• Business

    Mάχη για δύο η ανάδειξη του νέου CEO στην Alpha Bank-Τεταμένο κλίμα και έντονο παρασκήνιο

    alpha bank


    Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της διαδοχής στην Alpha Bank και της ανάδειξης του νέου διευθύνοντος συμβούλου, που εξελίσσεται σε μάχη για δύο, με τις δύο επικρατέστερες υποψηφιότητες να φέρονται να είναι ο αναπληρωτής CEO της τράπεζας Γιώργος Αρώνης και ο οικονομικός διευθυντής (CFO) Βασίλης Ψάλτης. Η υποψηφιότητα του επίσης αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας Σπύρου Φιλάρετου παραμένει στο τραπέζι και σε καμιά περίπτωση δεν αποκλείονται εκπλήξεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Mononews, η διεκδίκηση επικεντρώνεται στις δύο κυρίαρχες από την αρχή υποψηφιότητες, η κάθε μία από τις οποίες για διαφορετικούς λόγους, εμφανίζει ισχυρά πλεονεκτήματα, αλλά και ισχυρές αντιστάσεις μεταξύ των διαφορετικών πόλων στη λήψη των αποφάσεων, που είναι επίσης δύο…

    Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τεταμένο κλίμα. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων που συνεδρίασε στις αρχές της εβδομάδας, δεν κατέληξε σε απόφαση, παραπέμποντας το θέμα για την επόμενη εβδομάδα. Στην τετραμελή Επιτροπή, της οποίας πρόεδρος είναι ο Shahzad Shahbaz και συμμετέχουν οι κ. Ευθύμιος Βιδάλης, Jean L. Cheval και Johannes Herman Frederik Umbgrove, ως εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, οι απόψεις φέρονται να διίστανται και τα μέλη της να είναι μοιρασμένα. Με δεδομένο ότι στην ψηφοφορία η ψήφος του προέδρου υπερισχύει, αναζητούνται τρόποι για να ξεπεραστεί η διαφωνία.

    Τουλάχιστον τεταμένο είναι σύμφωνα με πληροφορίες και το κλίμα στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, δύο μέλη του οποίου είναι υποψήφιοι για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Υπενθυμίζεται ότι ο οικονομικός διευθυντής κ. Βασίλης Ψάλτης, δεν μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο, σε αντίθεση με τους κ. Αρώνη και Φιλάρετο που ως αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι είναι και εκτελεστικά μέλη. Με δεδομένο ότι οι δύο υποψηφιότητες είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου και ότι ο νυν διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Μαντζούνης έχει πάρει θέση υπέρ μιας διάδοχης κατάστασης που θα προέρχεται από το εσωτερικό, τίθεται το θέμα του κατά πόσο τα εν λόγω πρόσωπα, μπορούν να συμμετέχουν στη ψηφοφορία και να ψηφίσουν ο καθένας υπέρ της δικής του υποψηφιότητας. Στο βαθμό που μέχρι σήμερα το φαινόμενο αυτό δεν έχει αντιμετωπιστεί ξανά, απάντηση προς το παρόν δεν έχει δοθεί.

    Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, το 4μελές όργανο, δηλαδή η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων θα πρέπει να συμφωνήσει έως την επόμενη εβδομάδα και να εισηγηθεί αναλόγως στο διοικητικό συμβούλιο, αφού προηγουμένως απαντηθεί και το θέμα του πως θα ψηφίσουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

    Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται περί τα τέλη του μήνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: H αλήθεια για την Τράπεζα Πειραιώς και τι γίνεται στη Alpha Bank

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος είναι ο Σπύρος Γκότσης της FF Group και γιατί πρέπει να κάνετε λίγη ακόμα υπομονή για τον νέο CEO της Alpha Bank

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Alpha Bank: Καμία απόφαση για τον νέο CEO



    ΣΧΟΛΙΑ