• Big Story

    Άνθιμος Θωμόπουλος: Γιατί τα «έσπασε» με την Atlas Merchant

    Άνθιμος Θωμόπουλος.

    Άνθιμος Θωμόπουλος.


    «Βελούδινο» ήταν το διαζύγιο του κ. Άνθιμου Θωμόπουλου με την Credicom, καθώς επήλθε διαφωνία σε θέματα στρατηγικής με τους επικεφαλής της Atlas Merchant Capital, που πραγματοποιούν την επένδυση στην Credicom.

    Ήδη από τις αρχές Αυγούστου η τραπεζική «πιάτσα» γνώριζε ότι ήταν θέμα χρόνου η αποχώρηση του κ. Άνθιμου Θωμόπουλου από τη θέση του CEO στην Credicom.

    Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο mononews.gr η διαφωνία σε θέματα στρατηγικής σε ότι αφορά την Credicom ήταν μεγάλη και ο κ. Θωμόπουλος επέλεξε να αποχωρήσει.

    Καθήκοντα διευθύνουσας συμβούλου αναλαμβάνει η κα. Αναστασία Σακελλαρίου, που διετέλεσε CEO στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και ήταν δεξί χέρι του κ. Θωμόπουλου στο εγχείρημα της Credicom.

    Αυτές τις μέρες ο κ. Θωμόπουλος βρίσκεται στις ΗΠΑ για προσωπικούς λόγους και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει επιστρέψει στην Αθήνα.

    Όπως είναι γνωστό η Atlas Merchant Capital έχει επενδύσει στην Credicom, και στόχος είναι η νέα τράπεζα να δραστηριοποιηθεί στις αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων. Ο κ. Θωμόπουλος ήταν εκείνος που «έτρεξε» το όλο εγχείρημα και μάλιστα είχε κάνει και σειρά επαφών με ξένους επενδυτές προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Credicom, ποσού άνω 200 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση θα πραγματοποιηθεί μετά το καλοκαίρι και στόχος είναι η συμμετοχή ξένων επενδυτών και funds, ενώ η να συμμετέχουν ξένα χαρτοφυλάκια και επενδυτές, ενώ η Atlas θα καλύψει μεγάλο μέρος της αύξησης ως στρατηγικός επενδυτής.

    Υπενθυμίζουμε ότι η Credicom έχει λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις ελληνικές αρχές και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό, και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά θα δραστηριοποιηθεί στην αναδιάρθρωση προβληματικών επιχειρήσεων, αγοράζοντας αφενός κομμάτι των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους και αφετέρου θα τις ενισχύει με νέα κεφάλαια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παναγιώτης Ρουμελιώτης: Στις 11 Σεπτεμβρίου θα γνωρίζουμε τι θα γίνει με την Τράπεζα Αττικής. Ο ρόλος της Sparkasse

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άλφα Γκρίσιν: Ο ειδικός διαχειριστής, οι τράπεζες και τα δικαστήρια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μοσκοβισί: Όποιες χώρες έχουν μεγάλο χρέος, πρέπει άμεσα να εξυγιάνουν τα οικονομικά τους



    ΣΧΟΛΙΑ