• Πολιτική

    Μαξίμου προς ΝΔ: «Αν δεν είχαν καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα θα ήταν απλά γελοίοι»

    • NewsRoom
    Αλέξης Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Με μια άκρως επιθετική ανακοίνωση με υβριστικούς χαρακτηρισμούς η Κυβέρνηση «απάντησε» στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σχολίαζε τις αποκαλύψεις για μυστικές επισκέψεις του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αποφεύγει να διαψεύσει τα δημοσιεύματα για τη μυστική συνάντηση, ενώ κατηγορεί τη ΝΔ πως αυτή τον ανακήρυξε σε «εθνικό ευεργέτη». Αντίθετα, το Μαξίμου επιχειρεί να στρέψει ξανά την προσοχή στο ζήτημα της Novartis, κατηγορώντας πως δεν απάντησε για τις νέες «αποκαλύψεις». Μάλιστα, επιτίθεται για μια ακόμα φορά τόσο στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά χαρακτηρίζοντάς τον ως «πρωθυπουργό της Novartis», όσο και στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδ. Γεωργιάδη, υποστηρίζοντας πως νομοθετούσε κατ΄εντολή του Φρουζή.

    Υπενθυμίζεται, πάντως, πως τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Γεωργιάδης απάντησαν για το όσα αναφέρουν τα νέα στοιχεία αλλά και για τα σχετικά δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, που επικαλέστηκε το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Σαμαράς παρέθεσε  αντιθέσεις μεταξύ των νέων στοιχείων, των προηγούμενων κατηγοριών των προστατευόμενων μαρτύρων και των γεγονότων, προσθέτοντας ερωτήματα για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα. Όσο για τον κ. Γεωργιάδη, απέδειξε πως η νομοθεσία που πέρασε ήταν σε αντίθεση με όσα ζητούσε η πλευρά της Novartis, προσθέτοντας πως την ίδια ώρα που μείωνε στα 2 δισ. ευρώ την φαρμακευτική δαπάνη, ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε αυτή να ανέβει στα 2,5 δισ. ευρώ, όσο ήταν δηλαδή και ο κύριος στόχος της εταιρείας που αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μαξίμου:

    Μετά από μια εβδομάδα εκκωφαντικής σιωπής για τις συνταρακτικές αποκαλύψεις, το κόμμα της Novartis επιτέλους μίλησε.

    Όχι δεν έδωσε, φυσικά, εξηγήσεις. Τι να πει άλλωστε;

    Ούτε βέβαια ο κ. Μητσοτάκης αποδοκίμασε τον Πρωθυπουργό της Novartis κ. Σαμαρά, ούτε απέπεμψε τον αντιπρόεδρό του κ. Γεωργιάδη, που νομοθετούσε κατ’ εντολήν Φρουζή. Τι είπε ;

    Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε…

    Ανακάλυψε τον υπεύθυνο της διαπλοκής και της χρεοκοπίας στον τόπο. Ούτε Siemens ούτε θαλασσοδάνεια, ούτε Novartis, αλλά Ιβάν Σαββίδης… Τον οποίο, όμως, οι δικές τους κυβερνήσεις ανακήρυξαν σε εθνικό ευεργέτη.

    Αν δεν είχαν καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα θα ήταν απλά γελοίοι. Δεν είναι όμως. Είναι επικίνδυνοι…

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του «μετρ της διαπλοκής»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άγριος πόλεμος Σαμαρά – Μαξίμου για την υπόθεση Novartis: «Συνιστούμε ψυχραιμία στη γελοία συμμορία»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι Σκευωροί της Novartis έγιναν ρεζίλι με τα νέα στοιχεία»



    ΣΧΟΛΙΑ