• Πολιτική

    «Ναυάγιο» για το Σκοπιανό στη Ν. Υόρκη: Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις, συνεχίζουν στις Βρυξέλλες

    • NewsRoom


    Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά και Ν. Ντιμιτρόφ στη Νέα Υόρκη για το Σκοπιανό, αφού όπως ανακοίνωσε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μ. Νίμιτς, οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

    «Οι δύο υπουργοί πηγαίνουν στις Βρυξέλλες και θα συνεχίσουν εκεί τον διάλογο», είπε ο κ. Νίμιτς, όπου οι διαπραγματεύσεις να εντατικοποιηθούν. Ο ειδικός διαμεσολαβητής απέφυγε να απαντήσει εάν θα υπάρξει συνάντηση των πρωθυπουργών και πρόσθεσε ότι Τσίπρας και Ζάεφ γνωρίζονται και μπορούν να κανονίσουν οτιδήποτε.

    Νωρίτερα, οι πληροφορίες που διέρρευσαν από τον ΟΗΕ ήθελαν το όνομα «Severna Μakedonija» («Βόρεια Μακεδονία») να έχει «κλειδώσει» ως τελική λύση στις συνομιλίες των δύο υπουργών.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα hellasjournal.com, ο κ. Νίκολα Ντιμιτρόφ απέρριψε την ονομασία «Gorna (Upper) Macedonia» («Άνω Μακεδονία»), που ικανοποιούσε την ελληνική πλευρά.

    Σύμφωνα με διπλωματική πηγή που μίλησε στην ιστοσελίδα, μέχρι τις 3 το απόγευμα τοπική ώρα (σ.σ. 22:00 ώρα Ελλάδας), που θα ολοκληρωθούν οι συνομιλίες, δεν αποκλείονται και άλλες ανατροπές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σκοπιανό: Διαρροές από τον ΟΗΕ για κατάληξη στο όνομα «Severna Makedonija»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρίσιμη μέρα για Σκοπιανό – Στο τραπέζι δύο ονόματα: Nova ή Gorna Macedonija

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κόντρα ΝΔ-Μαξίμου για το Σκοπιανό: «Ο Τσίπρας προφανώς θεωρεί νίκη ένα όνομα όπως το Μακεδονία του Ίλιντεν»



    ΣΧΟΛΙΑ