• Big Story

    Η μεγάλη μάχη της τηλεόρασης: Οι στρατηγικές των μονομάχων οι οποίοι ο ένας δίπλα στον άλλο θα χτυπήσουν τις 4 άδειες

    gladiator


    Τηλεοπτικές άδειες. Τα όσα θα λάβουν χώρα από την Τρίτη το πρωί στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θυμίζουν κάτι από το σενάριο της κινηματογραφικής ταινίας «Το μεγάλο σορτάρισμα». Ο «πόλεμος» που θα ξεκινήσει σε λίγες ώρες για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, είναι μοναδικός στα ελληνικά και ίσως στα παγκόσμια χρονικά. Εάν μάλιστα δώσουν το παρόν όλοι οι ισχυροί επιχειρηματίες όπως διαφαίνεται μέχρι τώρα-μοναδική ίσως εξαίρεση θα αποτελέσει ο κ. Θοδωρής Κυριακού- τότε ειδικά οι κ.κ Μαρινάκης, Αλαφούζος, Βαρδινογιάννης και Σαββίδης θα ζήσουν για το καλά τον κινηματογραφικό τίτλο «Νύχτες με τον εχθρό μου».

    Η μάχη των σαράντα ωρών έχει ξεκινήσει πολύ πριν οι πρωταγωνιστές και τα επιτελεία τους κλειστούν στο κτήριο της ΓΕΕΕ με εκατέρωθεν επιθέσεις.

    Θ. Κυριακού. Επικεφαλής ΑΝΤ1
    Θ. Κυριακού. Επικεφαλής ΑΝΤ1

    Βαρδινογιάννης και Κυριακού σφυροκόπησαν τον Ιβάν Σαββίδη είτε με ασφαλιστικά μέτρα είτε μέσω τηλεοπτικών ρεπορτάζ,  ο Μαρινάκης τον Αλαφούζο, ο Βαρδινογιάννης και Αλαφούζος τον Καλογρίτσα (τον όποιο ακόμα και ο Πάνος Καμμένος τον κατηγόρησε για μαύρα χρήματα ) και πάει λέγοντας, μόνο που τώρα όλοι αυτοί θα πρέπει να συνυπάρξουν μαζί μέσα στον ίδιο χώρο για δύο σχεδόν ημέρες.

    Η μόνη επιχειρηματική οικογένεια που κατεβαίνει στην δημοπρασία με δυο εταιρίες είναι η οικογένεια Βαρδινογιαννη με το STAR και την Κυπριακή Εταιρία του Ανεξάρτητου Παρόχου. Και οι δυο εταιρίες είναι συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιαννη. Μάλιστα όπως λέγεται η Κυπριακή εταιρία θα εκπροσωπείται από τον επιχειρηματία Γιάννη Βαρδινογιάννη και το Star από τον Γενικό Διευθυντή Κάρολο Αλκαλαι. Το ερώτημα είναι ποια από τις δυο εταιρίες θα πάρει την άδεια και τι εντολές έχει ο εκπρόσωπος του STAR. Δηλαδή ποιες είναι οι εντολές που έχει λάβει από τους μετόχους αναφορικά με το ύψος του ποσού. Επιπρόσθετα ερωτηματικά υπάρχουν τι θα γίνει στην περίπτωση που το STAR δεν πάρει άδεια η εάν πάρουν άδειες και οι δυο εταιρίες.

    Καναλάρχης λέει ότι θα δώσει μονο 4,5 εκ 

    Επίσης και είναι σημαντικό αυτό υπάρχει νυν καναλάρχης οποίος φέρεται να λέει σε άλλους επιχειρηματίες ότι δεν πρόκειται να κατέβει στο διαγωνισμό με ποσό που θα υπερβαίνει τα 4 έως 4,5  εκατ ευρώ. Φυσικά το πιθανότερο είναι ο ίδιος να μπλοφάρει. Όμως το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει ανησυχία εντός του τηλεοπτικού σταθμού.

    Ανεξάρτητοι παρατηρητές πάντως θεωρούν ότι τις περισσότερες πιθανότητες να κατοχυρώσουν από μια άδεια έχουν οι  Ε. Μαρινάκης, Γ. Αλαφούζος και οικογένεια Βαρδινογιαννη.

    Κάτι που κάνει αυτόν τον ιδιότυπο από πολλές απόψεις πόλεμο ακόμη πιο ενδιαφέροντα, αν αναλογιστεί κανείς ότι οχτώ ισχυροί επιχειρηματίες θα πρέπει να ξεχάσουν τα κινητά τους, τις οικογένειές τους και τις δουλειές τους, μέχρι να τελειώσει η μάχη για τις άδειες.

    Επίσης θα πρέπει όλοι οι επικεφαλής να αποδεχτούν το γεγονός ότι δεν θα μπορούν να εγκαταλείψουν το μικρό δωμάτιο διαμονής τους, παρά μόνο για να πάνε στην χημική τουαλέτα με συνοδεία αστυνομικού.

    Γιάννης Βαρδινογιάννης. Επιχειρηματίας

    Η διαδικασία για την πρώτη άδεια θα διαρκέσει σύμφωνα με τα όσα ακούγονται περί τις δώδεκα ώρες και όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι των καναλιών ίσως και να είναι αυτή που θα κοστίσει τα πιο πολλά σε όποιον την κερδίσει.

    Μπορεί και να ξεπεράσει τα τριάντα εκατομμύρια εικάζουν έμπειρα στελέχη, ενώ το ίδιο με κατά τι λιγότερα μπορεί να στοιχίσει και η τελευταία.

    Τα μέλη της επιτροπής που άκουσαν πολλά μέχρι τώρα θεωρούν, ότι μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η απόλυτη ασφάλεια της διαδικασίας και να μη υπάρξει η οποιαδήποτε διαρροή, καθ όλη την διάρκεια της διαδικασίας.

    Γι’ αυτό και θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος σε όλους, ώστε να μην περάσει μέσα στο κτίριο κάποιο κινητό «κατά λάθος», όμως έστω και αν συμβεί αυτό οι κάμερες που υπάρχουν παντού, θα το βρουν άμεσα και ο κάτοχός του όποιος και αν είναι αποκλείεται αμέσως μαζί με την εταιρία του από τον διαγωνισμό.

    Θεωρείται βέβαιο πάντως ότι κανείς δεν θα ρισκάρει να παραστήσει τον πιο έξυπνο, σε έναν πόλεμο εκατομμυρίων ευρώ, που διακυβεύονται τεράστια συμφέροντα.

    Μετά την είσοδο όλων θα αρχίσει το μεγάλο σορτάρισμα. Κάθε επιχειρηματίας θα πρέπει να αποφασίσει πρωτίστως ποια άδεια θα χτυπήσει. Αν π.χ. κάποιος εκτιμήσει ότι δυο πιο ισχυροί παίχτες θα κονταροχτυπηθούν για την πρώτη άδεια ώστε να τελειώνουν, μπορεί να επιλέξει να απέχει προκειμένου να διεκδικήσει την επόμενη η την μεθεπόμενη.

    Το πιο σημαντικό για όλους τους παίχτες είναι σε πιο χρονικό σημείο αυτού του ιδιότυπου επιχειρηματικού πολέμου που θυμίζει reality είναι πότε θα κάνουν την μεγάλη προσφορά τους.

    Κι εδώ γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα. Πόσο ψύχραιμοι θα είναι κάποιοι αν τύχει τελικά να διεκδικήσουν μια άδεια έχοντας απέναντι τον μεγάλο τους αντίπαλο. Με δεδομένες τις ψυχρές έως θυελλώδεις σχέσεις μεταξύ κάποιων υποψηφίων, υπάρχει η περίπτωση η τακτική να πάει περίπατο και να επικρατήσει ο εγωισμός.

    Μόνο που σε αυτή την περίπτωση η φράση «Δεν θα χάσω εγώ από αυτόν» μπορεί να κοστίσει μερικές δεκάδες εκατομμύρια παραπάνω στον εγωιστή που θα τα δώσει όλα για να εξολοθρεύσει τον αντίπαλό του.

    Τι άλλο μένει; Το μενού με τα γεμιστά, τα νουντλς και διάφορες συνταγές με κρέας, τα πολλά ισοτονικά ποτά-κάποιοι λένε ότι αυτά θα έχουν το μεγαλύτερο σουξέ-οι καφέδες και τα περίφημα ράντζα για την ανάπαυση των πολεμιστών που θα αλλάξουν από αύριο και μέχρι την Πέμπτη τον τηλεοπτικό χάρτη της χώρας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/tileoptikes-adies-dday-o-polemos-ton-kanalarchon/68586

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

    http://www.mononews.gr/otan-piran-tin-exousia-mpolseviki/69793

     



    ΣΧΟΛΙΑ