Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Να τελειώνουμε με αυτόν τον τοξικό διχασμό»

  • NewsRoom


Σίγουρος για την νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσημη παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος το απόγευμα της Κυριακής.

Όπως ανέφερε η ΝΔ θα πετύχει την πρώτη μεγάλη νίκη μετά από τέσσερα χρόνια, στην κάλπη των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου δεν πρέπει να αφήνει καμία αμφιβολία ότι στη χώρα έρχεται μία μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Στην παρέμβασή του, ζήτησε να υπάρξει ενότητα και συμμετοχή, με το βλέμμα κατά κύριο λόγο, στη νέα γενιά.

«Κάποιοι έλεγαν κάποτε «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”. Εμείς δε θέλουμε να τελειώσουμε κανένα. Θέλουμε να αρχίσουμε με όλους μαζί τη μεγάλη προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της πατρίδας μας. Να τελειώνουμε με αυτόν τον τοξικό διχασμό», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «το βράδυ της 26ης Μαΐου το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Μετά από τέσσερα χρόνια χαμένων ευκαιριών και απαισιοδοξίας, ήρθε η ώρα να κάνουμε μία καινούρια αρχή. Δε θα αφιερώσουμε πολλή ενέργεια, για να μιλήσουμε για τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της. Αυτό που περιμένουν οι πολίτες είναι να ακούσουν το πρόγραμμά μας για την οικονομία, την καθημερινότητα», ανέφερε και έδειξε πως κομβικός στόχος της οδού Πειραιώς και της στρατηγικής της είναι η δημιουργία ίσων ευκαιριών. «Οι ιδέες μας θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά στη ζωή των Ελλήνων», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Ο κ. Μητσοτάκης, επισήμανε πως το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο χαρακτηρίζεται από την αξιοκρατία σημειώνοντας πως καθένας από τους 42 υποψηφίους είναι και κάτι το ξεχωριστό. «Ο κάθε ένας και η κάθε μία έχει τη δική του διαδρομή. Είναι άνθρωποι με ποιότητα. Γιατί αυτό διαχωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από τα άλλα κόμματα», πρόσθεσε.

«Στις 28 Μαΐου του 2019 συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής άνοιξε την πόρτα της Ελλάδας στην Ευρώπη. Εξηγώντας στους πολίτες τη μεγάλη σημασία αυτής της κορυφαίας επιλογής. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπέγραψε τη συνθήκη του Μάαστριχτ. Η ΝΔ έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Πριν τέσσερα χρόνια κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Είμαστε υπερήφανοι για την επιλογή που κάναμε. Πράξαμε το εθνικό μας καθήκον», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σίγουρος για την νίκη του ΕΛΚ στην Ευρώπη, εκφράζοντας την στήριξή του στον Μ. Βέμπερ. ]Σε όλες τις προκλήσεις που ανοίγονται η ΝΔ θα πρέπει να είναι παρούσα με δυνατή και ποιοτική ευρωομάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων.