ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πρόταση συγκρότησης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των διατελεσάντων Υπουργών Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή του Παύλου Πολάκη καταθέτει σήμερα η ΝΔ, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του Ν. 3126/2003 περί της «Ποινικής Ευθύνης Υπουργών».
Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή στις 5/2/18 από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μεταξύ των θεμάτων που πρέπει να διερευνηθούν είναι και η μη τιμολόγηση φαρμάκων, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το έτος 2015 από τον κ. Παν. Κουρουμπλή τον οποίο η Εισαγγελέας φωτογραφίζει μεν, αλλά παραδόξως δεν κατονομάζει στη γνωστή δικογραφία.
Επιπλέον στη Βουλή διαβιβάστηκε και το -με αριθμό πρωτοκόλλου 980/30.03.2017- έγγραφο που συσχετίσθηκε με την διερευνώμενη δικογραφία και αφορά σε συγκεκριμένη καταγγελία αναφορικά με την τιμολόγηση φαρμάκων που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2016 με Υπουργό Υγείας τον κ. Ανδρέα Ξανθό και Αναπληρωτή τον κ. Παύλο Πολάκη.
Στο έγγραφο αυτό καταγγέλλεται ότι κατά την τιμολόγηση του συγκεκριμένου δελτίου υπήρξε ζημία του δημοσίου κατά 40 εκ. ευρώ και επιβάρυνση των ασφαλισμένων με 100 εκ. ευρώ, ενώ περιγράφεται και περαιτέρω ζημία του Δημόσιου κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, λόγω συγκεκριμένων αποφάσεων των εν λόγω υπουργών που καταστρατηγούσαν συστηματικά τους νόμους περί τιμολόγησης φαρμάκων.
Η ΝΔ είπε εξ αρχής αυτής της υπόθεσης “όλα στο φως” και καλεί την κυβέρνηση να συμβάλει στον έλεγχο των πεπραγμένων και των υπουργών της δικής της διακυβέρνησης. Πόσο μάλλον όταν και εκείνη ισχυρίζεται ότι επιθυμεί να μάθουν όλη την αλήθεια οι πολίτες, αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ: Θράσος της κυβέρνησης η αμφισβήτηση των όσων είπε ο Πάιατ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανασχηματισμός: Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν-Όλα τα ονόματα. Αίνιγμα ο Παππάς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γλυφάδα: Συνελήφθησαν τρεις άντρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Μαρία Σάκκαρη: Η τρυφερή ανάρτηση της για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη – «My forever»
- Λέσβος: Σε απόλυτη οικονομική ασφυξία οι τυροκόμοι λόγω της απαγόρευσης εξαγωγής των ώριμων προϊόντων
- Χίος: Συνελήφθη οικιακή βοηθός που έδεσε και χτύπησε ηλικιωμένο στο κεφάλι στη Χίο

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.