• Big Story

    Αυτό είναι το σχέδιο του Ιβάν Σαββίδη για το Epsilon

    Ιβάν Σαββίδης, επιχειρηματίας και μέτοχος ΠΑΟΚ

    Ιβάν Σαββίδης, επιχειρηματίας και μέτοχος ΠΑΟΚ


    Μια νέα εποχή ξημέρωσε για το Epsilon. Η εξαγορά του από τον Ιβάν Σαββίδη ανατρέπει τους μέχρι σήμερα συσχετισμούς και φέρνει νέα δεδομένα στο κανάλι που έως χθες ανήκε στον Φίλιππο Βρυώνη.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες του mononews.gr, o ομογενής επιχειρηματίας αναμένεται να αλλάξει την φυσιογνωμία και τον προσανατολισμό, του μέχρι σήμερα ψυχαγωγικού καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας, σε περισσότερο ειδησεογραφικό…

    Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται -χωρίς να υπάρχει σχετική ενημέρωση αφού μόλις την προηγούμενη εβδομάδα οριστικοποιήθηκε η συμφωνία μεταβίβασης του καναλιού- να γίνουν αλλαγές στο πρόγραμμα αλλά και στα πρόσωπα των εκπομπών.

    Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι το Epsilon, υπό την νέα διοίκηση, θα έχει κεντροαριστερό πρόσημο στον ενημερωτικό τομέα – όπως και οι εφημερίδες «Έθνος» και «Ημερησία» που αποκτήθηκαν πρόσφατα – ενώ θεωρούν δεδομένο ότι θα υπάρξει σαφής στήριξη του κυβερνητικού έργου που αυτή τη στιγμή βάλλεται από την συντριπτική πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης.

    Ο κ. Σαββίδης άλλωστε δεν έκρυψε ποτέ ότι στηρίζει την κυβερνητική παράταξη, με αποκορύφωμα τη δημόσια εκδήλωση θαυμασμού προς το πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού, σε μια συνέντευξη που έχει προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη.

    Όσον αφορά στην συμμετοχή του ομογενή επιχειρηματία στο MEGA, της τάξης του 19,63%, πηγές με γνώση της υπόθεσης ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει κάποιο θέμα, αντίθετα τονίζουν πως πρόθεσή του είναι να συνεργαστούν απόλυτα με τους υπόλοιπους μετόχους (Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη) για την ανάπτυξη του.

    Η απόκτηση του Epsilon, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αποτελεί το τελευταίο κομμάτι του παζλ, μιας ολόκληρης στρατηγικής που είχε ως στόχο τη δυναμική παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στα Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης.

    Υπενθυμίζεται ότι λίγες εβδομάδες αποκτήθηκαν οι ιστορικοί τίτλοι των εφημερίδων του ομίλου Πήγασος του Φώτη Μπόμπολα, του Έθνους και της Ημερησίας, έναντι συνολικού τιμήματος 3,58 εκατ. ευρώ.

    Να σημειωθεί ότι η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στο Έψιλον σημαίνει πως θα διεκδικήσει μια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες. Υπενθυμίζεται πως η Dimera είχε συμμετάσχει και στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία εντέλει κρίθηκε αντισυνταγματική από το ΣτΕ.

    Σημειώνεται ότι η εταιρεία «Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ» (που ελέγχει το Epsilon) στα τελευταία αποτελέσματα που δημοσιοποίησε -για το έτος 2015- είχε εμφανίσει καθαρό τζίρο ύψους 9,74 εκατ. ευρώ, ενώ το αποτέλεσμα προ τόκων και φόρων διαμορφώθηκε στα 837.209,92 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κίνηση «ματ» από τον Σαββίδη: Απέκτησε το Epsilon από τον Φίλιππο Βρυώνη – Όλο το παρασκήνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λ. Κρέτσος: Στο τέλος του Αυγούστου έρχεται το νομοσχέδιο για τις ραδιοφωνικές άδειες – Τι θα προβλέπει



    ΣΧΟΛΙΑ