• Business

    Απόφαση-έκπληξη από Friesland: Αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας


    Επιτέλους και ένα καλό νέο. Την ώρα που πολυεθνικές κλείνουν μονάδες και συρρικνώνουν την παρουσία τους (βλ. Nestle, Unilever) και εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις, όπως το Ελληνικό “ακροβατούν”, η FrieslandCampina αποφάσισε να αναβαθμίσει τον ρόλο της ελληνικής θυγατρικής της, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ολλανδικής πολυεθνικής στο πλαίσιο των αλλαγών στην οργανωτική της δομή ανέθεσε στο ελληνικό μάνατζμεντ την ευθύνη διαχείρισης και ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της στην ΝΑ Ευρώπη. Συγκεκριμένα, το ελληνικό μάνατζμεντ υπό τον Κωνσταντίνο Μαγγιώρο θα έχει την εποπτεία και τον έλεγχο για δώδεκα χώρες της περιοχής.

    “Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη για την εταιρεία και την χώρα. Τα κεντρικά αποδεικνύουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στις ικανότητες της ελληνικής διοίκησης να ηγηθεί αυτής της περιοχής”, σημειώνει στο mononews.gr υψηλόβαθμο στέλεχος της FrieslandCampina Hellas.

    Για τις παραπάνω εξελίξεις έχουν ήδη ενημερωθεί οι εργαζόμενοι στις μονάδες του Ασπρόπυργου και της Πάτρας ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν μέσα στη μέρα.

    Η αναβάθμιση έρχεται σε μια στιγμή που η εταιρεία προσπαθεί να γίνει πιο εξωστρεφής και να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στις πωλήσεις της.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις για την επέκταση στις αγορές της Σερβίας, της Κροατίας και της Σλοβενίας ενώ σε επόμενη φάση προβλέπεται η είσοδος και στις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων.

    Πλάνα μεγαλύτερης ανάπτυξης υπάρχουν και για την Βουλγαρία και την Κύπρου, όπου ήδη διαθέτει παρουσία μέσω εξαγωγών.

    Μεταρρυθμίσεις

    Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της ολλανδικής γαλακτοβιομηχανίας συναντήθηκε πρόσφατα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου στο πλαίσιο δείπνου που παρέθεσε ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Αθήνα, Caspar Veldkamp.

    Στο δείπνο συμμετείχαν ο Πρόεδρος, Frans Keurentjes και τα μέλη του εποπτικού συμβουλίου του Ολλανδικού συνεταιρισμού FrieslandCampina, ο Πρόεδρος της μητρικής εταιρείας στην Ολλανδία, Roelof Joosten,

    Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η πορεία των μεταρρυθμίσεων αλλά και οι τρόποι που μπορεί να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

    H FrieslandCampina είναι μια από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες διεθνώς, με εγκαταστάσεις σε 33 χώρες και τζίρο 11 δισ. ευρώ και εξαγωγές σε περισσότερες από 100 χώρες. Ιδρύθηκε το 1871 και έχει ιδιοκτήτες 19.000 κτηνοτρόφους-γαλακτοπαραγωγούς σε Ολλανδία, Βέλγιο και Γερμανία.

    Η FrieslandCampina Hellas είναι 100% θυγατρική της ολλανδικής γνωστή στην Ελλάδα για τα προϊόντα Νουνού. Το 2011, η εταιρεία επένδυσε σε υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην Πάτρα, όπου και μετέφερε την παραγωγή γάλακτος από τη Γερμανία, δημιουργώντας περισσότερες από 140 θέσεις εργασίας.

    Σήμερα απασχολεί 470 ανθρώπους, χωρίς να έχει πραγματοποιήσει καμία μείωση θέσεων εργασίας ή περικοπή μισθών και παροχών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Attica Bank: Στα 617,9 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ίδια κεφάλαιο το πρώτο εξάμηνο του 2017

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Στα 42,4 εκατ. ευρώ αυξήθηκε ο τζίρος το πρώτο εξάμηνο του 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: O Τσίπρας γκρέμισε τον μύθο των αρχαιολόγων: Εγώ αποφασίζω και όχι το ΚΑΣ για το Ελληνικό



    ΣΧΟΛΙΑ