• Big Story

    Απότομη προσγείωση από τη S&P: Η αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας αναβάλλεται για το μέλλον!

    s&p


    Σταθερό στο Β- διατήρησε το αξιόχρεο της Ελλάδας ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s (S&P), διαψεύδοντας τις αισιόδοξες προσδοκίες που ανέμεναν κυβέρνηση και επενδυτές στην Ελλάδα.

    Τα καλά νέα, πάντως, αφορούσαν το outlook σε “θετικό” από “σταθερό” προηγουμένως. Το θετικό outlook σημαίνει ότι κατά το προσεχές δωδεκάμηνο υπάρχει πιθανότητα τουλάχιστον 33% (μία στις τρεις) ότι η S&P θα προχωρήσει σε αναβάθμιση της αξιολόγησης του αξιόχρεου της Ελλάδας.

    Όπως εξηγούν οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης στη έκθεσή τους για την Ελλάδα η ανάκαμψη του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης, σε συνδυασμό με τις νομοθετημένες δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και την περαιτέρω ελάφρυνση χρέους, θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να μειώσει το χρέος της γενικής κυβέρνησης ως αναλογία του ΑΕΠ και το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους έως το 2020. Ως εκ τούτου, αναβάθμισε το outlook της Ελλάδας σε θετικό από σταθερό, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας στο “Β-”.

    Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s παρατήρησε σε έκθεσή του πρόοδο με αστερίσκους για την Ελλάδα, ενώ για το 2017 προέβλεψε ανάπτυξη 1,5% και 2% για το 2018. Σημειωτέον, τον Ιούνιο ο οίκος είχε προβεί σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε Caa2 από Caa3, αναθεωρώντας σε θετικό από σταθερό το outlook.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σοκ για χιλιάδες δικηγόρους από ΣτΕ: Πρέπει να εγκαταστήσουν άμεσα POS

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον Οκτώβριο η απόφαση της ΕΚΤ για την ποσοτική χαλάρωση



    ΣΧΟΛΙΑ