λείπουν τα δημόσια.

    Αθήνα. Βόρεια Προάστια

    Εκεί βρισκόταν το prive flat του επιχειρηματία πριν παντρευτεί.

    Το αγαπημένο του Γκάτζετ; Η τεράστια επίπεδη τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα και ο υπολογιστής στον οποίο βλέπει Online τις εισπράξεις .  Κανένας δεν ξύνει τη μύτη του χωρίς να το βλέπει ο επιχειρηματίας

    Los Angeles. Το άλλο prive του Eπιχειρηματία. Αυτό δεν το έχει μυριστεί κανένας. Για ψάξτε….

    Κοντα στο Κεφαλάρι έχουμε άλλο ένα ενδιαφέρον σπίτι της οικογένειας του τέως επιχειρηματία.

    Κολωνάκι, κοντά στην Ρηγίλλης

    Αυτήν δεν την είδα πουθενά να την αναφέρετε. Ένα πανάκριβο flat με θέα την Aκρόπολη και το Μαξίμου.  Φυσικά εμπλουτισμένο με μάρμαρα (Χοντρό βύσμα θέλει για να βάλεις πεντελικό απαγορευμένο μάρμαρο από την μαύρη αγορά) , πανάκριβοι πίνακες, χαλιά, ζηλευτή επίπλωση και βέβαια τα πανάκριβα ηλεκτρονικά γκατζετάκια που ο τέως Eπιχειρηματίας έκανε πλέον απαραίτητο αξεσουάρ της  οικογένειας. Να πούμε  για το κότερο Νο 1 ή για το κότερο Νο2; Δεν το ξέρατε; 100 πόδια το ένα 130 το άλλο.

     

    Τα ακουμπήσαμε χοντρά στην Ιταλία

    To Viareggio στην Ιταλία χρωστάει πολλά στους Έλληνες φορολογούμενους τόσο από τα πλοία της οικογένειας όσο και από τα 5αστερα ξενοδοχεία στα οποία τα ακούμπαγαν χοντρά.

    Κάποιος είχε πιο μεγάλο και έτσι φτιάξανε και το δεύτερο.

    Ειδικά Laser για ευθυγράμμιση της καρίνας, 8 κύρια δωμάτια σουίτες , design από τους καλύτερους αρχιτέκτονες πλοίων, 15 τόνους καύσιμα, 2,5  τόνους νερό, πλήρωμα 5 ατόμων.

    Ο Καπετάνιος μόνιμος με  μισθό με τον μήνα.

    Καταπακτές για να βγαίνουν από μέσα τα θαλάσσια παιχνίδια (jet skies, φουσκωτά κλπ, συμπιεστές για φιάλες κατάδυσης, 2 πιλοτήρια, διπλά radar, δορυφορικές επικοινωνίες πανίσχυρους κινητήρες 5000 ίππων που δίνουν στο θηρίο 30 κόμβους και φυσικά όλα τα ηλεκτρονικά gadgets του επιχειρηματίας μεταξύ αυτών και το σινεμά στο fly deck.

    Φτιάξανε και δήθεν εταιρεία ναύλωσης της θαλαμηγού.

    Βλέπετε, έχεις απαλλαγές όταν το κάνεις για δουλειά . Φτιάχτηκε και site στο internet για ναύλωση του σκάφους.

    Μόνο που ήταν πάντα ναυλωμένο.

    Ποτέ δεν το έβρισκες ελεύθερο προς ναύλωση. Σιγά μην ακουμπήσει ξένο σώμα τα σατέν της μητέρας του επιχειρηματία . Και ποιος πλήρωνε τα ναύλα; Μα η εταιρία!.

    Δηλαδή όσο πιο μεγάλη και ακριβή βόλτα κάνουμε στο Μονακό τόσο πιο πολλά απαλλασσόμαστε από την επιχείρηση.

    Και μην ξεχνάμε ότι αλλιώς πληρώνουμε τα καύσιμα  σαν εταιρεία και αλλιώς σαν ιδιώτες.

    Μετά, ανακαλύψανε κι άλλο κόλπο (Ποιος άλλος ο επιχειρηματίας) . Πάντα ήθελε ένα ελικοπτεράκι.

    Σκαρφίστηκε λοιπόν την δήθεν υπηρεσία προς τους δήθεν πελάτες να τους μεταφέρει στο σκάφος με ελικόπτερο.

    Τι να κάνουμε όμως που κάποιοι είχαν πιο γρήγορο και πιο γκλάμουρ πετούμενο;

    Έτσι λοιπόν στήθηκε η μηχανή με το learjet.

    Δεν μας ικανοποιούσε η 1η θέση στο αεροπλάνο πλέον. Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε στην ουρά για επιβίβαση. Πλέον το παιχνίδι έχει χαθεί. Η γκλαμουριά είναι σαν ναρκωτικό.

    Δεν κοιτάς να αγοράσεις φαΐ. Θέλεις πρέζα. Φώναζε μεγαλοστέλεχος της εταιρίας (εκτός οικογένειας) αλλά ποιος τον άκουγε;

    Να πιάσουμε  τη Βίλα  του αδελφού του Επιχειρηματία κάπου προς την Εκάλη;  Αστο καλύτερα.

    Αυτός είναι το θύμα άσε που τα πλήρωσε όλα από την τσέπη του.

    Τίποτα δεν χρέωσε στην εταιρία. Και ότι έξοδο έκανε, γκατζετάκια που σύστηνε ο Eπιχειρηματίας ,  ήταν.

    Αν εξαιρέσουμε την εταιρική 650 BMW ( ή 750; δεν το θυμάμαι καλά) που το παράκανε, κατά τα άλλα ζούσε ζωή στα μέτρα του.

    Πάμε όμως λίγο, σε ένα άλλο σπίτι έξω από την Αθήνα στον νομό Αττικής

    Ανακαινισμένο σπίτι με όλη την πολυτέλεια των άλλων και τα gadgets του επιχειρηματία.

    Αυτό που ποτέ δεν κατάλαβα είναι πως κατάφερε να καλύψει από την δημοσιοποίηση τα τόσα ραβασάκια που έλαβε ο πατέρας του επιχειρηματία από την Πολεοδομία και τον Δήμο της περιοχής.

    Πως τα παρέκαμψε το φανταζόμαστε όλοι.

    Το πώς αποσιωπήθηκαν δεν καταλαβαίνω από “αδιάκριτα¨μάτια.  Αυτό το σπίτι εκεί δεν έχει τίποτα το ίσιο.  Μιλάμε για αυθαιρεσίες με τον τόνο όχι με το κιλό. Αυθαίρετες πισίνες, καταπάτηση αιγιαλού, ιδιωτικές παραλίες, επιπλέον δωμάτια. Και το πιο ωραίο!

    Πρώτος που έκανε παιδί ήταν αδελφός του επιχειρηματία. Μόλις είδε εγγονό ο πατέρας του επιχειρηματία και μάλιστα αγόρι, ξεσπίτωσε τον επιχειρηματία από το “καλό δωμάτιο” πού  είχε από πάντα ο πρωτότοκος διότι εκεί όπως έλεγε είχε δηλώσει ότι θα μπει ο πρώτος αρσενικός εγγονός. Χαμός στο σπίτι!!

    Στο μεταξύ ο επιχειρηματίας με την γυναίκα του δεν είχε ακόμα παιδί.

    Το κυνήγι του μοντέλου σε όλη την Ευρώπη

    Εδώ ερχόμαστε στην ιστορία επιχειρηματία και το κυνήγι της συζύγου (πριν γίνει σύζυγος) σε  όλη την Ευρώπη.

    Μοντέλο η κυρία  στο επάγγελμα, φωτογραφίσεις δεξιά – αριστερά.

    Καψούρης ο επιχειρηματίας πλήρωνε τον αγλέουρα για να την κυνηγάει.

    Στο Λονδίνο η κυρία , από πίσω το επιχειρηματία. Στο Παρίσι το μοντέλο , τσακ! έκπληξη ο επιχειρηματίας.

    Το ξέρει άραγε το μοντέλο ότι είχε σκάσει 6000 Ευρώ να της παγιδέψουν το κινητό τηλέφωνο;

    Υπάρχουν έλεγε κάποια άτομα μέσα στα κέντρα των εταιρειών που βγάζουν χοντρό μεροκάματο από τέτοιες εξυπηρετήσεις – αρκεί να έχεις τα φράγκα. “Εγώ με την πορτοφόλα μου κάνω ότι θέλω” έλεγε  ο επιχειρηματίας.

    Χτύπαγε το τηλέφωνο της , Χτύπαγε και του επιχειρηματία. Το σήκωνε και άκουγε. SMS στo μοντέλο , μπιπ – μπιπ και το κινητό του επιχειρηματία.

    Τελικά μια σχεσούλα που είχε η κοπελίτσα σταμάτησε (χαζή ήταν;).

    Στη συνέχεια φάνηκε αξιόπιστη στα μάτια του επιχειρηματία  (ήταν και καψούρης) και είπε να το πάει για σοβαρά.

    Στο μεταξύ το δεύτερο σκάφος που έφτιαχναν δεν είχε τελειώσει. Έπρεπε το παιδί να πάει βολτίτσα το καλοκαίρι και να εντυπωσιάσει το κορίτσι. Ζήτησε λοιπόν να νοικιάσει σκάφος.

    Έλα ντε που δεν έβγαιναν οι μέρες και το σκάφος που ήθελε δεν ήταν διαθέσιμο! “Η πορτοφόλα όμως όλα τα λύνει” .

    Σηκώνει το τηλέφωνο στον μεσίτη, ξαπλώνει στην Herman Miller του γραφείου του (με το ιδιωτικό μπάνιο στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στην Αθήνα )   και σκάει 50 χιλιάρικα μίζα για να παρακαμφθούν άλλοι πελάτες και να του έρθει το σκάφος να πάει βόλτα με το μοντέλο την ώρα που εκείνος ήθελε.

    Εδώ σκάσανε 50.000 για μερικά τραγούδια στην Πιερή. Γιατί να μην σκάσουν 50 για μια μιζούλα για το κέφι του επιχειρηματία.

    Εξάλλου το κορόιδο η τράπεζα πλήρωνε.

    Ο Γάμος

    Έτσι, σιγά σιγά φτάνουμε στον Σεπτέμβριο κάποιας χρονιάς στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας. Γαϊδουράκι στολισμένο, φέρνει την νύφη στην εκκλησία μαζί “με τα όργανα.

    Άσπρο κουστούμι χωρίς γραβάτα και ένα άσπρο τριαντάφυλλο για τον επιχειρηματία, καταπληκτικό μίνι  μπροστά νυφικό για το μοντέλο , συνοφρυωμένος ο πατέρας του επιχειρηματία σε όλη τη τελετή- δεν έσκασε ούτε ένα γελάκι.

    Πετάει την ανθοδέσμη το μοντέλο και ακούγεται μια γυναικεία φωνή από το πλήθος με το αμίμητο. ¨Μπράβο τα κατάφερες”.

    Μετά ραντεβού στο Nammos. Κλεισμένη η Ψαρού για το γάμο. Άμμος πουθενά.

    Όλη η Ψαρού καλυμμένη με ξύλινο deck -τικ ξύλο παρακαλώ, που κατασκευάστηκε ειδικά για το πάρτι.

    Η βάρκα ντυμένη στα λευκά λουλούδια φέρνει εν μέσω καπνογόνων και βεγγαλικών το ζευγάρι δια θαλάσσης στην παραλία.

    Πετσέτες μπάνιου με το μονόγραμμα του επιχειρηματία και της συζύγου σε κάθε καρέκλα του Nammos.

    Αφιέρωμα φωτογραφικό άλμπουμ στον κάθε καλεσμένο, ειδικό ντεκόρ κλπ.

    Φαΐ στο Ναμμος, γλυκό και ποτό στην πίστα (παραλία) και οι πιο “λιώμα” αξιοποίησαν τις πετσέτες τις πρωινές ώρες.

    Μετά ήρθε η αγορά από γνωστό αρχιτέκτονα του σπιτιού του επιχειρηματία κάπου στα Βόρεια Προάστια. Από μόνο του μια ιστορία αυτό το σπίτι. Δεν χωράει εδώ.

    Τρελά gadgets, χλιδάτα  έπιπλα. Μόνο αυτή η εσωτερική σκάλα είναι όλα τα λεφτά.

    Το θέμα είναι πως όποιος το αγοράσει (όπως και όλα τα σπίτι της οικογένειας ) δεν ξέρει ότι μόνο ο επιχειρηματίας ξέρει πως δουλεύουν και πως συντηρούνται.

    Η τεχνολογία μέσα σε αυτά είναι ασύλληπτη και μόνον ο επιχειρηματίας με τον κολλητό(?) του  από κορυφαία εταιρεία της αγοράς που μελετούσε τα πάντα για τον όμιλο ξέρουν να τα τρέχουν και να τα συντηρούν.

    (Τελικά, απ’ ότι έμαθα τον δάγκωσε και αυτόν διότι  ο επιχειρηματίας έχει φίλο μόνον τον εαυτό του και την πορτοφόλα του).

    Οι φωτιές της Καλαμάτας

    Σιγά σιγά φτάνουμε και στα προβλήματα (αν θυμάμαι καλά τις φωτιές της Καλαμάτας).

    Την εποχή εκείνη μεταξύ άλλων έχει αγοράσει ο επιχειρηματίας και ένα προσωπικό παιχνιδάκι για να πηγαίνει βόλτα με την σύζυγο διότι προτεραιότητα στο κότερο είχαν οι γονείς του.

    Ήταν ένα Γκρι γυαλιστερό. Φυσικά το ελλιμένιζε στον Φλοίσβο. Όχι τίποτα φτηνιάρικα πράγματα όπως π.χ  Λαύριο.

    Μετά τις φωτιές, Παπαδάκης και Μενεγάκη παρουσιάζουν έναν τηλεμαραθώνιο για βοήθεια για την Καλαμάτα.

    Έπαιρνε ο κόσμος και έδινε συγκινητικά ποσά από το υστέρημά του.

    Μια γιαγιά 100 Ευρώ από την πενιχρή σύνταξη, ένας μαθητής τον κουμπαρά του, ένας υπάλληλος ένα μηνιάτικο του κι όλο και το κασέ ανέβαινε.

    Είχε φτάσει πλέον σε επίπεδο εταιρειών που το είχαν δει διαφήμιση και προσέφεραν 10.000 η μία, 20.000 η άλλη κλπ. Ο επιχειρηματίας και η σύζυγος ήταν μέσα στη βαρκούλα τους και έβλεπαν την εκπομπή.

    Όταν είχε φτάσει περίπου σε δωρεές των 50.000 Ευρώ λέει η σύζυγος στον επιχειρηματία : “Αγάπη μου εμείς δεν θα κάνουμε δωρεά?” Λέει ο επιχειρηματίας : “Δυσαρεστήθηκε η αγαπούλα μου;” Ξαπλώνει πίσω, σηκώνει το τηλέφωνο με εκείνο το μοναδικό υφάκι και παίρνει τον Παπαδάκη.

    “Από την εταιρία μας δωρεά 180.000 Ευρώ στα είδη που πουλάμε”

    Το πούλησε ο αθεόφοβος ακόμα και στην σύζυγο του χωρίς να της πει ότι ήδη ήξεραν για την εκπομπή και ότι το ίδιο πρωί είχαν κάνει Δ.Σ και είχαν αποφασίσει αυτή τη κίνηση.

    Βέβαια τι να τα κάνουν τα είδη που πουλούσε (δεν είναι για παράδειγμα τρόφιμα ) οι πυροπαθείς αυτό είναι κάτι άλλο.

    Μετά ήρθαν τα πραγματικά πορτοφόλια βέβαια και ακούστηκαν δωρεές κάτι εκατομμυρίων από σοβαρά ονόματα όπως Λάτση, Πατέρας κλπ…

    Ιδιωτικό δίκτυο Internet

    Η εταιρία ήταν από τους καλύτερους πελάτες της κινητής τηλεφωνίας. Μέσω του δικτύου κινητής διαθέτει ιδιωτικό δίκτυο δεδομένων που διασυνδέει οποιοδήποτε σημείο έχει σχέση με τις επιχειρήσεις ή τους ιδιοκτήτες.

    Πανάκριβο δίκτυο για ασφάλεια δεδομένων αλλά και απρόσκοπτη λειτουργία.

    Κεραίες σε κάθε σπίτι της οικογένειας και στο σπίτι κάθε στελέχους ή σημαντικού συνεργάτη. Κανένας δεν μπορεί να μπει εκεί μέσα και να χακάρει στοιχεία (έτσι κρύβονται οι λοβιτούρες)

    Άραγε, σε αυτόν που αγόρασε το σπίτι τους σε χώρα της Ευρώπης που πούλησαν προ καιρού του είπαν για  τις κρυφές κάμερες του επιχειρηματία μέσα στα δωμάτια;

    Μέχρι κάποιο σημείο έκαναν μια λελογισμένη εφαρμογή ατόμων security.  Κάποια στιγμή γυρίζοντας από το αεροδρόμιο, η μητέρα του επιχειρηματία έπεσε θύμα κλοπής. Έσπασαν το παράθυρο του αυτοκινήτου και της πήραν την τσάντα.

    Εκεί πάρθηκαν μεγάλες αποφάσεις: Mercedes σειρά 600 θωρακισμένη για την μητέρα και ιδιωτικός φρουρός.

    Πλέον η προσωπική ασφάλεια έγινε ανάγκη για την οικογένεια. Ο επιχειρηματίας και οι γονείς του δεν το κούναγαν χωρίς τον φρουρό.

    Έξυπνος ο τύπος που προσλήφθηκε, παντού έδειχνε φαντάσματα και απειλές.

    Έτσι, από προσωπικός φρουρός έγινε προϊστάμενος ασφαλείας.

    Οργάνωσε ομάδα φρουρών, βάρδιες φυλάκων στα κεντρικά  γραφεία συνοδείες στις μετακινήσεις της οικογένειας.

    Σιγά σιγά σιγά άρχισε να έχει γνώμη και σε λειτουργικά θέματα των εγκαταστάσεων των κατοικιών και των σκαφών (λόγω ασφάλειας -δήθεν) και έγινε απαραίτητος σύμβουλος σε κάθε νέο , οίκημα και διαδικασία.

    Όλα αυτά και άλλα τόσα έχουν τιμολογηθεί στην εταιρία. Ο μόνος που τα πλήρωνε από την τσέπη του (και έλεγε ότι δεν ήθελε να ανακατεύει την εταιρεία) ήταν ο αδελφός του επιχειρηματία.

    Οτιδήποτε υπάρχει μέσα σε ιδιωτικές κατοικίες από ηλεκτρολογικά, μάρμαρα, ηλεκτρονικά, γεννήτριες, κλιματισμοί, ανελκυστήρες – είναι πληρωμένα από την εταιρία.

    Αν κάποιος ψάξει διεξοδικά, θα βρει απίστευτα πράγματα που δεν δικαιολογούνται για μια τέτοια επιχείρηση.

    Τα κεντρικά γραφεία

    Στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας υπάρχουν καμιά 20αριά ανελκυστήρες, καμιά 500 αριά τηλεοράσεις, καμιά 10ριά  home cinemas, αμέτρητα ηχεία, γεννήτριες να τροφοδοτήσουν μια πόλη, μάρμαρα να ξαναφτιαχτεί ο Παρθενώνας, υδραυλικά να σωθεί η Αιθιοπία από λειψυδρία, συστήματα ασφαλείας πιο πολλά από το Fort Knox, UPS για αδιάλειπτη παροχή σε υπερωκεάνιο, Αλουμίνια και ξύλα να κτιστεί ένα χωριό, υπολογιστές και δίκτυα για μια ολόκληρη Πανεπιστημιούπολη.

    Τα έβλεπα όλα αυτά και ρώταγα στέλεχος της εταιρίας:  “Ρε συ είναι ασφαλές να δίνει  κάποιος πίστωση σε αυτούς τους ανθρώπους; Πως τους εμπιστεύονται τόσοι προμηθευτές;”.

    Απάντηση: “Θεωρητικά όχι. Τους τα λέω και εγώ  αλλά δεν με ακούν.  Τα χρήματα της τράπεζας και του αναπτυξιακού  τα έκαναν κότερα και σπίτια στο Κολωνάκι , στην Αράχοβα και στην Πελοπόννησο. Δεν είναι υγιές αυτό. Πρακτικά όμως, δεν υπάρχει πρόβλημα διότι με έναν μαγικό τρόπο οι τράπεζες – μας δίνουν με το τσουβάλι. Εδώ είναι τράπεζα στη κυριολεξία”

    Έτσι ήρθαμε μαθηματικά στο 2008 και το 2009 όπου από τότε τα οικονομικά της εταιρίας άρχισαν να κλονίζονται όχι λόγω κρίσης αλλά λόγω της αλόγιστης σπατάλης.

    Ο επιχειρηματίας το είδε αυτό αλλά δυστυχώς δεν ήθελε να αλλάξει τον τρόπο της ζωής του.

    Είπαμε: Η γκλαμουριά είναι σαν ισχυρό ναρκωτικό.

    Θυσιάζεις άλλα ζωτικά πράγματα για να συνεχίζεις να το γεύεσαι. Έτσι σιγά σιγά άρχισαν να αποχωρούν προμηθευτές άλλοι σε απόγνωση με το κεφάλι κάτω και άλλοι πετώντας τασάκια στον επιχειρηματία.

    Όλοι για τον ίδιο λόγο. Η έκφραση όταν πετσόκοβε ή δεν πλήρωνε λογαριασμούς πάντα στερεότυπη:

    “Είθισται όταν έχεις πάρει τόσα μεγάλα νούμερα από ένα όμιλο, το σπίτι του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου  να γίνονται δωρεάν”

    Αν νομίζεις ότι έχεις δίκιο, πάμε δικαστικά, αλλά ρίξε πρώτα μια ματιά μέσα να δεις πόσους δικηγόρους πληρώνω με τον μήνα.

    Στα έχει φάει και εσένα ο επιχειρηματίας;

    Έτσι, σήμερα κυκλοφορούν πολλοί στην αγορά που όταν συναντιούνται λέει ο ένας στον άλλον: “κάπου σε ξέρω εσένα” και αφού κοιταχτούν για λίγο καταλήγουν να πουν: “Στα έχει φάει και εσένα ο επιχειρηματίας; ”

    Δεν είναι τυχαίο ότι ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι αυτοί που είχαν φτιάξει το βασίλειο της οικογένειας και εμφανίστηκαν διάφοροι άλλοι ανυποψίαστοι ή εταιρείες συντήρησης.

    Η μετάβαση δε ήταν καθόλου εύκολη και ομαλή. Έγιναν  διάφορα τραγελαφικά όπως τα περίφημα blackouts των κεντρικών γραφείων για τα οποία απαιτήθηκε αισθητός χρόνος για να επανέλθουν.

    Όπως καταλαβαίνετε ξέρω πολλά και με λεπτομέρειες και από κοντά και όσα σας έδωσα δεν είναι παρά μια μικρή δόση από αυτά που ξέρω. Σήμερα σας μίλησα για ένα μέρος της γκλαμουροζωής της συγκεκριμένης οικογένειας.

    Εντόπισα τα όσα είπα γύρω από τον Επιχειρηματία γιατί φέρει το μεγάλο μέρος της ευθύνης της καταστροφής.

    Κατέστρεψε την οικογένειά του και πήρε το σκάφος και την κοπάνησε όταν αναγκάστηκαν να πουλήσουν μια επιχείρηση  που είχε δημιουργηθεί πολλά πολλά χρόνια πριν.

    Οι άλλοι αδελφοί έτσι κι’ αλλιώς συνηθισμένοι ήταν στην σκιά του επιχειρηματία. Διαταγές έπαιρναν από τον επιχειρηματία. Πάντα πιόνια.

    Γιατί να τους φανεί άσχημα που τώρα είναι υπάλληλοι. Μπορούν να το καταπιούν εύκολα.

    Αν κάποιος πρέπει να πληρώσει πραγματικά αυτός είναι ο επιχειρηματίας αλλά τη βρεμένη σανίδα την θέλει ο πατέρας του που το επέτρεψε να συμβεί.

    Αν τελικά χαθούν τα σπίτια του επιχειρηματία  θα είναι μια καλή αρχή.  Βέβαια δεν τον κλαίω  γιατί έχει κάνει γερή μπάζα.

    Και δεν είναι μόνον αυτά που έχει καταβροχθίσει από την εταιρεία αλλά όλα αυτά που έχει συσσωρεύσει  με έξοδα της εταιρείας στο όνομά του.

    Κάποια άλλη στιγμή ίσως σας πω περισσότερες λεπτομέρειες για το υφάκι του για “την πορτοφόλα του” για αυτούς που απειλούσε ότι θα τους καταστρέψει με μια κουβέντα του στην αγορά και για τους εργαζόμενους που εξανάγκαζε σε παραίτηση με αντάλλαγμα να μην τους μαυρίσει το βιογραφικό τους.

    Ευχαριστώ που με διαβάσατε…



    ΣΧΟΛΙΑ